НАЧАЛО Други

Швейцарската банка Vontobel ще предлага крипто попечителство

ЯНУ. 20, 2019 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Швейцарската банка Vontobel ще предлага крипто попечителство

Швейцария продължава да се позиционира като лидер в банково отношение към криптовалути, като множество субекти искат да отворят пазара за институционални и частни инвеститори.


Частната банка Vontobel планира да предложи услуги за попечителство за криптовалути.


Това е ход, който ръководителите описаха като "първи в света".


В интервю за финансовата медия Finews.ch, Vontobel, който предлага инвестиционни продукти, свързани с криптовалути от 2016 г., заяви, че сега иска да увеличи своята интеграция.

"Доколкото знам, Vontobel е единствената банка, която се предлага като попечител за дигитални активи", заяви ръководителят на инвестиционното банкиране Роджър Студер.

Въпреки това, банката, казва Студер, ще има първата спонсорирано от банка решение за попечителство на пазара, не само в Швейцария, но и в света.

… Решихме преди две години да направим новия крипто инвестиционен свят на разположение на нашите клиенти. Предлагането ни на попечителство е по-нататъшна стъпка в тази посока.

Този ход ще бъде осъществен чрез партньорство с базирания в Женева стартъп Taurus, който е специализиран в крипто съхранение.

Сътрудничеството между Taurus и Vontobel е от голямо значение за швейцарския финансов пазар, защото свързваме два свята: традиционното банкиране и крипто-финансиране.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света