НАЧАЛО Крипто Крими

WikiLeaks отправи критика към Крейг Райт

ФЕВ. 14, 2019 15:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 WikiLeaks отправи критика към Крейг Райт
В поредица от туитове на 12 февруари, WikiLeaks, самопровъзгласилият се за Сатоши Накамото, Крейг Райт, бе наречен “сериен фалшификатор”, като се позовава на предишни случаи, в които са публикувани доказателства, че подправя документи за свои собствени цели.

"Крейг С. Райт е доказан сериен фалшификатор на документи, който твърди, че е изобретател на биткойн."Той многократно е хващан. Това е независимо потвърдено от WikiLeaks по време на първото му изказване и впоследствие.


Коментарите идват след блог публикацията на Райт, направена на 8-ми февруари. В нея той направи изявления за очевидните политически идеологии на Биткойн и критикува WikiLeaks, и някои от участниците в общността.

Обсъждайки използването на Биткойн от престъпници, Райт се позова на основателя на Silk Road, Рос Улбрихт, който в момента лежи доживотна присъда.

Аз не обичам Wikileaks и никога не съм бил фен на методите на Асанж. По-важното е, че съм категорично против криминалните пазари. Рос Улбрихт и други като него са престъпници.

Продължавайки, Райт каза, че Биткойн е в абсолютно противоречие с анархизма и че употребата на криптовалути трябва да се случи само в рамките на по-широкия контекст на закона.

„Биткойн не е проектиран като анархистка система. Тя е създадена, за да позволи търговията, но в границите на закона “, пише публикацията.

Блокчейн… не спира правителството да облага с данъци и не сваля банките. Той никога не е бил проектиран за такава цел.


Райт продължава да бъде не особено харесвана личност в крипто, особено в социалните медии и по събития.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Lazarus таргетират крипто обмени чрез Mac потребители

Kaspersky Lab откри, че небезизвестната севернокорейска група за киберпрестъпления Lazarus е таргетирала крипто обмени, финтех компании и банки в кампания, използваща зловреден софтуер, наречен AppleJ...
АВГ. 25, 2018 23:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Спора около хака на Bitfi портфейла на Макафи

В една от най-скорошните си публикации в Twitter, Макафи се ангажира с хората, които твърдят, че са хакнали крипто портфейла, известен като BitFi. Той не само се подиграваше с тези хора, но също така ...
АВГ. 17, 2018 11:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

"Bitcoin Maven" изправенa пред две години в затвора

Жена в Лос Анджелис е изправена пред до 30 месеца във федерален затвор. Тя е обвинена в това, което прокурорите наричат ​​"незаконно прехвърляне на пари", включващо криптовалута. Петдесетгодишната Тер...
ЮНИ. 12, 2018 12:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Японският съд установи, че CEO-то на Mt. Gox е виновен за неправомерни действия

Марк Карпелес - бившият главен изпълнителен директор на вече несъществуващия обмен на Биткойн, Mt. Gox - получи своята присъда, след като е признат за виновен в манипулиране на финансови документи. Но...
МАР. 15, 2019 17:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света