НАЧАЛО Регулации

Властите в Русия блокираха един от най-големите крипто сайтове

АВГ. 27, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Властите в Русия блокираха един от най-големите крипто сайтове

BestChange.ru, голям уебсайт за криптовалути в Русия, бе блокиран малко след като местните законодатели най-накрая приеха крипто законодателството на страната.

BestChange.ru, който е агрегатор от около 400 местни уебсайта за криптовалута, беше блокиран от руския телекомуникационен регулатор Roskomnadzor на 26-ти август.


Уебсайтът все още е достъпен чрез използването на VPN услуги, както и огледални уебсайтове като BestChange.net, според изскачащо съобщение на BestChange.ru.


Според съобщение в местната социална мрежа VK.com, уебсайтът BestChange.ru е блокиран заедно с куп други подобни сайтове за "споменаване на криптовалутата Биткойн“.


Според публичните съдебни записи, цитирани от BestChange, Roskomnadzor блокира BestChange.ru заедно с уебсайтове като cryptowikipedia.ru и coinpost.ru. Според данните, уебсайтовете "предлагат покупки на Биткойн и определени продукти чрез тази валута“.


Тъй като криптовалутите като Биткойн са забранени да се използват за разплащане в Русия, разпространението на информация за тези услуги от уебсайтовете е незаконно, отбелязва съдът.


BestChange.ru явно е един от най-големите крипто сайтове в Русия. Според данни на инструмента за анализиране на уебсайтове SimilarWeb, BestChange непрекъснато нараства през тази година, за да достигне 3.3 милиона потребители през юли 2020 г. Уебсайтът предоставя списък на услугите за обмен на криптовалути, в допълнение към предоставянето на проверка и оценки за всяка платформа.


Платформата BestChange.ru е била блокирана няколко пъти преди. Както съобщава руската информационна агенция RBC, уебсайтът е блокиран за първи път през 2017 г. Той остава достъпен чрез използването на услуги като VPN, се отбелязва в доклада. Според съобщенията, Roskomnadzor блокира BestChange.ru отново през 2019 г., твърдейки, че разпространението на информация за Биткойн "противоречи на федералните закони и е забранено на територията на Русия“.


Новината идва малко след като Русия най-накрая прие първото си законодателство, свързано с индустрията на криптовалути. След като президентът Владимир Путин подписа законопроекта в закона на 31 юли, плащанията в криптовалути като Биткойн ще станат незаконни на територията на Русия от януари 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
BTC пасивен доход! АВГ. 27, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка за повече информация: https://bazar.bg/obiava-28670645/bot-za-avtomatichna-arbitrazhna-targoviia-na-kriptovaluta
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света