НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Сега ли е времето да се инвестира предимно в Биткойн?

АВГ. 24, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сега ли е времето да се инвестира предимно в Биткойн?

От април пазарът е обърнат с главата надолу, като Биткойн отново държи по-голямата част от крипто пазарната капитализация.

От края на 2017 г. Биткойн се повиши от 20% от цялата пазарна капитализация, обратно до 70%, което е огромен скок. 


Дали Биткойн трябва да бъде основната монета, която държите?


Изглежда, че когато дядото на всички криптовалути влиза в друг силен бичи пазар, всички инвеститори на пазара стават Биткойн максималисти.


Определено има причини, поради които Биткойн има стойност. Мисля, че всички можем да се съгласим за това и няма спор, че търсенето на цифровия актив по цял свят нараства. 


Но какво държи Биткойн на върха пред толкова много елегантни и разнообразни проекти? 


Наистина, това е простотата на кода. Простият консенсусен механизъм за доказване на работа, чистото търсене на актива, некорелираната му стойност и намаляващото предлагане, преплетени с предимството, че е първата криптовалута, пусната някога. Тези неща правят Биткойн безспорен пазарен лидер.


В допълнение, специфични характеристики на простотата на езика, на който е написан, означава, че има по-малък шанс за грешки, хакове, проблеми и всичко друго, което може да компрометира мрежата. 


Често погрешно схващане за Биткойн е, че той ще бъде заменен от по-нов и по-бърз блокчейн, който може да се използва за микро транзакции, интелигентни договори и оперативна съвместимост. 


Фактите са, че всичко, което повечето вериги могат да направят, Биткойн може в крайна сметка да направи чрез Layer 2 решения (L2). Основният проблем е, че L2 са изключително сложни и трудно се изграждат правилно. Вземете например Lightning Node, той все още има доста проблеми и все още не е доказано, че работи в голям мащаб. Минаха години, за да се стигне дори до тази точка с флагманската криптовалута, така че за съжаление L2 решенията може да не са идеалният отговор.


Като цяло BTC в момента най-добре служи като средство за обмен на глобални пазари като борси и като запас от стойност.


Въпреки че най-голямата криптовалута все още има проблеми, някои хора смятат, че това е най-доброто решение за всичко.

Не сме съгласни, че Биткойн трябва да е единствената инвестиция, която правите. Това не е инвестиционен съвет по никакъв начин, просто мнение.


Да, BTC вероятно е най-сигурната инвестиция, която можете да направите на пазара и почти си гарантирате положителна възвращаемост в дългосрочен план, просто поради растежа и мащабирането, което ще се случи с течение на времето. 


Но може да има по-добри инвестиции на пазара. Това е така, защото по-новите проекти обикновено започват с много по-ниска пазарна капитализация от Биткойн и могат лесно да се окажат много печеливши, ако инвестирате в правилния проект в подходящия момент. Съвсем интуитивно, това крие известни рискове.


Не бих казал, че Биткойн е единствената инвестиция на пазара, но е най-сигурната. Да държите значителна част от портфолиото си в Биткойн означава по-малко стрес, а също така и по-лесна стратегия за влизане и излизане от пазара, предимно поради по-висока ливидност.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн остава в бичи тренд

BTC / USD прекара още един ден в стабилна зона между $ 9,500 и $ 9,800, като остава там от четвъртък.Преди това търговците бяха реагирали с недоумение, тъй като двойката спадна с почти $ 1,000 за няко...
ФЕВ. 22, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн под $ 10,000 привлече много купувачи

Оценката на криптовалутата вече се консолидира около диапазона от $ 9,600 до $ 9,800. Спадът на цената с 6,23 процента, на 15-ти февруари, започна мечата седмица, и въпреки бързото възстановяване от 6...
ФЕВ. 22, 2020 16:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Годишните приходи от копаене на Биткойн ще спаднат значително след халвинга

Изчислено е, че световните приходи от копаене ще спаднат с $3 милиарда след дългоочакваното събитие поради намалението с 50 процента на предлагането, ако цената на BTC остане на нивото от $9,300.По-ра...
ФЕВ. 22, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wikipedia загуби от приходите си след като добави Биткойн

Според съоснователя на Wikipedia, Джими Уелс, добавянето на способността да се поддържа жива „енциклопедия на света“ с плащания в Биткойн всъщност навреди на приходите.Изказвайки се в панелна диску...
ФЕВ. 22, 2020 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света