НАЧАЛО Други

WeChat продължава да блокира "крипто хайп" канали

СЕП. 11, 2018 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 WeChat продължава да блокира "крипто хайп" канали

WeChat, китайската социална медия с 1 млрд. потребителя, разработена от Tencent, блокира официалния канал за продажби на минния гигант Bitmain, съобщиха вчера на 10-ти септември.

 

Другите канали на Bitmain в WeChat, включително услугите за следпродажбено обслужване и официалната сметка, остават активни.


Официалният канал за продажби, който работи под WeChat ID "antminersale", вече не показва съдържание, а показва известие за нарушение на правилата, което гласи:

След оплакванията на потребителите [WeChat] прегледахме и открихме, че тази сметка - без да е получила пълномощия или лицензи - публикува и разпространява информация за съответните фирми, в които тя участва.Източниците на Cointelegraph в Китай се обърнаха към представител на екипа за обслужване на клиенти на Bitmain. Той не отрече забрана на канали за продажби, но подчерта, че официалната сметка на Bitmain - заедно със сметката за следпродажбено обслужване - не са блокирани и остават достъпни.

В това, което изглежда е чистка от страна на WeChat на свързани с крипто и блокчейн акаунти, започнала 22 август, WeChat тази седмица продължи да таргетира множество крипто канали, които в момента показват едно и също предупреждение за нарушение на правилата.

Източниците на Cointelegraph в Китай са изяснили, че са били затворени и други акаунти, обвинени в популяризирането на "хайп новини". Хайп новини са, наред с други неща, това, което се смята за измамна информация, свързана с първоначалните предлагания на монети (ICO).

Профилите, управлявани от компании, изглежда са били мишените, а не тези, управлявани от индивиди, както се случая на потребителя "Crypto Mad Man", който работи под WeChat ID "shuzihuobiqushikuangren ". Официалният акаунт на канала - който се управлява от физическо лице - все още е на линия, докато неговата подсметка - управлявана от компанията, която понякога популяризира нови алткойнове - е била затворена, според източниците на Cointelegraph в Китай.

Както беше съобщено на 21-ви август, WeChat вече блокира перманентно редица профили, свързани с крипто и блокчейн, включително Coin Daily, Deepchain и Huobi News, които всички бяха обвинени в издаването на crypto хайп, което е нарушение на правилата, въведени по-рано този месец.

Оттогава насам, като част от националното укрепване на криптото, както онлайн, така и офлайн, китайските технологични гиганти Baidu и Alibaba се присъединиха към Tencent, като наложиха нови антикрипто мерки в съответствие с позицията на Пекин.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света