НАЧАЛО Крипто Крими

Уебсайтът на OneCoin най-накрая затвори

ДЕК. 3, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Уебсайтът на OneCoin най-накрая затвори

Порталът, който предлагаше “образователни пакети”, беше остатък от схемата и все още държи баланси на потребителите.

Уебсайтът OneCoin.EU вече не работи, а DNS записът е в процес на разследване.


Сайтът продължи да съхранява баланси на OneCoin, дори потенциално правейки OTC сделки.


Сайтът падна само няколко дни след съобщения за микробус с работници, прочиствали последните отпадъци от офисите на OneCoin в София. Междувременно д-р Ружа Игнатова, водещото лице зад схемата, все още е на свобода.


Но схемата също отказва да умре, като се появява отново и отново с различни маски. Сайтът OneLife.eu продължава да работи и може да изпълнява функцията за продължаване на търговията с OneCoin, като може дори да намира нови жертви.


Сайтът OneWorldFoundation.eu също е недостъпен, както и OneWorldAcademy.eu.


DNS записите на сайтовете дават намеци, че ресурсите на OneCoin.eu са в процес на разследване. Услугата EurID DNS твърди, че сайтът е под “правно разследване”, без допълнителни подробности за участващите субекти или агенции.


Ако бъдат разгледани подробно, записите на сайта могат да дадат представа за броя на участниците, балансите и евентуалните трансфери. Активът на OneCoin няма публичен блокчейн или публичен запис. Разследването може да даде повече представа и да добави към текущите разследвания в Германия, Австрия, Финландия и Унгария и други.


Междувременно, Константин Игнатов, брат на Ружа, сключи споразумение с Министерството на правосъдието на САЩ и е изправен пред присъда от 90 години затвор. В същото време други лидери и групи, свързани със схемата, изглежда остават активни.


OneCoin успя да събере 4 милиарда долара, изпирайки стотици милиони чрез адвокати и офшорни сметки. Пирамидата се появи през първите години на Биткойн еуфорията, а размерът ѝ надхвърли този на “BitConnect”. 


OneCoin е различен, тъй като успя да стартира в много страни, въпреки разследванията и правните действия. Измамата достигна директно до потенциални купувачи, от Финландия до Нигерия.


И докато измамата беше известна в крипто пространството, повечето действителни собственици на BTC и привърженици на монети бяха наясно, че проекта не е реален. По-широката общественост обаче, изглежда приемаше OneCoin и д-р Ружа Игнатова.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Отвличане и откуп в Биткойн доведоха до ареста на мъж от Южна Африка

Според доклад на местния информационен бюлетин Times Live, 36-годишният Щембисо Амон Мчуну е признат за виновен и осъден на пет години затвор за опита си за отвличане през август 2018 г.  Мчуну ...
ФЕВ. 25, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Катарски милиардер съди Facebook заради крипто реклама

Ал Мана претендира за клевета, злонамерена лъжа и невярна реклама от неназованата фирма за криптовалута, съобщи The Times на 23-ти февруари. Делото за клевета е подадено в Дъблин, европейската централ...
ФЕВ. 24, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Два ареста след разкрита схема за пране на пари в криптовалути

Според официално изявление, публикувано по-рано тази седмица и двете лица бяха арестувани в понеделник, 17-ти февруари, като част от разследване, ръководено от Националната служба за сериозни измами, ...
ФЕВ. 23, 2020 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$56 милона в Биткойн бяха иззети от дилър на наркотици

Местният информационен бюлетин Independent.ie съобщи на 19-ти февруари, че съдът прие, че Клифтън Колинс е участвал в трафик на наркотици. Колинс не оспорва заявлението на Бюрото за имуществени активи...
ФЕВ. 20, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света