НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Волатилността на цената на Биткойн е по-ниска от тази на акциите на Amazon

ОКТ. 26, 2018 00:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Волатилността на цената на Биткойн е по-ниска от тази на акциите на Amazon

Следващият път, когато вашите приятели или роднини критикуват решението ви да разпределите (надявам се разумен) процент от инвестициите си в Биткойн, можете да им кажете, че сте избрали да сложите пари във флагманската криптовалута, защото нямате кураж за по-нестабилни класове активи - като акции, например.

Според анализатор на първата американска борса на деривати, която предлага фючърси на Биткойн, BTC напоследък има по-малка волатилност на цените, в сравнение с някои от най-популярните акции на Wall Street, като Amazon, Netflix и Nvidia.


В коментара, цитиран в MarketWatch, главният инструктор на CBOE Options Institute, Кевин Давит, заяви, че 20-дневната историческа волатилност (HV) на Биткойн - т.е. процентът на промяна в ежедневната му цена - е намалял до 31,5%.За сравнение, 20-дневната HV на Amazon е 35%, на Nvidia е 40%, а Netflix's е с почти два пъти по-голяма - 52%. На сегашното си ниво Биткойн е почти толкова стабилен, колкото Apple (AAPL), най-ценната компания в света. Според доклада, AAPL - чиято пазарна горна граница затъмнява 1 трилион долара - има 20-дневна HV от 29,3%.

Нещо повече, Дейвит отбеляза, че дори при най-нестабилния пазар, цената на Биткойн е далеч по-стабилна от цената на акциите на производителя на канабис Tilray, лицето на балона на акциите на канабисни компании, който късият продавач Citron Research нарече "по-смешен от Биткойн".

Дейвит спекулира, че е възможно пазарът на криптовалути да узрее и че спадът в HV показва "структурна промяна" в екосистемата. Той обаче предупреди, че е "твърде рано", за да заключим, че това е "новата норма".

"Може би сме свидетели на узряването на пазара. Още е твърде рано да се обяви, че това е "новата норма", но постоянният диапазон през последните няколко седмици може да подсказва за структурна промяна. Времето ще каже ", пише той.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромна благотворителна организация ще позволи Биткойн дарения чрез ново партньорство

Организацията ще работи с доставчика на благотворителни платформи RenPSG, за да позволи на своите дарители да преместват криптовалути като Биткойн (BTC) в нови фондове, препоръчани от дарители, за да ...
СЕП. 25, 2021 19:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн в низходящ тренд? - анализатори споделят обещаващи прогнози

Последните данни на фирмата показват, че близо 2,000,000 BTC са преминали от краткосрочни към дългосрочни притежатели от април тази година.Рафаел Шулце-Крафт от Glassnode казва, че данните ясно показв...
СЕП. 25, 2021 00:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter пуска нова Биткойн (BTC) функционалност

Кликването върху функцията позволява на потребителите да насочват създателите към услуги на трети страни като CashApp, която се управлява от Square, платежна компания, основана от Джак Дорси. Но в опи...
СЕП. 24, 2021 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света