НАЧАЛО Алткойни Биткойн

WikiLeaks и Биткойн

АПР. 12, 2019 16:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 WikiLeaks и Биткойн

Арестът на Джулиан Асанж предизвика вълнение по целия свят, в резултат на което има наплив на дарения.


Джулиан Асанж, който от седем години живее в еквадорското посолство в Лондон, бе арестуван в четвъртък сутринта, след като президентът на страната отмени статута на основателя на WikiLeaks.

Това предизвика вълнение по целия свят. Главният редактор на WikiLeaks Кристин Храфсон и Едуард Сноуден казаха, че арестът е тъмен ден за свободата на пресата.

Личности, които редовно подкрепяха Асанж и WikiLeaks за разкриване на корупция в правителства и организации от най-високо ниво, събраха хора да дарят средства на фонда за отбрана на WikiLeaks.Понастоящем, той приема Биткойн, ZCash, както и традиционни методи на плащане, включително банкови карти и дори пари в брой или чек.

Адресът на портфейла за дарения на BTC скочи до баланс от 2.61 БТК ($ 13,200 USD) с около 20 транзакции, настъпили минути след ареста на Асанж. През последните 24 часа бяха получени около 140 повече дарения.

Общото количество по време на писане на статията е приблизително 6.2 или над $ 31,000.

По-рано Джулиан Асанж показа подкрепата си за Биткойн. Април 2018 година американският обмен на криптовалути Coinbase спря да предлага услугите си на WikiLeaks.На свой ред, WikiLeaks обвини обмена в скрити политически мотиви и се подчинение на “скрито влияние”.


Първоначално организацията започна да приема BTC, след като много кредитни институции, банки и платежни услуги като PayPal и Visa изтеглиха подкрепата си през 2010 г.

Оттогава, няколко други компании, като социалната мрежа Gab, следват примера на WikiLeaks. Платформата започна да приема Биткойн като начин за прехвърляне на стойност без политическа намеса.

До 2017 г. организацията е получила над 4,000 BTC, които са на стойност над 22 милиона долара. В резултат на това, Асанж благодари на противниците на неговата организация:

Моята най-дълбока благодарност към американското правителство, сенатор Маккейн и сенатор Либерман за тласкането на Visa, MasterCard, Payal, AmEx, Mooneybookers и други към изграждането на незаконна банкова блокада срещу WikiLeaks, започваща през 2010 г. Това ни накара да инвестираме в Биткойн - с > 50000% възвръщаемост.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн се стабилизира - ще се върне ли към възход?

Биткойн бавно нараства по-високо, което показва, че ралито може да се възобнови.Общата пазарна капитализация на крипто пазара се върна обратно на 282 милиарда долара, като над 5 милиарда долара са с...
ФЕВ. 21, 2020 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата скандинавска авиокомпания ще приемa BTC

ФЕВ. 21, 2020 15:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$484,7 милиона в BTC се прехвърлят като 'носна кърпичка'

Сега, когато анализаторите забелязаха бичия модел на златния кръст, който се формира на графиките, интересът към водещата криптовалута изглежда нараства. Коефициентът е, че някои притежатели на Битко...
ФЕВ. 21, 2020 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да надмине Visa при следващия халвинг

Според статистиката, Уили Ву, който анализира данни от ресурса за мониторинг Coin Metrics, инвестиционният поток на Биткойн е $727 милиарда годишно.BTC обработва $ 727 милиарда годишноБроят е почти...
ФЕВ. 20, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света