НАЧАЛО Други

Walmart иска да построи армия от роботи контролирани от блокчейн

АВГ. 31, 2018 09:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Walmart иска да построи армия от роботи контролирани от блокчейн

Търговският гигант Walmart има намерение да изгради армия от автономни роботи, контролирани и верифицирани чрез блокчейн.


Документи, публикувани в четвъртък от Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO), показват, че Walmart е подал заявление за патент на система, която контролира "автентичността на автономните роботи на място". Фирмата базирана в Бентънвил публикува патента през януари 2018 г.

Патентното заглавие незабавно предизвиква видения от "Терминатор" франчайза, но търговската империя твърди, че не изгражда Skynet.

По-скоро, Walmart казва, че планира да използва легионите си от автономни роботи, за да осъществи доставки, вероятно в опит да се конкурира по-ефективно с Amazon в търговския ландшафт, който все повече благоприятства творението на Безос.


В документите се описва система, в която множество роботи се справят с доставянето на пакет в различни краища на веригата за доставки, като използват безжични сигнали за комуникация и удостоверяване на самоличността един на друг.


Такава система би била целева стойност за хакерите, поради което Walmart вярва, че разпределената счетоводна технология (DLT) би могла да ѝ помогне да се предпази от потенциални злоупотреби.

Авторите обясняват:

В някои варианти на изпълнение, описани по-горе, блокчейн технологията може да бъде използвана за записване на сигнали за разпознаване на автентичността и идентификационна информация за улесняване, или резултат от автентификация на място между автономни електронни устройства. Едно или повече от автономните електронни устройства, описани тук, могат да съдържат възел в разпределена блокчейн система, съхраняваща копие от записа на блокчейн. Актуализациите на блокчейн могат да включват сигнали за удостоверяване или идентификационна информация и един, или повече възли в системата могат да бъдат конфигурирани така, че да включват една или повече актуализации в блокчейн, които да добавят към разпределената база данни.

Това не е първият път, когато Walmart търси патенти за системи, които използват блокчейн технология, за да направят доставките по-ефективни.

Миналата година фирмата подаде заявка за патент на система, която ще използва DLT за управление на хъбове за доставка на пакети (например шкафове). Системата автоматично би резервирала място за шкафове за опаковки, като гарантира, че поръчките се доставят само там, където има достатъчно наличен капацитет.

По същото време Walmart подаде заявление за патент, използващо блокчейн технология за проследяване на безпилотни доставки, тъй като предава пакети от физически магазини до клиенти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света