НАЧАЛО Други

Все повече финансови съветници пренасочват средства към криптовалути

ЯНУ. 13, 2021 16:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Все повече финансови съветници пренасочват средства към криптовалути

Проучване, публикувано вчера от доставчика на крипто индекси Bitwise, установи, че броят на американските финансови съветници, пренасочващи се към крипто, се е увеличил с почти 50% между 2019 и 2020 г.

 

Bitwise проучва почти 1000 финансови съветници и открива множество показатели, че финансово-консултантската индустрия се е заинтересувала повече от крипто през 2020 г. в сравнение с 2019 г.


„Приемането и интересът нарастват: Проучването показва, че броят на пренасочващите се съветници може да се удвои или повече през следващата година“, каза Мат Хуган.


Основни констатации от проучването


Според Bitwise има почти 50% увеличение на броя на съветниците, пренасочващи се към крипто. Тази цифра се е увеличила от 6,3% на 9,4% през 2020 г.


Освен това, 17% от финансовите съветници обмислят да направят първото си разпределение в крипто тази година. Сред тях 2% „определено“ алокират към крипто през тази година, докато 15% „вероятно“ го правят.


Ако всички 17% го направят, Bitwise твърди, че това би удвоило броя на съветниците, насочващи се към крипто.


На въпрос каква е основната им мотивация, 54% от съветниците, отговорили на проучването, казвайки „несвързана възвръщаемост“. Според Bitwise тази констатация е в съответствие с резултатите от миналогодишното проучване.


За сравнение, „хеджирането срещу инфлацията“ беше отговорът, при който най-голям процент се увеличи между 2020 и 2019 г. Миналата година хеджирането срещу инфлацията беше подчертано от 25% от съветниците, за разлика от само 9% през 2019 г.


Проучването също така показва, че на 81% от финансовите съветници са зададени въпроси за крипто от техните клиенти през 2020 г. Това е повече от 76% през 2019 г.


Бичи перспективи за Биткойн


Финансовите съветници също стават все по-оптимистични относно цената на Биткойн.


Според проучването 15% очакват цената на Биткойн да надхвърли 100 000 долара в рамките на пет години. През 2019 г. само 4% от финансовите съветници бяха с такъв оптимизъм.


Освен това, процентът на финансовите съветници, които очакваха цената на Биткойн да падне до нула, се е намалил наполовина, спадайки от 8% на 4%. Но винаги ще има скептици, нали така?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рапърът Soulja Boy иска да си купи XRP

"Как да купя XRP?"Soulja Boy наскоро потопи пръстите си в крипто, като за първи път се обърна към общността на DOGE в Twitter, казвайки, че DOGEcoin е "монетата на хората" и "е криптовалутата на бъдещ...
ЯНУ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase с над $90+ милиарда в активи под управление

Междувременно размерът на активите, съхранявани в Coinbase, надхвърли огромните $90 милиарда.В актуализираният 'About' раздел се казва, че компанията вече е достъпна в над сто страни по света и има на...
ЯНУ. 23, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave - първият браузър, поддържащ децентрализираната вариант на HTTPS - IPFS

От версия 1.19.x потребителите могат да добавят още една функция към списъка с възможности на Brave - той вече поддържа децентрализираната алтернатива на HTTP(S) IPFS (InterPlanetary File System), коя...
ЯНУ. 23, 2021 12:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света