НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Венецуела продължава да налага Petro въпреки разногласията

ДЕК. 15, 2018 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Венецуела продължава да налага Petro въпреки разногласията

Докладите, които излизат за Венецуела, показват, че правителството сега насилствено преобразува пенсиите от фиат в Petro, без съгласието на своите граждани.


Caracas Chronicles, които докладват за венецуелските въпроси съобщават, че на 7-ми декември пенсионерите разбират, че пенсиите им ще бъдат превеждани в Petro, а не във фиатни пари.

Това, което започна като странна идея от венецуелския президент Николас Мадуро, вече стана реалност - а за някои кошмар. Първоначалната идея за създаването на Petrо е валута, която да е освободена от американските финансови санкции, които според венецуелското правителство са отговорни за икономическото положение на страната. Те постигат това, като създават Petro - криптовалута, подкрепена от петролните запаси на страната.

Единственият проблем е, че петролът не е техен. След това правителството всъщност обявява валутата за незаконна. Но Мадуро не спира да настоява , а сега Petro принудително се използва във всички сфери на живота в страната. Гражданите трябва да плащат за нови паспорти в Petro, въпреки че цената за токен е няколко пъти по-висока от една нормална месечна заплата. В допълнение, заплатите са в процес на адаптиране към спорната криптовалута, а вече официално и пенсиите.


Мадуро продължава да твърди, че Petro е успешно начинание, като се съобщава, че са събрани няколко милиарда. Но подробностите за това набиране на средства са съмнителни и експертите се опасяват, че страната е на прага на катастрофален колапс.


САЩ реагират, разбира се. Не само валутата е забранена напълно, но на софтуерните инженери им е забранено да предоставят на южноамериканската страна всякакви продукти и услуги, които спомагат стремежа на държавата да превърнат Petro в основа на икономиката си. Мадуро казва, че Венецуела ще започне да продава петрол за Petro вместо американския долар, в опит да подкопае доминирането на американската валута в световен мащаб. По въпроса, Мадуро заяви пред медиите:

През 2019 година имаме график за продажба на петрол за Petro и по този начин продължаваме да се освобождаваме от валутата, която елитът на Вашингтон използва.

Но докато президентът на държавата настоява венецуелският долар е свързан с Petro, криптовалутата остава изключително нестабилна и волативна. Разбира се това оказва негативен ефект върху гражданите, а страната остава в сериозна икономическа криза.

Всъщност не само е невъзможно средната класа да напуснат Венецуела законно поради цената на паспортите, а дори и правителството създаде специална миграционна полиция, за да предотврати потока от имигранти, опитващи се да избягат от това, което все повече се превръща в невъзможно жизнено положение.

Следващите месеци ще покажат какво ще се случи с Petro, тъй като сега навлиза във комерсиалната си фаза и все по настоятелно пуска корени в страната.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Анализатор предвижда 120% скок за Polkadot (DOT)

Polkadot е оперативно съвместима блокчейн платформа. Неговият роден актив, DOT, се търгува на $35. към момента на публикуване и е нараснал с 30% за седмицата, според данни от CoinMarketCap.Коуен казва...
СЕП. 16, 2021 22:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света