НАЧАЛО Други

Вековна банка започва да предлага попечителство на криптовалути

МАЙ. 15, 2021 10:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Вековна банка започва да предлага попечителство на криптовалути

Американската инвестиционна банка Cowen Inc. планира да предложи услуги за крипто попечителство за хедж фондове и мениджъри на активи.

В изявление, публикувано в четвъртък, 103-годишната фирма казва, че си партнира с компанията за финансови технологии PolySign, за да предоставя крипто услуги за институционални клиенти.


Партньорството ще позволи на банката да използва решенията, предоставени от платформата за попечителство и сетълмент от институционален клас за дигитални активи Standard Custody & Trust Co., дъщерно дружество на PolySign.


От Cowen казват, че също инвестират $25 милиона в PolySign, което ще бъде част от кръга за набиране на средства в размер от $53 милиона в подкрепа на развитието на институционални блокчейн приложения.


Банката се впуска в услуги за съхранение на дигитални активи, тъй като общата пазарна стойност на криптовалутите надхвърля $2 трилиона. Главният изпълнителен директор на Cowen Джефри Соломон казва, че докато дигиталните активи растат и узряват като клас, инвеститорите търсят надеждни попечителски и търговски решения, сравними с тези в традиционните ценни книжа.


Соломон каза на Bloomberg,


"Ако сте институционален инвеститор с фидуциарно изискване, летвата е изключително висока, за да можете да влагате инвестиции във всеки актив, който няма ясна верига на попечителство, до която можете да получите достъп в даден момент.

Дори да сте имали представа за класа активи, ако не можете да демонстрирате попечителство, тогава не можете да го търгувате.
"

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Tesla отпадна от ETF поради 'етични провали'

Главният инвестиционен директор Луи Кроус заяви, че компанията - която обикновено е опора в повечето фондове за устойчивост - е отпаднала поради ‘етични провали’ от страна на Tesla, според Business In...
ЮНИ. 12, 2021 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск е турист в крипто пространството, според директора на Celsius

В интервю за Yahoo Finance на конференцията за Биткойн в Маями в петък Машински разкритикува Илон Мъск след последните му негативни туитове за най-големия дигитален актив в света."Илон е турист в крип...
ЮНИ. 12, 2021 09:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Промоция като за Европейско! Altcoins.bg с най-изгодните цени в България по време на първенството!

Днес започва най-дългоочакваното футболно събитие - Европейското първенство по футбол! И въпреки че нашият национален отбор за пореден път няма да участва, футболните фенове сред нас няма да изпуснат ...
ЮНИ. 11, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света