НАЧАЛО Регулации

Щатът Вашингтон признава блокчейн записи като законно валидни и приложими

МАЙ. 3, 2019 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Щатът Вашингтон признава блокчейн записи като законно валидни и приложими

Вашингтон са приели законопроект, който признава и защитава правния статут на електронните документи, отнасящи се до разпределени счетоводни книги като блокчейн.


Законопроектът бе подписан от губернатора Джей Инсли на 26-ти април.


Първоначалният вариант на законопроекта е на първо четене от законодателния орган на Вашингтон на 25-ти януари 2019 г. Проектозаконът вече е приет с 96-1 и ще влезе в сила в края на юли.

Новият закон има клауза, която предотвратява дискриминацията на електронните записи, които по някакъв начин са били част от разпределена книга:
На електронният запис не може да бъде отказан от правно действие, валидност или приложимост единствено поради това, че е генериран, комуникиран, получен или съхранен с помощта на технология с разпределена книга.

Законопроектът също така предоставя правни определения за термините “блокчейн” и “разпределен леджър”, които могат да се отнасят занапред.

Законодателят от Тенеси направи подобен ход през март 2018 г., когато губернаторът Бил Хаслам подписа законопроект, който “признава законовите правомощия на блокчейн технологията и интелигентните договори при провеждането на електронни транзакции”, според неговото резюме.


Охайо наскоро въведе законопроект, който също е свързан с използването на разпределени счетоводни книги. В този случай, House Bill 220 има за цел да позволи на правителството на Охайо да приложи решения, подпомагани от блокчейн. Например, технологията може да позволи на държавното управление лесно да следи и споделя идентифицираща информация, като например заглавия на автомобили и лицензи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света