НАЧАЛО Други

WeChat продължава да блокира "крипто хайп" канали

СЕП. 11, 2018 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 WeChat продължава да блокира "крипто хайп" канали

WeChat, китайската социална медия с 1 млрд. потребителя, разработена от Tencent, блокира официалния канал за продажби на минния гигант Bitmain, съобщиха вчера на 10-ти септември.

 

Другите канали на Bitmain в WeChat, включително услугите за следпродажбено обслужване и официалната сметка, остават активни.


Официалният канал за продажби, който работи под WeChat ID "antminersale", вече не показва съдържание, а показва известие за нарушение на правилата, което гласи:

След оплакванията на потребителите [WeChat] прегледахме и открихме, че тази сметка - без да е получила пълномощия или лицензи - публикува и разпространява информация за съответните фирми, в които тя участва.Източниците на Cointelegraph в Китай се обърнаха към представител на екипа за обслужване на клиенти на Bitmain. Той не отрече забрана на канали за продажби, но подчерта, че официалната сметка на Bitmain - заедно със сметката за следпродажбено обслужване - не са блокирани и остават достъпни.

В това, което изглежда е чистка от страна на WeChat на свързани с крипто и блокчейн акаунти, започнала 22 август, WeChat тази седмица продължи да таргетира множество крипто канали, които в момента показват едно и също предупреждение за нарушение на правилата.

Източниците на Cointelegraph в Китай са изяснили, че са били затворени и други акаунти, обвинени в популяризирането на "хайп новини". Хайп новини са, наред с други неща, това, което се смята за измамна информация, свързана с първоначалните предлагания на монети (ICO).

Профилите, управлявани от компании, изглежда са били мишените, а не тези, управлявани от индивиди, както се случая на потребителя "Crypto Mad Man", който работи под WeChat ID "shuzihuobiqushikuangren ". Официалният акаунт на канала - който се управлява от физическо лице - все още е на линия, докато неговата подсметка - управлявана от компанията, която понякога популяризира нови алткойнове - е била затворена, според източниците на Cointelegraph в Китай.

Както беше съобщено на 21-ви август, WeChat вече блокира перманентно редица профили, свързани с крипто и блокчейн, включително Coin Daily, Deepchain и Huobi News, които всички бяха обвинени в издаването на crypto хайп, което е нарушение на правилата, въведени по-рано този месец.

Оттогава насам, като част от националното укрепване на криптото, както онлайн, така и офлайн, китайските технологични гиганти Baidu и Alibaba се присъединиха към Tencent, като наложиха нови антикрипто мерки в съответствие с позицията на Пекин.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансов съветник предлага на британците да забранят крипто транзакциите

Ливърсидж, собственик на независимата финансова консултантска фирма West Riding Personal Financial Solutions, започна петиция, призоваваща местните финансови власти да спрат крипто транзакциите във Ве...
ЯНУ. 16, 2021 13:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

2020 година беше значителна за криптопространството

CoinGecko, един от най-големите онлайн агрегатори на пазарна капитализация на криптовалути, публикува своя доклад за края на 2020 г. Обобщението подчертава най-важните промени в екосистемата на крипто...
ЯНУ. 16, 2021 18:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi проект предлага нов начин за търговия с целия крипто пазар

Водени от разработчика на Етериум 2.0 и основателя на Prysmatic Labs Престън Ван Лун и Джо Стикко, Cryptex ще започне да пуска основната мрежа на своя токен TCAP това тримесечие. Компанията веч е наре...
ЯНУ. 15, 2021 20:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света