НАЧАЛО Други

Върховния съд на Китай отсъди, че блокчейн може законно да удостоверява доказателства

СЕП. 7, 2018 19:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Върховния съд на Китай отсъди, че блокчейн може законно да удостоверява доказателства

Върховният съд на Китай е постановил, че доказателства, заверени с блокчейн технология, са обвързващи при съдебни спорове, в официално съобщение, публикувано днес, 7-ми септември.


Новото решение идва като част от поредица от по-изчерпателни правила, които изясняват процедурите за съдебни дела за интернет съдилища в Китай и влизат в сила незабавно.


Според днешното съобщение Върховният съд заявява, че:

Интернет съдилищата трябва да признават цифрови данни, които се представят като доказателство, ако съответните страни съберат и съхраняват тези данни чрез блокчейн с цифрови подписи, надеждни времеви марки и проверка на хеш стойността или чрез платформа за цифрово отлагане и могат да докажат автентичността на използваната технология.

В началото на август 2017 г. китайският град Хангжу в провинция Жейянг открил съд, посветен на обработването на съдебни процеси за свързани с интернет спорове в онлайн платформата "netcourt". Съдът се занимава с първия си случай с правно валидни доказателства, получени от блокчейн през януари.

Китай в момента разполага с още две интернет съдилища, предназначени за столицата на страната, Пекин, както и за южния град Гуанджоу.

Както отбелязва сегмент на Cointelegraph, иновациите, свързани с блокчейн, не само са законно признати като способни да удостоверяват доказателства, но дори - както в случая с интелигентните договори - се считат за способни да се превърнат в основна иновационна сила в правната сфера. Непроменяемите данни с времева маркировка, генерирани в блокчейн, осигуряват осезаема пътека, с която интелигентните договори взаимодействат съгласно предварително обвързващи правила.

По-рано това лято Комисията по право на Великобритания обяви, че ще преразгледа правните рамки, за да гарантира, че британските съдилища ще останат "конкурентен" избор за бизнеса, използващ интелигентни договори, и ще се стреми да предложи необходимата гъвкавост и яснота, за да бъде в крак с технологичното развитие.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света