НАЧАЛО Финтех

Walmart да създаде финтех стартъп с инвестиционната фирма зад Robinhood

ЯНУ. 14, 2021 10:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Walmart да създаде финтех стартъп с инвестиционната фирма зад Robinhood

Walmart заяви в понеделник, че създава финтех стартъп с Ribbit Capital, една от инвестиционните фирми зад Robinhood, за да създаде уникални и достъпни финансови продукти за служителите и клиентите на Walmart.

 

Веригата не сподели името на новата компания и не каза кога нейните дигитални финансови услуги ще бъдат достъпни.


Walmart ще има мажоритарен дял във финтех стартъпа, а бордът му ще включва няколко ръководители на компании, включително финансовия директор Брет Бигс и главния изпълнителен директор на Walmart в САЩ Джон Фърнър.


Компанията заяви, че също така ще назначи независими експерти в бранша и може да придобие или да си партнира с други финтех компании.


В продължение на години милиони клиенти се доверяват на Walmart не само да им спестяват пари, когато пазаруват при нас, но и да им помагат да управляват финансовите си нужди”, каза Фърнер в съобщение.


“И те ясно заявиха, че искат повече от нас на арената на финансовите услуги.”


С повече от 4,700 магазина в цялата страна, Walmart взаимодейства с милиони клиенти всяка година - включително някои, които нямат връзка с банка или финансов съветник.


Walmart вече предлага някои финансови услуги на клиентите. Например има Walmart MoneyCard, предплатена дебитна карта, която клиентите могат да зареждат с пари и да използват за покупки. Картата има някои функции, които насърчават управлението на парите или помагат на хора, които могат да имат по-слаба кредитна история, като например не начисляват такси за овърдрафт, без месечна такса и без изискване за минимален баланс.


Търговецът предлага и алтернативни планове за плащане на клиенти с ограничен бюджет, като например отлагане и Klarna, опция за онлайн финансови услуги, която позволява на купувачите да купуват артикул веднага и да плащат на вноски.


Съсобственикът на Walmart на новата компания, Ribbit Capital, има история на инвестиции във финтех компании. Портфолиото му включва Robinhood, Credit Karma, компания, която предлага лесни за потребителите инструменти като безплатни проверки на кредитния рейтинг; и Affirm, финансов кредитор, който предлага на клиентите алтернативни възможности за плащане като закупуване сега и плащане по-късно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Шведският Trustly с потенциално IPO на стойност 9 милиарда евро

Собственикът на Trustly, групата за изкупуване Nordic Capital, работи с Goldman Sachs, JP Morgan и Carnegie и е в процес на наемане на още банки с оглед стартирането на IPO в края на април или началот...
ЯНУ. 25, 2021 10:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

iSTOX затваря серия A на стойност $50 милиона

Двама от новите ѝ партньори са държавната банка за развитие на Япония и JIC Venture Growth Investments, подразделението за рисков капитал на японската инвестиционна корпорация - държавен инвестиционен...
ЯНУ. 23, 2021 11:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi секторът бележи ръст от 827% за близо 6 месеца

Децентрализираното финансиране (DeFi) е бързо развиващ се сектор на крипто пазара и представлява около 2% от общата пазарна капитализация от $1,04 трилиона. DeFiPulse предоставя данни за различни типо...
ЯНУ. 20, 2021 10:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Само 40 държави имат право да издават дигитални валути

В скорошна блог публикация МВФ съобщава, че според различни проучвания все по-голям брой централни банки проучват възможността да имат дигитална валута на централната банка (CBDC). Повечето държави-чл...
ЯНУ. 17, 2021 18:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света