НАЧАЛО Други

Ветеран от Coinbase се присъединява към Bakkt

ОКТ. 16, 2018 11:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ветеран от Coinbase се присъединява към Bakkt

Един от първите служители на Coinbase и ръководител на институционални продукти, Адам Уайт, се присъедини към крипто платформата на Intercontinental Exchange (ICE), Bakkt, като главен оперативен директор, според съобщението на компанията в Medium.


Новината за раздялата на Уайт с фирмата бе пусната за първи път в Bloomberg. Уайт е бил петият служител на Coinbasе, присъединявайки се през 2013 г., когато основателите са работили от дома, а биткойн се е търгувал около $200, според доклада.

Той е вицепрезидент на платформата за цифрови активи и генерален мениджър на институционалната ѝ дейност, където ръководи екипа, който е представил редица продукти, насочени към институционалните клиенти.


Тези продукти включват последните услуги за попечителство и фонд за индекси, който е отворен за инвестиции от акредитирани от САЩ инвеститори, с нетна стойност над $1 милион или годишна заплата от над $200 000, които инвестират между $250 000 и $20 милиона.


Coinbase направи и някои високопрофилни назначения през последния месец. Борсата си докара Чарлс Шваб, бившият генерален мениджър на Amazon Web Services, Тим Вагнер, беше нает за вицепрезидент на инженерство и бившият главен съветник на Fannie Mae Брайън Брукс, който е новият главен юридически директор.

Уайт ще се съюзи с Кели Лоуфлър и останалата част от екипа на Bakkta за визията на платформата за "създаване на трансформационна екосистема на цифрови активи". Bakkt е продукт на ICE, компанията-майка на Нюйоркската фондова борса.

Говорейки с Fortune в интервю, Уайт казва, сменя местата, защото Уолстрийт е готов да продаде цифрови активи на масата, но в момента липсва инфраструктурата на съществуващите платформи за цифрови активи.

Интересът към Биткойн и други валути започна да се променя от търговията на дребно до институционалната. Но нивото на инфраструктурата на съществуващите търговски обекти често не отговаря на техните очаквания. Ето защо те чакат отстрани.

ICE възнамеряват да преобразува криптовалутите в цифрови токени, които са по-ликвидни и могат да се търгуват на регулиран обмен в световен мащаб. Досега търговията с крипто е доминирана от борси, които се съсредоточават основно върху инвеститорите на дребно.

Старта на Bakkt се очаква да премести институционалните търговци, много от които все още седят на оградата, като става въпрос за крипто. Платформата има предимство пред популярните борси като Coinbase, тъй като тя обещава търговия на федерално регулиран обмен, както и услуги по клиринг и съхранение на криптовалути с гаранции, подобни на приложимите на физическите борси.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Все повече големи инвеститори намират цифровите активи за привлекателни

Проучването изследва 408 американски, 299 азиатски, 393 европейски инвеститори относно тяхното инвестиционно поведение и възглед за цифрови активи като криптовалутите.От участниците в проучването 312 ...
СЕП. 17, 2021 19:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо общата заключена стойност в Arbitrum скочи с 2,500%?

Според данни на L2Beat, на 17-ти септември, TVL (обща заключена стойност) на протоколите от втори слой на Етериум е достигнала $3.6 милиарда. Arbitrum има най-голямото количество заключени средства, к...
СЕП. 17, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на OpenSea напуска заради търговия с вътрешна информация на NFT-та

По-рано тази седмица потребителите на Twitter сигнализираха за съмнителна транзакционна дейност, включваща Нейт Частейн, ръководител на продуктите в OpenSea, пред компанията.Частейн не отговори на иск...
СЕП. 17, 2021 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света