НАЧАЛО Други

Ветеран от Coinbase се присъединява към Bakkt

ОКТ. 16, 2018 11:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ветеран от Coinbase се присъединява към Bakkt

Един от първите служители на Coinbase и ръководител на институционални продукти, Адам Уайт, се присъедини към крипто платформата на Intercontinental Exchange (ICE), Bakkt, като главен оперативен директор, според съобщението на компанията в Medium.

 


Новината за раздялата на Уайт с фирмата бе пусната за първи път в Bloomberg. Уайт е бил петият служител на Coinbasе, присъединявайки се през 2013 г., когато основателите са работили от дома, а биткойн се е търгувал около $200, според доклада.

Той е вицепрезидент на платформата за цифрови активи и генерален мениджър на институционалната ѝ дейност, където ръководи екипа, който е представил редица продукти, насочени към институционалните клиенти.


Тези продукти включват последните услуги за попечителство и фонд за индекси, който е отворен за инвестиции от акредитирани от САЩ инвеститори, с нетна стойност над $1 милион или годишна заплата от над $200 000, които инвестират между $250 000 и $20 милиона.


Coinbase направи и някои високопрофилни назначения през последния месец. Борсата си докара Чарлс Шваб, бившият генерален мениджър на Amazon Web Services, Тим Вагнер, беше нает за вицепрезидент на инженерство и бившият главен съветник на Fannie Mae Брайън Брукс, който е новият главен юридически директор.

Уайт ще се съюзи с Кели Лоуфлър и останалата част от екипа на Bakkta за визията на платформата за "създаване на трансформационна екосистема на цифрови активи". Bakkt е продукт на ICE, компанията-майка на Нюйоркската фондова борса.

Говорейки с Fortune в интервю, Уайт казва, сменя местата, защото Уолстрийт е готов да продаде цифрови активи на масата, но в момента липсва инфраструктурата на съществуващите платформи за цифрови активи.

Интересът към Биткойн и други валути започна да се променя от търговията на дребно до институционалната. Но нивото на инфраструктурата на съществуващите търговски обекти често не отговаря на техните очаквания. Ето защо те чакат отстрани.

ICE възнамеряват да преобразува криптовалутите в цифрови токени, които са по-ликвидни и могат да се търгуват на регулиран обмен в световен мащаб. Досега търговията с крипто е доминирана от борси, които се съсредоточават основно върху инвеститорите на дребно.

Старта на Bakkt се очаква да премести институционалните търговци, много от които все още седят на оградата, като става въпрос за крипто. Платформата има предимство пред популярните борси като Coinbase, тъй като тя обещава търговия на федерално регулиран обмен, както и услуги по клиринг и съхранение на криптовалути с гаранции, подобни на приложимите на физическите борси.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Големите пари си променят мнението за Биткойн

Към момента, според шефа на най-голямата фирма за управление на активи, Биткойн все още е "тънък пазар"."Биткойн привлече вниманието и въображението на много хора. Все още непроверен, доста малък паза...
ДЕК. 3, 2020 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Solarisbank се насочва към европейска експанзия през 2021 г.

Базираното в Берлин стартиращо предприятие използва така наречения модел "банкиране като услуга", позволяващ на партньори като южнокорейската фирма Samsung Electronics да предлагат маркови сметки и фи...
ДЕК. 2, 2020 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase помага на големи компании да диверсифицират с крипто

Използвайки усъвършенствани възможности за изпълнение, водеща крипто платформа за посредничество и извънборсово бюро, Coinbase успяха да закупят значително количество Биткойн от името на MicroStrategy...
ДЕК. 2, 2020 10:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света