НАЧАЛО Други

Walmart иска да построи армия от роботи контролирани от блокчейн

АВГ. 31, 2018 09:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Walmart иска да построи армия от роботи контролирани от блокчейн

Търговският гигант Walmart има намерение да изгради армия от автономни роботи, контролирани и верифицирани чрез блокчейн.

 


Документи, публикувани в четвъртък от Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO), показват, че Walmart е подал заявление за патент на система, която контролира "автентичността на автономните роботи на място". Фирмата базирана в Бентънвил публикува патента през януари 2018 г.

Патентното заглавие незабавно предизвиква видения от "Терминатор" франчайза, но търговската империя твърди, че не изгражда Skynet.

По-скоро, Walmart казва, че планира да използва легионите си от автономни роботи, за да осъществи доставки, вероятно в опит да се конкурира по-ефективно с Amazon в търговския ландшафт, който все повече благоприятства творението на Безос.


В документите се описва система, в която множество роботи се справят с доставянето на пакет в различни краища на веригата за доставки, като използват безжични сигнали за комуникация и удостоверяване на самоличността един на друг.


Такава система би била целева стойност за хакерите, поради което Walmart вярва, че разпределената счетоводна технология (DLT) би могла да ѝ помогне да се предпази от потенциални злоупотреби.

Авторите обясняват:

В някои варианти на изпълнение, описани по-горе, блокчейн технологията може да бъде използвана за записване на сигнали за разпознаване на автентичността и идентификационна информация за улесняване, или резултат от автентификация на място между автономни електронни устройства. Едно или повече от автономните електронни устройства, описани тук, могат да съдържат възел в разпределена блокчейн система, съхраняваща копие от записа на блокчейн. Актуализациите на блокчейн могат да включват сигнали за удостоверяване или идентификационна информация и един, или повече възли в системата могат да бъдат конфигурирани така, че да включват една или повече актуализации в блокчейн, които да добавят към разпределената база данни.

Това не е първият път, когато Walmart търси патенти за системи, които използват блокчейн технология, за да направят доставките по-ефективни.

Миналата година фирмата подаде заявка за патент на система, която ще използва DLT за управление на хъбове за доставка на пакети (например шкафове). Системата автоматично би резервирала място за шкафове за опаковки, като гарантира, че поръчките се доставят само там, където има достатъчно наличен капацитет.

По същото време Walmart подаде заявление за патент, използващо блокчейн технология за проследяване на безпилотни доставки, тъй като предава пакети от физически магазини до клиенти.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Поредният милиардер проявява интерес към крипто пространството

Льоб е известен с превръщането на $3 милиона в хедж фонд на стойност $17,5 милиарда през годините и е добре известна фигура на Уолстрийт. Сега крипто секторът е мястото, където той търси нова възможно...
МАР. 3, 2021 18:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нова блокчейн платформа ще се бори с 'тиранията' на социалните медии

Ларимър се насочва към "Големите технологии"Ларимър сподели публикация в GitHub, обяснявайки концепцията на новия си проект. Той описа устойчива на цензура мрежа, която отразява "производителността и ...
МАР. 3, 2021 20:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT са като ICO през 2017 година, според създателя на Лайткойн

Чарли Лий за NFTОснователят на Лайткойн, Чарли Лий, не е голям почитател на незаменяемите токени (NFT), процъфтяващият крипто подсектор, който отбеляза невероятен растеж, достигайки оценка от $3,44 ми...
МАР. 3, 2021 15:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX добавя поддръжка за PayPal

От FTX Exchange заявиха, че техните потребители могат да извършват транзакции като използват всяка валута, тъй като една от възможностите на PayPal е конвертирането на валути без загуба на време. Това...
МАР. 2, 2021 22:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света