НАЧАЛО Други

Walmart настояват тези които гледат салати да използват блокчейн за хранителна безопасност

СЕП. 27, 2018 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Walmart настояват тези които гледат салати да използват блокчейн за хранителна безопасност
 

Walmart препоръчва на своите производители на свежи, зелени зеленчуци да използват блокчейн технология, за да проследят движението на продуктите си в рамките на своята инициатива за проследяване на хранителните продукти и да разполагат с всички системи за една година, съобщава сайтът на компанията.

Писмо до своите доставчици отбелязва, че САЩ са претърпели епидемия на ешерихия коли в много от щатите, свързана с ромската маруля, което доведе до 210 потвърдени случая, 96 хоспитализации и пет смъртни случая. Блокчейн технологията ще направи информацията за продукта достъпна в реално време по цялата верига на доставки от фермата до масата.


Съществуващият процес е остарял


Писмото, наречено "съществуващият модел за проследяване на храната - едно стъпало нагоре и едно стъпало назад, е остарял".

След като даден продукт е означен като съдържащ E coli или салмонела, потребителят може да не знае дали нещо, което е закупил, е било заразено.

По време на неотдавнашното епидемия на ешерихия коли, клиентите и магазините за хранителните стоки трябваше да изхвърлят големи количества ромска маруля, защото не са могли да разберат дали марулите, които са получили, са били заразени. Центровете за контрол на заболяванията съветват хората да не ядат маруля, отглеждана в Юма, Аризона, но нито една от продаваните торби не е в списъка на Юма, Аризона.

Франк Янас, вицепрезидент по безопасността на храните в Walmart, заяви, че традиционните хартиени системи за събиране на информация на ферми, опаковки и складове затрудняват проследяването на критични данни от различни източници. Процесите също са отнемат много време, тъй като може да отнеме седем дни за проследяване на продукт. Това включва контакт с доставчика, получаване на хартиени записи и връзка с компанията, която е транспортирала или внасяла продукта в дистрибуционен център на Walmart.

След това, този процес трябва да се умножи по 70 000 хранителни продукта, заредени в типичния хранителен магазин.

Компанията поиска новото изискване да бъде разгледано в две фази. Директните доставчици трябва първо да се придържат към проследяването на една стъпка назад в мрежата на блокчейн до 30-ти януари 2019 г. След тази дата компанията очаква от доставчиците до 30-ти септември 2019 г. да работят във вертикалните им системи или с техните доставчици, за да се позволи проследимост "открай докрай" обратно до фермата.


Потребителите ще имат достъп до произхода на продукта


В бъдеще, блокчейн технологията ще позволи на потребителя да сканира торба с продукция и да разбере откъде идва. Янас каза, че Walmart са работили с IBM за дигитализиране на процеса.

Робърт Таукс, директор на отдела за контрол на болестите по хранене, водни и екологични заболявания, заяви, че подобрената способност да се проследява храната до нейния източник ще помогне на агенциите и компаниите да идентифицират източника на огнище (епидемия) на хранителни продукти и да координират по-ефикасното им изтегляне.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света