НАЧАЛО Други

Visa с блокчейн услуга за разплащания между бизнеси

ЮНИ. 12, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Visa с блокчейн услуга за разплащания между бизнеси

Американският платежен гигант Visa стартира трансгранична платежна мрежа, използваща някои аспекти на технологията блокчейн, съобщава Ройтерс на 11-ти юни.


Мрежата, наречена “Visa B2B Connect”, е предназначена да улесни международните плащания, извършвани от световните финансови институции, като позволява директни междубанкови транзакции.

Според доклада, мрежата вече обхваща 30 търговски канала по целия свят, за да се даде възможност за по-бързи и по-евтини трансгранични плащания. Очаква се да в рамките на 2019 година пазара да се разшири до 90 канала.

Според доклада  Visa B2B Connect е частично базирана на блокчейн технология, съдържаща елементи на Hyperledger, технологията с отворен код за разпределен леджър (DLT), разработена от група, ръководена от Linux Foundation.

По-конкретно, някои аспекти на технологията се използват заради способността и да прехвърля повече данни за плащания, отколкото всяка съществуваща платежна система. Така поне се казва в доклада на глобалния ръководител на Visa Business Solutions Кевин Фален.

Новата мрежа е резултат от сътрудничеството с технологичния глобален гигант IBM, както и оператора за електронни разплащания Bottomline Technologies и финтех фирма FIS.

Според съобщенията, за да разработи продукта, Visa първоначално е работила с компанията Chain, която изгражда криптографски леджър системи.

Наскоро платежния гигант също си партнира с оператора на японската програма за съобщения LINE - LINE Pay Corporation - за да разработи нови решения за блокчейн и цифрови плащания.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Приключи Най-Голямото ICO Събрало Над 4 Милиарда Долара

EOS на Block.one завърши дългогодишния си токен crowdsale, като се превърна в най-голямото ICO в историята, събрало над $ 4 млрд. Така очакваното официално изявление на съпровождащия софтуер, в който ...
ЮНИ. 2, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн и Дигитална Медия

Новата децентрализирана платформа гарантира, че създателите на дигитална медия ще получават каквото им се полага. Qravity създаде пространство, където визионерите си сътрудничат по-ефикасно и изгодно ...
ЮНИ. 4, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Според европейският парламент крипто може да бъде алтернатива на парите

Новият анализ на комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент твърди, че криптовалутите могат да се използват като алтернатива на парите. Изявлението е част от изчерпателен пре...
ЮЛИ. 26, 2018 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто зимата официално приключи, според Том Лий

Съоснователят на Fundstrat Global Advisors, Том Лий, твърди, че крипто зимата свърши в Twitter публикация, направена на 19-ти май. В съобщението си Лий каза, че конференцията Consensus от миналата сед...
МАЙ. 20, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света