НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Втората най-голяма борса в Германия добавя продукт за шортване на Биткойн

ФЕВ. 27, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Втората най-голяма борса в Германия добавя продукт за шортване на Биткойн

Boerse Stuttgart току-що представи чисто нов инвестиционен продукт за институционални и по-дребни трейдър, което ще им позволи да шортват Биткойн.

Това е голямо развитие за инвестиционната индустрия на Биткойн и първият продукт за шортване на флагманската криптовалута посредством  ETP, наличен в света.


"21Shares Short Bitcoin ETP" ще бъде фиксиран към основия актив при съотношение 1: 1. Това е първият финансов инструмент за Биткойн под формата на ETP с международен идентификационен номер на ценни книжа (ISIN) и Wertpapierkennnummer (WKN).

Основният BTC ще се пази от независим попечител със сегрегирани сметки. 21Shares е одобрен от SFSA, швейцарския орган за финансов надзор.

Това означава, че инвеститорите в Германия и други европейски пазари вече могат да получат краткотрайно излагане на BTC, когато цените започнат да се сриват.

21Shares преди беше известен като Amun AG и предлагат пълен набор от ETP, които ще преминат към марката 21Shares. Този ETP за шортване на Биткойн ще бъде изцяло регулиран съгласно швейцарското законодателство.

Тъй като първият в света "Биткойн Шорт ETP", с настоящите бичи нагласи и виждания за халвинга, ще бъде интересно да се види какъв ще бъде отговорът на този продукт от инвеститорите.

Евро пазарите правят иновации с криптовалути, пазарите в САЩ застояха


С пускането на новите 5AML насоки за борба с изпирането на пари в ЕС, крипто бизнесите вече не могат да бъдат дискриминирани от банките. Те ще трябва да бъдат третирани по същия начин като всеки друг бизнес.

Европейските инвеститори искат регулация на криптовалутите, а в същото време виждаме доста страни от ЕС да въвеждат про-крипто политики, данъчни структури и да се помага на крипто стартъпи. 'Крипто долината' в Цуг, Малта и Португалия идват на ум.

В САЩ прекомерното регулиране и несигурността по отношение на данъчната политика и прилагането на регулаторните норми оставиха местното развитие на крипто индустрията в застой. Стартъпърите решиха, че е по-лесно да се търси друга юрисдикция и да се започне развитие в по-приятен и по-добре определен климат.

В страната, както инвеститорите, така и предприемачите оказват натиск върху SEC и IRS да издадат по-ясни насоки, които са по-лесни за спазване. Това доведе до някои нови разработки като предлагания от Хестър Пиърс закон за неприкосновеност, който се прие със смесени отзиви от крипто индустрията. Някои се чудят дали не е твърде късно.

Американските регулатори трябва да вземат поука от своите европейски колеги и да облекчат строгите правила, за да позволят иновации. Нови инвестиционни продукти като 21Short ETP са видът на излагане на криптовалути, който инвеститорите търсят.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ФЕВ. 27, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн кит развълнува крипто трейдърите с поредната колосална транзакция

Сделката беше отчетена от крипто тракера Whale Alert, което предизвика спекулации за самоличността на крипто притежателите и защо те местят тези средства.След проследяване на транзакцията, Whale Alert...
АПР. 2, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Спад в Биткойн транзакциите и разплащанията с Visa

Тъй като мнозина по света сами решават да влязат под карантина, за да предотвратят по един или друг начин разпространението на COVID-19, може да се предположи, че ще има увеличение на онлайн покупките...
АПР. 2, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо халвингът на Биткойн ще промени всичко?

Един анализатор демонстрира значението на този ход, като го сравнява с други ограничени стоки. Биткойн се сравнява с благородните металиАнализаторът PlanB публикува уникална графика в Twitter, която...
АПР. 1, 2020 19:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум са двете най-лоши инвестиции за 2020 година след петрола

Това ли е силата на „запаса от стойност“, за който чуваме от години? Само и единствено петролът се представя по-зле в последно време.От началото на глобалната пандемия от коронавирус, световните пазар...
АПР. 1, 2020 14:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света