НАЧАЛО Други

Wells Fargo с над 15 милиарда в глоби

МАР. 12, 2019 15:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Wells Fargo с над 15 милиарда в глоби

Уорън Бъфет продължава да защитава инвестицията на Berkshire Hathaway в банката Wells Fargo, въпреки около $15 милиарда в глоби от 2000 г. насам.


Wells Fargo със сигурност не са морален еталон.


За да изпълнят квотите, определени от ръководството, служителите са откривали фалшиви сметки, поръчвали са неоторизирани кредитни карти и са подправяли подписи на клиенти. Важно е да се подчертае, че това не са няколко изолирани случая.

Хиляди служители отвориха 3,5 милиона ненужни сметки в рамките на десетилетие и половина. По-късно мениджмънтът призна, че е нанесъл репресивни мерки срещу служители, заплашили да разобличат скандала.

Докато последствията от това все още продължават, Wells Fargo призна, че таксува над половин милион клиенти за автозастраховане, от коeто не се нуждаят. Това доведе до неспособността на около 20,000 клиенти да изпълняват задълженията си за автомобилни заеми и незаконното отнемане на някои превозни средства.

Банката не се задоволи с това, но също така е променила ипотеките без разрешение и санкционира 110,000 притежатели на ипотечни кредити за пропуснати срокове - въпреки факта, че за закъсненията са виновни от компанията. Освен това те налагат прекомерни разходи на малките предприятия за обработка на транзакции с кредитни карти, както вероятно сте предположили.

По време на интервю със CNBC, Бъфет каза следното по въпроса:

Стимулите работят. И те измислиха неподходящи стимули и те работеха. И така, те [стимулирали] лошото поведение вместо [да стимулират] добро поведение. И това се случва от време на време.

След последното твърдение на Бъфет, че Биткойн е "заблуда" и "привлича шарлатани", Бари Силбърт реши да даде мнението си.


От 2000 г. насам Wells Fargo е платила малко под $ 14,78 милиарда в санкции за общо 93 нарушения.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света