НАЧАЛО Други

Върховния съд на Китай отсъди, че блокчейн може законно да удостоверява доказателства

СЕП. 7, 2018 19:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Върховния съд на Китай отсъди, че блокчейн може законно да удостоверява доказателства

Върховният съд на Китай е постановил, че доказателства, заверени с блокчейн технология, са обвързващи при съдебни спорове, в официално съобщение, публикувано днес, 7-ми септември.

 

Новото решение идва като част от поредица от по-изчерпателни правила, които изясняват процедурите за съдебни дела за интернет съдилища в Китай и влизат в сила незабавно.


Според днешното съобщение Върховният съд заявява, че:

Интернет съдилищата трябва да признават цифрови данни, които се представят като доказателство, ако съответните страни съберат и съхраняват тези данни чрез блокчейн с цифрови подписи, надеждни времеви марки и проверка на хеш стойността или чрез платформа за цифрово отлагане и могат да докажат автентичността на използваната технология.

В началото на август 2017 г. китайският град Хангжу в провинция Жейянг открил съд, посветен на обработването на съдебни процеси за свързани с интернет спорове в онлайн платформата "netcourt". Съдът се занимава с първия си случай с правно валидни доказателства, получени от блокчейн през януари.

Китай в момента разполага с още две интернет съдилища, предназначени за столицата на страната, Пекин, както и за южния град Гуанджоу.

Както отбелязва сегмент на Cointelegraph, иновациите, свързани с блокчейн, не само са законно признати като способни да удостоверяват доказателства, но дори - както в случая с интелигентните договори - се считат за способни да се превърнат в основна иновационна сила в правната сфера. Непроменяемите данни с времева маркировка, генерирани в блокчейн, осигуряват осезаема пътека, с която интелигентните договори взаимодействат съгласно предварително обвързващи правила.

По-рано това лято Комисията по право на Великобритания обяви, че ще преразгледа правните рамки, за да гарантира, че британските съдилища ще останат "конкурентен" избор за бизнеса, използващ интелигентни договори, и ще се стреми да предложи необходимата гъвкавост и яснота, за да бъде в крак с технологичното развитие.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света