НАЧАЛО Регулации

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Джон Глен, министър на финансовите услуги на Обединеното кралство, заяви, че стабилните монети ще бъдат основният фокус на правителствената крипторегулаторна дейност.

 

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.


За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на стабилните монети пред регулирането на по-широкия финансов пазар се дължи на опасенията от поява на монопол на пазара въз основа на ограничения брой участници, предлагащи фиксирани към фиатни валути услуги за плащане с криптовалута.


"Съществува потенциал за някои фирми да постигнат бързо доминиране и да изместят други играчи поради способността им да се мащабират и да се включат в съществуващите онлайн услуги", отбеляза Глен.


Всъщност аргументът на министъра отразява настроенията, подкрепяни от няколко финансови регулатори срещу проекта за стабилната монета Diem. Първоначално наречен Libra, регулаторните органи в различни страни посочиха глобалното присъствие на Facebook като важен рисков фактор за държавните парични политики, свързани с планирания проект за дигитална валута.


Diem от своя страна се опита да изглади тези регулаторни несъответствия, като направи промени в проекта генерално. Diem обаче все още не е получил необходимото одобрение от регулаторите, за да започне да пуска своята стабилна монета.


Коментарите на Глен са най-новата индикация за фокуса на правителството на Великобритания върху стабилните монети като част от усилията за популяризиране на нови финтех иновации на фона на оттеглянето на страната от Европейския съюз.


Още през ноември 2020 г. Риши Сунак, канцлер на касата на Нейно Величество, отбеляза, че Брекзит предлага инфлексна точка за индустрията на финансовите услуги в Обединеното кралство. По това време Сунак разкри, че правителството ще даде приоритет на използването на нови финтех иновации като дигитални валути на централните банки и стабилни монети, за да гарантира, че страната е в крак с развитието на нововъзникващата дигитална икономика.


Както по-рано бе съобщено, британският отдел за финансова политика призова за обществени консултации относно предложените правила за трансграничните стабилни монети още през януари 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Администрацията на Байдън следи развитието на дигиталния юан

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (6)
Free Bitcoin МАР. 31, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Stanleyvot АПР. 5, 2021 Да уж, нежданнчик!) для меня https://vk.com/head_fi?w=wall-117028282_48089 diemn АПР. 9, 2021 Услуги таможенной компании во Владивостоке Mattbub АПР. 12, 2021 [url=https://megaremont.pro/smolensk-restavratsiya-vann]Смоленск обновяване на баня покритие[/url] Illona АПР. 14, 2021 [url=http://spravker24.ru]основные правила магии[/url] KatiePenia АПР. 17, 2021 I join. I agree with told all above. [url=https://thetranny.com/]tranny.com[/url]
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Дубай търсят обществена обратна връзка за предложените крипто закони

Органът за финансови услуги в Дубай, или DFSA, продължава усилията си за създаване на стандартизирана рамка за регулиране на криптовалутите в мегаполиса. Според прессъобщение на DFSA, публикувано...
МАР. 30, 2021 09:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света