НАЧАЛО Други

Вдовицата на собственика на QuadrigaCX връща $9 милиона на потребителите на борсата

ОКТ. 9, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Вдовицата на собственика на QuadrigaCX връща $9 милиона на потребителите на борсата

Вдовицата на основателя на QuadrigaCX, Джералд Котън, предава активи за над $9 милиона на потребителите на вече несъществуващата крипто борса.

Дженифър Робъртсън връща по-голямата част от активите си


На 7 октомври, Дженифър Робъртсън обяви в лично изявление, публикувано от Coindesk, че ще прехвърли огромна част от имуществените си активи - оценени преди това на около $9 милиона. Одиторска фирма от „Голямата четворка“, Ernst & Young,  действа като синдик на QuadrigaCX по време на изслушванията по несъстоятелност. Робъртсън заяви:

Сега сключих доброволно споразумение, според което по-голямата част от моите и всички активи на съпруга ми се връщат на QCX,  в полза на засегнатите потребители.


Робъртсън обяснява, че е останала с впечатлението, че всичките ѝ активи са закупени със законно спечелени пари, заплати и дивиденти на съпруга ѝ, добавяйки:

Бях разстроена и разочарована от дейностите на Джералд, разкрити от разследването, когато за първи път научих за тях, и продължавам да бъда, докато сключваме споразумението.


Канадската агенция по приходите одитира QuadrigaCX


През септември бе съобщено, че QuadrigaCX ще бъде одитирана от Канадската агенция за приходите, данъчният орган на страната, който поиска данъчните декларации от 1 октомври 2015 г. до 30 септември 2018 г.

През последната година борсата беше част от продължително съдебно дело с кредиторите ѝ, някои от които спекулираха за съдбата на изгубената криптовалута. Други пък се чудеха дали Котън наистина е мъртъв.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Агенция за недвижими имоти продава църква за Биткойн

Продавачът е готов да получи плащане в биткойнСпоред обява в Rightmove, основен британски портал за недвижими имоти, продавач е пуснал за продажба църква от 18 век, превърната в имот със седем спални ...
ОКТ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още една ключова фигура се отказва от криптовалутата на Facebook

Водещата туристическа платформа Booking Holdings, чиито годишни приходи надхвърлят $14 милиарда, официално напускат Libra Association, съобщава CNBC. Така компанията се присъединява към бързо нараства...
ОКТ. 15, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рецесията наближава, а криптовалутите могат да се окажат спасението

С шансовете за рецесия през следващите 12 месеца, които в момента са около 35%, хората разбираемо са притеснени. Въпреки това, възможността да се случи значителен спад на пазара е около 1 към 3, все о...
ОКТ. 15, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Бащата на рекламaта' споделя как се пише рекламно послание, което работи

ОКТ. 14, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света