НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин и Чанпен Джао са за децентрализираните обмени

АВГ. 8, 2018 20:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин и Чанпен Джао са за децентрализираните обмени
 

По време на интервю в Tech Crunch Sessions: Blockchain 2018, Виталик Бутерин каза, че се надява "централизираните борси да горят в ада колкото е възможно повече", тъй като той силно се застъпи за използването на децентрализирани обмени на криптовалути.

Коментарите на Виталик произтичат от неговото раздразнение към централизирания обмен, използващ "глупава кралска сила", тъй като те имат право да определят кои криптовалути "стават големи", след като проектите плащат огромни такси от 10 до 15 милиона долара.


Коментарите на Бутерин предизвикаха доста размирици в крипто общността, като се позоваха на отговор от основателя на Binance, Чанпен Джао в Twitter.


Няма абсолютна децентрализация. Проектите с основни екипи все още имат централизация. Днес Виталик вероятно има повече царски сили, отколкото всеки друг в тази индустрия и го е използвал, за да служи като съветник на проекти, помагайки да се реши съдбата им, поне съдбата на техните ICO-та до голяма степен.

По-нататък Джао отбеляза, че "децентрализацията" не е по-сигурна по подразбиране "и това очевидно бе доказано от неотдавнашния хак на децентрализирания обмен Bancor за по-малко от 12 милиона долара в Етериум, както и от EtherDelta, станала жертва на фишинг атака в края на миналата година.

В същия ден, в който Чанпен Джао сподели своя отговор, Бутерин избра да не отговори публично, а вместо това да реагира на tweet от нов френски крипто обмен, Blockchain.io, който попита дали техният "децентрализиран сетълмент" ще ги изпрати в чистилището.

Бутерин изненадващо - или може би не толкова изненадващо - отговори на френски, казвайки:

Това е много по-добре от напълно централизираният обмен, но не решава другия проблем, тъй като централизираните борси имат голям контрол над пазара и могат да избират кои валути стават най-популярните и т.н.

В крайна сметка мисля, че това е много добра идея и се надявам, че повече обмени на криптовалути ще използват този полу-централизиран метод. 


През март Binance обяви намеренията си за стартиране на децентрализиран обмен, заедно с публичен блокчейн:

Централизираните и децентрализираните борси ще съществуват в близко бъдеще, допълвайки се взаимно, като същевременно ще имат взаимозависимост.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Броят на потребителите на криптовалути вече е над 100 милиона

Доклад на борсата Crypto.com изчислява, че през януари има 106 милиона потребители на криптовалути по целия свят, след скок от 16% сред участниците само миналия месец.Отделно проучване от финансовата ...
ФЕВ. 26, 2021 14:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Известно NFT бе препродадено за изумителните $6,6 милиона

Beeple - чието истинско име е Майк Уинкълман, е един от най-големите NFT артисти в пространството. През декември 2020 г. той продаде крипто изкуство на стойност $582,000 само за пет минути, част от из...
ФЕВ. 26, 2021 15:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

След като достигне двадесетгодишен връх, цената на акциите на фирмата преминава през чувствителна корекция. Кои събития в криптосферата стоят зад този спад?MSTR губи 50 процента за две седмициЦената н...
ФЕВ. 26, 2021 09:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света