НАЧАЛО Други

Ветеран от Coinbase се присъединява към Bakkt

ОКТ. 16, 2018 11:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ветеран от Coinbase се присъединява към Bakkt

Един от първите служители на Coinbase и ръководител на институционални продукти, Адам Уайт, се присъедини към крипто платформата на Intercontinental Exchange (ICE), Bakkt, като главен оперативен директор, според съобщението на компанията в Medium.

 


Новината за раздялата на Уайт с фирмата бе пусната за първи път в Bloomberg. Уайт е бил петият служител на Coinbasе, присъединявайки се през 2013 г., когато основателите са работили от дома, а биткойн се е търгувал около $200, според доклада.

Той е вицепрезидент на платформата за цифрови активи и генерален мениджър на институционалната ѝ дейност, където ръководи екипа, който е представил редица продукти, насочени към институционалните клиенти.


Тези продукти включват последните услуги за попечителство и фонд за индекси, който е отворен за инвестиции от акредитирани от САЩ инвеститори, с нетна стойност над $1 милион или годишна заплата от над $200 000, които инвестират между $250 000 и $20 милиона.


Coinbase направи и някои високопрофилни назначения през последния месец. Борсата си докара Чарлс Шваб, бившият генерален мениджър на Amazon Web Services, Тим Вагнер, беше нает за вицепрезидент на инженерство и бившият главен съветник на Fannie Mae Брайън Брукс, който е новият главен юридически директор.

Уайт ще се съюзи с Кели Лоуфлър и останалата част от екипа на Bakkta за визията на платформата за "създаване на трансформационна екосистема на цифрови активи". Bakkt е продукт на ICE, компанията-майка на Нюйоркската фондова борса.

Говорейки с Fortune в интервю, Уайт казва, сменя местата, защото Уолстрийт е готов да продаде цифрови активи на масата, но в момента липсва инфраструктурата на съществуващите платформи за цифрови активи.

Интересът към Биткойн и други валути започна да се променя от търговията на дребно до институционалната. Но нивото на инфраструктурата на съществуващите търговски обекти често не отговаря на техните очаквания. Ето защо те чакат отстрани.

ICE възнамеряват да преобразува криптовалутите в цифрови токени, които са по-ликвидни и могат да се търгуват на регулиран обмен в световен мащаб. Досега търговията с крипто е доминирана от борси, които се съсредоточават основно върху инвеститорите на дребно.

Старта на Bakkt се очаква да премести институционалните търговци, много от които все още седят на оградата, като става въпрос за крипто. Платформата има предимство пред популярните борси като Coinbase, тъй като тя обещава търговия на федерално регулиран обмен, както и услуги по клиринг и съхранение на криптовалути с гаранции, подобни на приложимите на физическите борси.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света