НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Все повече хора използват Биткойн за онлайн плащания

ФЕВ. 15, 2019 18:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Все повече хора използват Биткойн за онлайн плащания

Фирмата за киберсигурност Kaspersky Labs твърди, че спрямо проучването проведено от тях все повече хора започва да използват Биткойн за онлайн плащания. Друг интересен факт е, че според информация на Coinmap през последните 6 години броят на Биткойн базираните бизнеси се е покачил с 700%.


Kaspersky Labs правят гръмкото изказване, след като в проучването направено от тях се включват повече от 12 000 анкетирани от 22 различни страни. Цифрите показват, че 13% от тях са използвали криптовалути за онлайн плащания.

Резултатите също демонстрират, че плащането чрез крипто остава най-малко предпочитания метод за разплащане. 81% от респондентите предпочитат да използват стандартните методи като кредитни или дебитни карти, когато става дума за онлайн пазаруване. Но ако процентите използващи Биткойн се сравнят с тези от преди 6 години разликата е огромна, което е поредното доказателство за прогресивното увеличаване в употребата на крипто.Въпреки спада в цените на криптовалуте, все още интернет потребителите продължават да използват дигиталните транзакции. Нашето проучване показва, че 13% от хората използват криптовалутите за разплащания, което е изненадващ резултат.


Спрямо цените, на които станахме свидетели през края на 2017 година, в момента пазарът отчита загуби от повече от 80%. Това не означава, че в някои ситуации криптовалутите са предпочитана алтернатива за онлайн плащане.

Резултатите от направеното проучване, оборват големите корпорации и критици на крипто като например JPMorgan, които застават с твърдата позиция, че криптовалутите нямат място при онлайн разплащанията. Точно обратното все повече хора започват да ги използват.


Има редица примери, които могат да подкрепят цифрите от направеното проучване на Kaspersky Labs. Все повече луксозни хотели и ресторанти приемат Биткойн , като напълно легитимно разплащателно средство. Хиляди магазини по целия свят също са отворени към плащане в крипто. Масовото приемане е все по-близо и независимо от тежкото състояние на пазара, положителните новини в сферата на криптовалутите и блокчейн не остават на заден план.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли корекция при Биткойн?

В нова стратегическа сесия той каза в YouTube видео, че BTC може да падне още, преди водещият крипто актив да покаже признаци на възстановяване.“Така въз основа на инструмента за разширение на Фибонач...
ОКТ. 23, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света. Това е един от първите пенсионни фондове, които инв...
ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн

Понастоящем Биткойн се търгува над $60,000 според данни от CoinMarketCap, но придвижването над предишния връх за всички времена е накарало техническите анализатори да създадат множество възходящи прог...
ОКТ. 23, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света