НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Венецуела официално пуска Petro

ОКТ. 3, 2018 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Венецуела официално пуска Petro

В понеделник, подкрепената от петро криптовалута на Венецуела ще бъде пусната на световните пазари, отбелязвайки, че една от първите криптовалути в индустрията ще бъде създадена и управлявана от правителство.


Криптовалутата е част от правителствената програма за "икономическо възстановяване, растеж и просперитет", която се появи след като страната попадна в икономическа криза след политически преход към социализъм.

Докато говореше за страната по време на телевизионен обръщение, президентът на Венецуела, Никола Мадуро заяви, че Petro е практичен, защото е подкрепен от физически активи, включително нефт и благородни метали в страната, съобщава  Venezuelanalysis.


"Petro, за разлика от другите цифрови валути, не трябва да се добива, защото вече има стойност, то е защитено с венецуелско петролно и минно богатство", заяви Мадуро.Страната е принудила банките и бизнеса да приемат "Petro" и да го третират по същия начин като фиатната валута на страната - "Боливар", която през последната година е била жертва на хиперинфлация. Сега правителството изисква от цифровия актив да бъде законно заместник на Боливар за всичко, вариращо от недвижими имоти до хранителни стоки.

Мадуро очевидно има високи и нереалистични надежди за това колко влиятелен ще бъде Petro за икономиката на Венецуела, казвайки, че тяхната отвореност към зараждащи се технологии, като криптовалутите, ще бъде инкубатор за нова и стабилна икономика.

"Всички венецуелци ще имат достъп до Petro и чрез него ще правят международни покупки ... Националният план за крипто активи на Венецуела ще продължи 10 години. Това ще бъде епицентърът на развитието на нова икономика в страната ", добави Мадуро.

В допълнение към новия подход към венецуелската икономика, правителството очаква Ptero да неутрализира заплахите за незаконни дейности в страната. Това включва черни пазари и парични мафии, които правителството обвинява за хиперинфлацията на Боливар и икономическите проблеми на страната.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano обяви едно от най-значителните си партньорства

Екипът на Cardano сподели блог публикация, обявявайки партньорство с Chainlink, което ще доведе до интегриране на оракулите на блокчейна. Това ще помогне на разработчиците да изградят интелигентни дог...
СЕП. 26, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор споделя възлгедите си за Cardano (ADA)

Анализаторът каза, че най-добрата входна точка за Cardano може да e изчезнала, след като активът отскочи от ключовото ниво на подкрепа на $1.86.“Ако искате да влезете в Cardano, това беше регионът, къ...
СЕП. 26, 2021 10:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с над 100% на фона на спада

Данните от CoinGecko показват, че цената на Spell Token (SPELL), който в момента има пазарна капитализация от около $213 милиона, се повиши от 7-дневното дъно от $0.00197753 до максимум от $0.00428190...
СЕП. 25, 2021 17:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света