НАЧАЛО Други

Виталик Бутерин и Чанпен Джао са за децентрализираните обмени

АВГ. 8, 2018 20:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин и Чанпен Джао са за децентрализираните обмени
 

По време на интервю в Tech Crunch Sessions: Blockchain 2018, Виталик Бутерин каза, че се надява "централизираните борси да горят в ада колкото е възможно повече", тъй като той силно се застъпи за използването на децентрализирани обмени на криптовалути.

Коментарите на Виталик произтичат от неговото раздразнение към централизирания обмен, използващ "глупава кралска сила", тъй като те имат право да определят кои криптовалути "стават големи", след като проектите плащат огромни такси от 10 до 15 милиона долара.


Коментарите на Бутерин предизвикаха доста размирици в крипто общността, като се позоваха на отговор от основателя на Binance, Чанпен Джао в Twitter.


Няма абсолютна децентрализация. Проектите с основни екипи все още имат централизация. Днес Виталик вероятно има повече царски сили, отколкото всеки друг в тази индустрия и го е използвал, за да служи като съветник на проекти, помагайки да се реши съдбата им, поне съдбата на техните ICO-та до голяма степен.

По-нататък Джао отбеляза, че "децентрализацията" не е по-сигурна по подразбиране "и това очевидно бе доказано от неотдавнашния хак на децентрализирания обмен Bancor за по-малко от 12 милиона долара в Етериум, както и от EtherDelta, станала жертва на фишинг атака в края на миналата година.

В същия ден, в който Чанпен Джао сподели своя отговор, Бутерин избра да не отговори публично, а вместо това да реагира на tweet от нов френски крипто обмен, Blockchain.io, който попита дали техният "децентрализиран сетълмент" ще ги изпрати в чистилището.

Бутерин изненадващо - или може би не толкова изненадващо - отговори на френски, казвайки:

Това е много по-добре от напълно централизираният обмен, но не решава другия проблем, тъй като централизираните борси имат голям контрол над пазара и могат да избират кои валути стават най-популярните и т.н.

В крайна сметка мисля, че това е много добра идея и се надявам, че повече обмени на криптовалути ще използват този полу-централизиран метод. 


През март Binance обяви намеренията си за стартиране на децентрализиран обмен, заедно с публичен блокчейн:

Централизираните и децентрализираните борси ще съществуват в близко бъдеще, допълвайки се взаимно, като същевременно ще имат взаимозависимост.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света