НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Във Флорида Биткойн е легитимно парично средство

ЯНУ. 31, 2019 22:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Във Флорида Биткойн е легитимно парично средство

Апелативният съд на Флорида отмени решението, което обяви, че Биткойн не е пари по силата на държавния закон, според Miami Herald.


Апелативният съд във Флорида призова за наказателно преследване на човек, обвинен в изпиране на Биткойн на стойност $1 500. Съдът посочи, че има достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения за пране на средства и незаконно предаване на пари в брой.

Мишел Еспиноза е обвинена в незаконно прехвърляне на Биткойн на детективи под прикритие, които ѝ казват, че искат да си разменят токените за откраднати номера на кредитни карти.

През 2016-та, съдия Тереза Пулър, от Единадесетия Съдебен Кръг във Флорида, отхвърли обвиненията срещу Еспиноза. Тя отрече заподозряният да е виновен за пране на средства, защото криптовалутите не представляват пари спрямо закона на Флорида. И ако нямате пари, не можете да ги изперете.

Пулър също така отбеляза, че стойността на Биткойн е изключително волатилна, заключавайки, че това „със сигурност не е материално богатство“ и не може да бъде скрито под матрак като златни кюлчета и пари. Според управляващото мнение, прокурорът Мери Пулър пише:

Съдът не е експерт по икономика. Въпреки това е много ясно, че дори за някой с ограничени познания в тази област, Биткойн има дълъг път да измине, докато се превърне в еквивалент на пари.


Първоинстанционният съд допусна грешка


Незадоволен от решението, държавата обжалва решението на съдия Пулър да отхвърли делото срещу Еспиноза.

В решение, публикувано вчера, на 30-ти януари, Третият окръжен апелативен съд на Флорида заяви, че:

Съдебният съд допусна грешка, като отхвърли точка 1, тъй като Еспиноза действа и като предавател на пари и като продавач на платежни инструменти, и като такъв е била длъжна да се регистрира в щата Флорида като бизнес с парични услуги.


Апелативният съд сега, насочи обявяването на анулиране на решението на съда от юли 2016 г., според което Еспиноза е невинна. Това означава, че заподозряният има право да отговори.

Решението също така означава, че Биткойн ще остане валидна валута в щата Флорида, докато или освен ако законодателите в щата не променят закона.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли възстановяване при Биткойн?

В нова стратегическа сесия, Вайс казва, че ако фондовите пазари успеят да отбележат рали в ранните етапи на тази седмица, Биткойн може да събере силата да се върне над решаващото ниво от $53,500.Вайс ...
ДЕК. 7, 2021 16:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо този анализатор все още очаква възход при Биткойн

Криптовалутата е загубила над $9,000, като е паднала с около 7% през последните 24 часа, за да се търгува около $49,000 към момента.Внезапната корекция надолу също доведе до повече от $1.05 милиарда л...
ДЕК. 5, 2021 13:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Каква е причината за спада на Биткойн, според Питър Шиф

Известният Биткойн и крипто критик Питър Шиф предостави на своите последователи в Twitter потенциална причина за една от най-големите корекции на пазара на криптовалути тази година.Според Шиф, корекци...
ДЕК. 4, 2021 20:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн падна до $28,800 на Huobi - над $2.5 милиарда са ликвидирани

Флаш срив се случи на Huobi, когато BTC падна ак до $28,800, преди да се възстанови също толкова рязко. В същото време ликвидациите са доста над $2.5 милиарда на дневен план, като целият пазар е в чер...
ДЕК. 4, 2021 14:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света