НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Сега ли е времето да се инвестира предимно в Биткойн?

АВГ. 24, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сега ли е времето да се инвестира предимно в Биткойн?

От април пазарът е обърнат с главата надолу, като Биткойн отново държи по-голямата част от крипто пазарната капитализация.

От края на 2017 г. Биткойн се повиши от 20% от цялата пазарна капитализация, обратно до 70%, което е огромен скок. 


Дали Биткойн трябва да бъде основната монета, която държите?


Изглежда, че когато дядото на всички криптовалути влиза в друг силен бичи пазар, всички инвеститори на пазара стават Биткойн максималисти.


Определено има причини, поради които Биткойн има стойност. Мисля, че всички можем да се съгласим за това и няма спор, че търсенето на цифровия актив по цял свят нараства. 


Но какво държи Биткойн на върха пред толкова много елегантни и разнообразни проекти? 


Наистина, това е простотата на кода. Простият консенсусен механизъм за доказване на работа, чистото търсене на актива, некорелираната му стойност и намаляващото предлагане, преплетени с предимството, че е първата криптовалута, пусната някога. Тези неща правят Биткойн безспорен пазарен лидер.


В допълнение, специфични характеристики на простотата на езика, на който е написан, означава, че има по-малък шанс за грешки, хакове, проблеми и всичко друго, което може да компрометира мрежата. 


Често погрешно схващане за Биткойн е, че той ще бъде заменен от по-нов и по-бърз блокчейн, който може да се използва за микро транзакции, интелигентни договори и оперативна съвместимост. 


Фактите са, че всичко, което повечето вериги могат да направят, Биткойн може в крайна сметка да направи чрез Layer 2 решения (L2). Основният проблем е, че L2 са изключително сложни и трудно се изграждат правилно. Вземете например Lightning Node, той все още има доста проблеми и все още не е доказано, че работи в голям мащаб. Минаха години, за да се стигне дори до тази точка с флагманската криптовалута, така че за съжаление L2 решенията може да не са идеалният отговор.


Като цяло BTC в момента най-добре служи като средство за обмен на глобални пазари като борси и като запас от стойност.


Въпреки че най-голямата криптовалута все още има проблеми, някои хора смятат, че това е най-доброто решение за всичко.

Не сме съгласни, че Биткойн трябва да е единствената инвестиция, която правите. Това не е инвестиционен съвет по никакъв начин, просто мнение.


Да, BTC вероятно е най-сигурната инвестиция, която можете да направите на пазара и почти си гарантирате положителна възвращаемост в дългосрочен план, просто поради растежа и мащабирането, което ще се случи с течение на времето. 


Но може да има по-добри инвестиции на пазара. Това е така, защото по-новите проекти обикновено започват с много по-ниска пазарна капитализация от Биткойн и могат лесно да се окажат много печеливши, ако инвестирате в правилния проект в подходящия момент. Съвсем интуитивно, това крие известни рискове.


Не бих казал, че Биткойн е единствената инвестиция на пазара, но е най-сигурната. Да държите значителна част от портфолиото си в Биткойн означава по-малко стрес, а също така и по-лесна стратегия за влизане и излизане от пазара, предимно поради по-висока ливидност.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Има ли връзка между халвинга на Биткойн и скорошния скок на цените на петрола?

Разбира се, това тревожно развитие едва ли ще окаже пряко влияние върху цените на криптовалутите.Някои от общността, обаче, започнаха да спекулират дали може да се очаква корелация между предлагане и ...
СЕП. 18, 2019 08:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колко Биткойн ви е нужен, за да се наречете кит?

Биткойн кит прехвърли $1 милиард (94,504 BTC)Преди 10 дни Биткойн кит (или по-скоро майката на всички Биткойн китове) премести $1 милиард в BTC само в една транзакция.Съвсем разбираемо е, че движение ...
СЕП. 17, 2019 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и S&P 500 са на път към нови върхове

Лий казва, че флагманската криптовалута ще достигне нов връх, след като S&P 500 направи същото. Предполага се, че крипто пазарът е несвързан с традиционните пазари, особено поради децентрализ...
СЕП. 16, 2019 17:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще достигне нови рекордни стойности преди следващия халвинг

Анализаторът, известен в индустрията като FilbFilb, цитира "stock-to-flow" съотношението на Биткойн като ключов показател за очертаването на пътя на BTC занапред.„Ако приемем, че няма системен шок нит...
СЕП. 16, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света