НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Въпрос на време е SEC да одобрят Биткойн ETF

АВГ. 6, 2018 09:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Въпрос на време е SEC да одобрят Биткойн ETF

Пазарът бързо се доближава до точката на приемане на Биткойн ETF (борсово търгувани фондове) и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) ще одобри евентуално ETF в близко бъдеще.


Това е мнението на главния изпълнителен директор на Fatfish Internet Group, Кин-Вай Лау, който говори пред CNBC миналата седмица.

Според Лау, това което изпитва пазарът, е "втора вълна" за Биткойн и криптовалутите, силна вълна на търсенето, обусловена от въвеждането и приемането на институционални инвестиции. Той казва, че това като цяло е положителен знак за ранните осиновители и хората, които проявяват интерес към сектора. По-нататък той посочи, че вероятността SEC да одобри крипто пазара ETF е по-скоро функция на това, което организацията ще успее да убеди SEC, че разполага с необходимите инструменти, за да пусне ETF.

Той каза:

Мисля, че е въпрос на време, преди да видим това как SEC одобрява ETF. Това е просто въпрос на коя организация ще може да излезе с изчерпателни инструменти по отношение на мониторинга, наблюдението и способността за ликвидност. Има набор от инструменти, които трябва да бъдат оборудвани, но също така и готовността на пазара. Не сме далеч, може би на няколко месеца от пазара да приеме ETF. Мисля, че точно това ще направи SEC.


По мнение на Лау, засиленото търсене на Биткойн се дължи главно на органичното търсене от обикновените хора по света - модел, който според него няма да се промени в края на годината.


В отговор на въпроса, за какви маркери инвеститорите трябва да внимават от гледна точка на прогнозирането на движенията на цените на Биткойн , Лау заяви, че осиновяването, а не ETF или други "абстрактни" пазарни инструменти, е това, което значително ще повлияе на цената на активите.

По думите му:

Адаптацията е това, което подтиква търсенето. Използва се в много страни и много юрисдикции започват да го регулират и да подхождат предпазливо, но оптимистично. Това обикновено са няколко фактора, които ще повлияят на регулаторния интерес.


По-рано бе съобщено, че главният изпълнителен директор на Crescent Crypto, Али Хасан, е изчислил времевата рамка за одобрение от SEC за една тренировъчна ETF, само за година и половина.

Това идва само седмица след като инвестиционната фирма VanEck отговори на опасенията на SEC за крипто ETF в писмо, публикувано на уебсайта на агенцията.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Страна от Г-7 може да започне да копае Биткойн

Мисля, че след като една страна от Г-7 започне да натрупва и копае Биткойн (BTC), това ще стартира нещо като космическа надпревара.Кайзер казва, че такъв сценарий е "сто процента гарантиран".Миналата ...
ЯНУ. 16, 2022 18:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хашрейтът на Биткойн скача до най-висок връх (ATH)

Хашрейтът на Биткойн се върна до най-високите стойности за всички времена, въпреки загубата на ключов фактор за него. Междувременно, на фона на слабото ценово действие, изпълнителният директор на Bloc...
ЯНУ. 14, 2022 18:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн цикълът далеч не е приключил, според Fidelity

Fidelity Digital Assets – крипто крилото на Fidelity Investments, което управлява активи на стойност $4.2 трилиона, сподели мнение за бъдещето на пространството на цифрови активи. Основните изводи зас...
ЯНУ. 14, 2022 11:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пакистан е на път да забрани криптовалутите

Съобщава се, че Върховният съд на Пакистан е провел изслушване, свързано с правния статут на криптовалутите в страната, в което няколко пакистански власти, включително SBP, внесоха документ в съда с а...
ЯНУ. 13, 2022 17:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света