НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Венецуелското Petro е копие на Dash

ОКТ. 4, 2018 14:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Венецуелското Petro е копие на Dash

Венецуелската петролна криптовалута Petro (PTR) се явява като "крещящо" копие на Dash, тъй като има същия алгоритъм за копаене, сходни характеристики и част от неговия whitepaper изглежда се е сглобил от този на съсредоточената върху поверителността криптовалута.


Както най-напред изтъкна разработчикът на Етериум,  Джоуи Джоу в Twitter, whitepaper-а на Petro има на своята 11-та страница, изображение, което изглежда е копирано директно от хранилището на Github за Dash:


Надниквайки по-дълбоко в whitepaper-а на подкрепената от петрол криптовалута, изглежда показва, че венецуелското правителство е взело повече от просто едно изображение от 12-та най-голяма криптовалута спрямо пазарна капитализация.

В документа, правителството обяснява, че криптопвалутата ще използва алгоритъма за извличане X11, точно както Dash прави, и ще включва функция "незабавно изпращане", която според whitepaper-а е активна по подразбиране.

Докато функцията за незабавно изпращане е налице при Dash, Венецуела твърди, че това е една от "най-важните характеристики на Petro". Whitepaper-а гласи:

Една от най-важните характеристики на Petro е моменталното изпращане (по-малко от 5 секунди) на транзакциите, което представлява иновативен аванс със значително въздействие в сравнение със съществуващите криптовалути. Тази функция е активирана по подразбиране и ще работи от първата транзакция, като добавя адреса в празен списък.

Petro ще има 4MB блок размер, с 60 секунди между всеки блок. Неговият консенсусен алгоритъм ще бъде хибрид между доказателство за работа (PoW) и доказателство за залог (PoS). Документът описва мрежата, в която ще има мастърнодове (Nodos Maestros), които "ще вземат решения в мрежата и ще подкрепят транзакции, извършвани от самите тях".


Интересното е, че мрежата на Dash е известен с мастърнодовете, тъй като според Masternodes.online, дотук тя е най-легитимната криптовалута, която ги използва - постижение, което вероятно не е трудно, тъй като много криптота с мастърнодове се твърди, че са измами.Dash разделя възнагражденията си на мрежата между мастърнодовете (45%), копачите (45%) и "трезора" (10%). Petro е настроен да разпределя 85% от възнагражденията на мрежата до мастърнодовете, като 15% се връщат на потребителя в "начална фаза".

Този модел може да бъде променен по всяко време за "удобството на мрежата" от SUNACRIP - организация, създадена да "регулира дейностите, извършвани от физически и / или юридически лица, които се свързват с крипто активи".Растежът на Petro


Както бе съобщено, венецуелското правителство придава на Petro различни случаи на употреба, вероятно в опит да помпат търсенето. По-рано тази година дигиталната валута разкри, че може да "таксува" за износа и впоследствие заповяда на местните банки да я приемат.

Petro се счита за официална алтернативна валута в страната. За улеснение на венецуелците, централната банка на Венецуела стартира приложение за преобразуване на боливари във фиксирания спрямо Petro боливар соберано, конвенционална фиатна валута.

Наскоро лидерът на страната Николас Мадуро разкри, че публичната продажба на Petro ще бъде през ноември и че официалният му уебсайт е стартиран. Приложението за портфейла на криптовалутата вече е в Google Play.

Криптото, подкрепено от петрол, е много критикувано. Brookings Institute твърди, че подкопава легитимните криптовалути, тъй като неговата предварителна продажба по същество е начин за правителството да заобиколи международните санкции и да донесе чуждестранен капитал.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето как криптовалутата на Uniswap може да се изстреля с 34%, според анализатор

Така казва псевдонимният анализатор, чиито неотдавнашни прогнози за новосъздадения DeFi токен се оказаха точни. В свой туит от четвъртък, той коригира възходящата цел на UNI / USD до $6.43. Двойката с...
СЕП. 25, 2020 19:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainlink демонстрира сила и отскочи с 30%

След шестседмичен спад от върха си, Chainlink отскочи с 30% в последните 24 часа след като имаше разпродажба от член на разработническия екип, който оказа сериозен натиск върху цената. Силният от...
СЕП. 25, 2020 13:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тим Дрейпър разкри крипто портфолиото си

Милиардерът разкри по време на виртуалната инвестиционна конвенция Linqto, че държи криптовалутата на Ripple, 4-тата по пазарна капитализация криптовалута в света. Дискутирайки алткойно портфейла...
СЕП. 24, 2020 13:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света