НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин и Чанпен Джао са за децентрализираните обмени

АВГ. 8, 2018 20:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин и Чанпен Джао са за децентрализираните обмени

По време на интервю в Tech Crunch Sessions: Blockchain 2018, Виталик Бутерин каза, че се надява "централизираните борси да горят в ада колкото е възможно повече", тъй като той силно се застъпи за използването на децентрализирани обмени на криптовалути.

Коментарите на Виталик произтичат от неговото раздразнение към централизирания обмен, използващ "глупава кралска сила", тъй като те имат право да определят кои криптовалути "стават големи", след като проектите плащат огромни такси от 10 до 15 милиона долара.


Коментарите на Бутерин предизвикаха доста размирици в крипто общността, като се позоваха на отговор от основателя на Binance, Чанпен Джао в Twitter.


Няма абсолютна децентрализация. Проектите с основни екипи все още имат централизация. Днес Виталик вероятно има повече царски сили, отколкото всеки друг в тази индустрия и го е използвал, за да служи като съветник на проекти, помагайки да се реши съдбата им, поне съдбата на техните ICO-та до голяма степен.

По-нататък Джао отбеляза, че "децентрализацията" не е по-сигурна по подразбиране "и това очевидно бе доказано от неотдавнашния хак на децентрализирания обмен Bancor за по-малко от 12 милиона долара в Етериум, както и от EtherDelta, станала жертва на фишинг атака в края на миналата година.

В същия ден, в който Чанпен Джао сподели своя отговор, Бутерин избра да не отговори публично, а вместо това да реагира на tweet от нов френски крипто обмен, Blockchain.io, който попита дали техният "децентрализиран сетълмент" ще ги изпрати в чистилището.

Бутерин изненадващо - или може би не толкова изненадващо - отговори на френски, казвайки:

Това е много по-добре от напълно централизираният обмен, но не решава другия проблем, тъй като централизираните борси имат голям контрол над пазара и могат да избират кои валути стават най-популярните и т.н.

В крайна сметка мисля, че това е много добра идея и се надявам, че повече обмени на криптовалути ще използват този полу-централизиран метод. 


През март Binance обяви намеренията си за стартиране на децентрализиран обмен, заедно с публичен блокчейн:

Централизираните и децентрализираните борси ще съществуват в близко бъдеще, допълвайки се взаимно, като същевременно ще имат взаимозависимост.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света