НАЧАЛО Алткойни Биткойн

WikiLeaks имат над $46 милиона в Биткойн

ЮЛИ. 8, 2019 17:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 WikiLeaks имат над $46 милиона в Биткойн

Неотдавнашен доклад разкри WikiLeaks са успели да натрупат над $46 милиона в биткойн.

Според потребител от подраздела за биткойн в Reddit, койтоноси името "Boredguy32", фирмата може да е съхранила около 4054 BTC,което е на стойност $46,2 милиона. Той разкри, че WikiLeaks смениха портфейлитеси през 2018 г., но след анализ на двата портфейла, е разкрита точната сума в BTC, която организацията е придобила.

 

По-голямата част от откритата сума вероятно е получена отдарения, изпратени от хора, които се надяват да подкрепят организацията встремежа й да разкрива държавни тайни. Според съобщенията, тези дарения садостигнали обща стойност от $22 милиона.

 

Джулиан Асанж от WikiLeaks получи около $30 000

 

Също така, когато основателят на WikiLeaks, Джулиан Асанж,бива задържан от властите, бе създаден фонд за отбрана и общата сума надаренията достигна около $30 000.

 

Не е ясно дали в момента организацията разполага с тези $ 46милиона, но като се има предвид вида на операциите, които организациятаизпълнява, част от парите трябва да са отишли в плащането на адвокатскихонорари и в подкрепата на необходимите условия за разкриване на секретнаинформация.

 

Ако обаче WikiLeaks наистина са продали всичките сибиткойни, то това ще може да се сравни с Лазло Ханикс и как той плати 10 000BTC за няколко пици.

 

Освен това, WikiLeaks стартира първия си биткойн портфейл всредата на юни 2011 г., поставяйки го в категорията на ранните осиновители нановата технология. Но е възможно организацията да e използвала BTC много предитова. Анонимният основател на Биткойн, Сатоши Накамото, каза във форум заБиткойн дискусии през 2010 г., че:

 

Обръщам се към WikiLeaks, да не се опитват да използватбиткойн. Биткойн е малка бета общност в зародиш. Не бихте приели да получавате"жълти стотинки" и ще привлечете ненужно внимание, което би ниунищожило на този етап.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има още един спад при Биткойн преди значителни печалби, твърди анализатор

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима 'Capo'. казва на своите 236,900 последователи в Twitter, че според него Биткойн (BTC) ще падне под $30,000, преди да се възстанови.BTC се търгува около $36,4...
ЯНУ. 27, 2022 00:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда най-лошия сценарий за Биткойн

Коуен казва на своите 700,000 абонати в YouTube, че потенциалният най-лош сценарий за Биткойн през следващите няколко месеца се основава на 200-седмичната плъзгаща се средна стойност на крипто актива,...
ЯНУ. 26, 2022 10:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света