НАЧАЛО Други

Visa с блокчейн услуга за разплащания между бизнеси

ЮНИ. 12, 2019 12:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Visa с блокчейн услуга за разплащания между бизнеси

Американският платежен гигант Visa стартира трансгранична платежна мрежа, използваща някои аспекти на технологията блокчейн, съобщава Ройтерс на 11-ти юни.


Мрежата, наречена “Visa B2B Connect”, е предназначена да улесни международните плащания, извършвани от световните финансови институции, като позволява директни междубанкови транзакции.
Според доклада, мрежата вече обхваща 30 търговски канала по целия свят, за да се даде възможност за по-бързи и по-евтини трансгранични плащания. Очаква се да в рамките на 2019 година пазара да се разшири до 90 канала.
Според доклада  Visa B2B Connect е частично базирана на блокчейн технология, съдържаща елементи на Hyperledger, технологията с отворен код за разпределен леджър (DLT), разработена от група, ръководена от Linux Foundation.
По-конкретно, някои аспекти на технологията се използват заради способността и да прехвърля повече данни за плащания, отколкото всяка съществуваща платежна система. Така поне се казва в доклада на глобалния ръководител на Visa Business Solutions Кевин Фален.
Новата мрежа е резултат от сътрудничеството с технологичния глобален гигант IBM, както и оператора за електронни разплащания Bottomline Technologies и финтех фирма FIS.
Според съобщенията, за да разработи продукта, Visa първоначално е работила с компанията Chain, която изгражда криптографски леджър системи.
Наскоро платежния гигант също си партнира с оператора на японската програма за съобщения LINE - LINE Pay Corporation - за да разработи нови решения за блокчейн и цифрови плащания.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света