НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Виталик Бутерин коментира как UST на Terra може да се възстанови

МАЙ. 16, 2022 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин коментира как UST на Terra може да се възстанови

Основателят на Етериум Виталик Бутерин каза, че подкрепя предложение как да се обезщетят притежателите на TerraUSD (UST) след масовия срив на екосистемата на Terra миналата седмица.

Първоначално лансирано от акаунт в Twitter на име ‘PersianCapital’, предложението включва приоритизиране на най-малките притежатели, за да ги направят 100% цели, след като загубиха средствата си в Anchor - протокол за заемане на Terra.


“Един от начините би бил да върнете, да речем, $0.30 за всеки инвестиран UST за всеки портфейл.

Но по този начин средствата на Terra ще потекат непропорционално към богатите китове, които държаха по-голямата част от UST по време на [загубата на фиксацията]. И ще направите всички само 30% [обезщетени]. В действителност повечето хора все още биха се чувствали огорчени. Така че нека проучим друг начин.


Вторият начин е да дадете приоритет на по-малките портфейли. Хора, които са имали няколко хиляди или повече UST, депозирани в Anchor. Ако Terra просто се фокусира върху “най-бедните” 99.6% от портфейлите, тогава те биха могли да направят тази гигантска група 100% цяла.”


PersianCapital каза, че ползата от приоритизирането на по-малките портфейли би била, че на повече хора ще бъдат напълно възстановени загубите, което според него е “по-справедливо” и би подобрило настроенията в общността. 


НЕ ПРОПУСКАЙ: Форк на Terra блокчейна няма да реши проблема, твърди Чанпен Джао

Той също така каза, че ще бъде по-лесно да управляват останалата група богати китове, след като се занимават с инвеститорите на дребно.


Бутерин каза, че прецеденти за тези видове планове за възстановяване вече съществуват, включително стандарти от Федералната корпорация за гарантиране на депозити (FDIC), която има ограничение на сумата, която предприятието може да поиска.


“Силно подкрепям това. Координирано съчувствие и облекчение за средния дребен притежател на UST, на когото е казано нещо глупаво за ‘20% лихвени проценти върху щатския долар’ от влиятелен човек, лична отговорност и SFYL (съжалявам за загубата) за богатите.

Очевидният прецедент е застраховката на FDIC (до $250,000 на човек). Интересно е и трудовото право в Сингапур. По-строга регулация за служителите с ниски доходи и по-решителен подход за по-богатите.


Според мен неща като това са добри хибридни формули.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano с поредното важно постижение преди хард форка

"Днес имаме удоволствието да съобщим, че екипът на IOG успешно маркира и пусна нод на Cardano 1.35.0, за който можем да потвърдим, че ще бъде последният кандидат за пускането на основната мрежа Vasil"...
ЮНИ. 27, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум и Solana са позиционирани за значителни печалби, твърди трейдър

Псевдонимният анализатор ‘DonAlt’ каза на своите последователи в Twitter, че очаква Етериум да стартира рали от близо 80%, ако успее да се задържи над месечното си ниво на подкрепа.Месечната подкрепа ...
ЮНИ. 27, 2022 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колко XRP остават в портфейла на съоснователя на Ripple и Stellar?

We are now officially at less then 1 month until Jed McCalebs taco stand account is empty of $XRP. https://t.co/lS9kfCwK08— Rob XRP ☀️ (@robxrp1) June 25, 2022Според съобщенията МакКейлъб е започнал д...
ЮНИ. 27, 2022 08:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Sandbox (SAND) скочи с 13% след важна новина за метавселената

През последните 24 часа SAND скочи с около 12% до $1.31 към момента на писане на статията, според данни, предоставени от CoinMarketCap. За същия период, токенът MANA на Decentraland е поскъпнал с 4.29...
ЮНИ. 26, 2022 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света