НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Виталик Бутерин дава прогнозата си за старта на Етериум 2.0

ЯНУ. 10, 2022 15:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Виталик Бутерин дава прогнозата си за старта на Етериум 2.0

Виталик Бутерин даде предположение за това кога ще бъде завършено разработването на Етериум 2.0. За съжаление, нетърпеливите сред нас вероятно ще бъдат разочаровани от казаното от него.

Говорейки в канала Bankless в YouTube, Бутерин обхвана различни теми, включително това, което го прави щастлив, максимализма и решенията от първи слой. 


Но основната тема на интервюто се съсредоточи около развитието на Етериум 2.0, особено статията в блога "Endgame", която той публикува в началото на декември миналата година. Там той излага правдоподобна пътна карта за реализиране на визията му за устойчива на цензура верига.


По време на интервюто с Bankless, Бутерин говори по-подробно за пътя на актуализация към Етериум 2.0.


Пътят до там


На 1-ви декември 2021 г., първата годишнина от стартирането на Beacon Chain, Бутерин публикува в Twitter актуализирана диаграма на пътната карта. Сега следва пет отделни групи, обозначени като сливане, прилив, на ръба, прочистване и разхищение (the merge, the surge, the verge, the purge, and the splurge).


Не Изпускай
Биткойн и Етериум ще претърпят възход през 2022, твърди анализатор


'Сливането' се отнася до конвергенцията на двете паралелни вериги на Етериум. Това събитие ще отбележи прехода от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS).


'Приливът' е свързан с увеличаване на мащабируемостта чрез rollups и шардинг. Т.нар. rollups са решения за мащабиране, които изпълняват транзакции извън основната верига, но с доказателство за транзакция, извършено на първи слой.


Шардингът може да се разглежда като разделяне на трафика между 64 нови вериги, като по този начин се разпределя натоварването на мрежата.


'На ръба' е за клиенти без гражданство, което е методология за мащабиране за намаляване на размера на Етериум. Правейки това ще направи работата на нода много по-ефективна. Това е свързано с прочистването, което се стреми да подобри ефективността на нодовете чрез елиминиране на исторически данни.


Непрекъснато се добавят нови акаунти и се внедряват нови смарт договори. Следователно, по замисъл, размерът на Етериум продължава да расте безкрайно.


И накрая, 'разхищението' означава да се възползвате изцяло от екстри, включително изграждане на функционалност за устойчивост на цензура.


Колко далеч е Етериум 2.0?


Когато беше помолен да оцени напредъка на пътната карта до момента, Бутерин каза, че в момента сме на половината път. След това той говори за следващия етап, сливането, което е 60% от пътя до там.


Бих казал около 50. Бих желал да мина над 60, след като сливането е напълно завършено, и бих казал, че сме над 80, след като имаме пълна реализация на шардинга.


Според Consensys сливането се очаква да се случи през Q1/Q2 тази година. Но забавянето на стартирането на т.нар. 'difficulty bomb' предполага, че това може да не се случи навреме.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: 5 базирани на NFT блокчейн игри, които могат да нараснат през 2022 г.Difficulty bomb ще направи копането на ETH все по-предизвикателно, докато не стане неикономично да се направи това. Този процес има за цел да премахне постепенно миньорите. Но не е ясно колко време ще отнеме "постепенното" премахване.


Бутерин спомена, че по всичките пет категории пътна карта се работи паралелно, а не като отделни етапи с ясни прекъсвания между тях.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето защо тези алткойни могат да претърпят подем

Според ново обявление има 25 крипто актива, които Grayscale обмисля за нови инвестиционни продукти, включително алткойните Cosmos (ATOM) и Fantom (FTM).“ ‘Активи под разглеждане’ изброява някои цифров...
ЯНУ. 27, 2022 11:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пет нови алткойна скочиха значително, след като бяха изброени от Coinbase

В ново съобщение борсата казва, че пет алткойна с ниска пазарна капитализация ще започнат да се търгуват на Coinbase Pro, след като бъдат изпълнени подходящи условия за ликвидност.Cryptex Finance е Ет...
ЯНУ. 26, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stellar споделят вълнуващи планове за 2022 г.

Следователно в нея се заявява, че като част от стратегията си за 2022 г., Stellar Development Foundation (SDF), организация с нестопанска цел, разкрива своя ангажимент да подкрепя развитието на смарт ...
ЯНУ. 27, 2022 10:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиенти...
ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света