НАЧАЛО Други

Visa и Mastercard ще повишат таксите си

ФЕВ. 18, 2019 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Visa и Mastercard ще повишат таксите си

Visa и Mastercard планират да увеличат таксите за транзакции за американски търговци, които приемат картови плащания, съобщава Ройтерс.


Повишенията, които влизат в сила през април 2019 г., вероятно ще нанесат още вреди на крехките взаимоотношения между доставчиците на плащания и търговците.


Според източници, увеличението първо ще засегне обменните такси, които търговците плащат на банките си, когато приемат картови транзакции. Таксите, които банките плащат на Visa и Mastercard за обработка на плащанията, също ще се увеличават, според доклада. Говорител на Visa потвърди, че таксите ще се повишат през април, но само за банки, а не за търговци.

Въпреки това, банките не са известни със своята благосклонност, така че те вероятно ще предадат тези увеличения на таксите на търговците. По същия начин, търговците съществуват, за да реализират печалба, така че ще трябва да преценят дали да прехвърлят тези разходи на потребителя.

Картовите компании са склонни да оправдават таксите си, като изискват мерки за сигурност, за да се предотврати измама и кражба. Те също така посочват, че търговците получават повече продажби, ако приемат картови плащания.

Но през четвъртото тримесечие на 2018 г. чистата печалба на Visa нарасна до $ 2,85 милиарда, което е увеличение от 33% спрямо резултатите за четвъртото тримесечие на предходната година. По подобен начин печалбите на Mastercards Q4 през миналата година се покачиха до $ 1.9 милиарда, също с 33% скок спрямо $ 1.43 милиарда През четвъртото тримесечие на 2017 г.

Ето защо, въпреки широко разпространеното отричане във финансовите кръгове, че Биткойн е нещо подобно на пари в брой, и двамата начисляват авансови такси за покупки на BTC.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света