НАЧАЛО Други

Втората най-стара банка в САЩ започва да търгува криптовалути

АПР. 8, 2021 20:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Втората най-стара банка в САЩ започва да търгува криптовалути

State Street, втората най-стара банка в САЩ с активи под управление в размер на $3,1 трилиона, се регистрира да използва нова платформа за търговия на ниво банка за дигитални активи, която ще започне да работи в средата на годината.

 

Обявено в четвъртък, Currenex, подразделението за търговски технологии на State Street, работи с базираната в Лондон Pure Digital, доставчик на инфраструктура за света на валутна търговия, за да създаде платформа за търговия с дигитални валути с фокус върху институции.


Двете компании заявиха, че планират да проучат допълнително пространството за търговия с дигитални валути.


"Currenex са развълнувани да използва нашия опит и експертните ни познания в областта на валутните курсове и търговията с дигитални активи, за да предостави на Pure Digital стабилна технология и инфраструктура за тази вълнуваща инициатива за търговия с дигитални валути“, казва Дейвид Нюз, глобален ръководител на изпълнителни услуги за State Street Global Markets.


Запитана дали State Street ще използва платформата, за да извършва собствена крипто търговия, Лорън Кайли, главен изпълнителен директор на Pure Digital, заяви, че "това е идеята - State Street е една от многото банки, които ще използват тази платформа и гледаме към средата на 2021 г., въпреки че няма определена дата". Впоследствие State Street потвърди, че планира да използва платформата.


Изглежда, че институциите движат настоящия бичи пазар на криптовалутите, което е ключова разлика от възхода през 2017 г., който беше воден от инвеститорите на дребно. Големи банки като BNY Mellon, Goldman Sachs и Morgan Stanley сега правят ходове и всички очи сега са насочени към State Street, като една от най-големите услуги за попечителство и търговски операции в САЩ, за да се види кога и дали ще се насочи към крипто.


"Светът на дигиталните валути трябва да расте и да узрее", каза Кембъл Адамс, основател на Pure Digital, в интервю. "Той се нуждае от големи балансирани финансови институции, участващи в производствения процес на цената. Първичният пазар всъщност не съществува. Има много разнородни борси с различни правила за ангажиране и системи. И това се проявява в много фрагментирани пазарни данни."


Планът е да се транспонира FX инфраструктурата в криптопространството чрез ръководен от банка консорциум и платформа, която включва стандартни API на FX за индустрията и най-добро изпълнение, каза Кайли.


"State Street се съгласи да проучи пространството за търговия с дигитални активи с нас, а също така работи с нас върху технологията", каза Кайли. "Имаме няколко банки, които подписаха с нас и няколко други в процес на подготовка."


"За разлика от крипто борсата, Pure Digital изгражда извънборсова оферта с двустранни кредитни линии и пълна прозрачност, така че банките от най-високо ниво да виждат с кого точно имат работа и да могат да включват и изключват контрагентите, докато избират", добави Кайли.


"Всички тези банки се обръщат към крипто и вече не могат да го игнорират“, каза Кайли.


"Или ще намерят начин да се включат и да предоставят услуги, които да отговорят на търсенето на клиентите, или ще започнат да губят уместност с времето.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin АПР. 8, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Крипто Маниак АПР. 9, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света