НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Въпрос на време е SEC да одобрят Биткойн ETF

АВГ. 6, 2018 09:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Въпрос на време е SEC да одобрят Биткойн ETF
 

Пазарът бързо се доближава до точката на приемане на Биткойн ETF (борсово търгувани фондове) и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) ще одобри евентуално ETF в близко бъдеще.


Това е мнението на главния изпълнителен директор на Fatfish Internet Group, Кин-Вай Лау, който говори пред CNBC миналата седмица.

Според Лау, това което изпитва пазарът, е "втора вълна" за Биткойн и криптовалутите, силна вълна на търсенето, обусловена от въвеждането и приемането на институционални инвестиции. Той казва, че това като цяло е положителен знак за ранните осиновители и хората, които проявяват интерес към сектора. По-нататък той посочи, че вероятността SEC да одобри крипто пазара ETF е по-скоро функция на това, което организацията ще успее да убеди SEC, че разполага с необходимите инструменти, за да пусне ETF.

Той каза:

Мисля, че е въпрос на време, преди да видим това как SEC одобрява ETF. Това е просто въпрос на коя организация ще може да излезе с изчерпателни инструменти по отношение на мониторинга, наблюдението и способността за ликвидност. Има набор от инструменти, които трябва да бъдат оборудвани, но също така и готовността на пазара. Не сме далеч, може би на няколко месеца от пазара да приеме ETF. Мисля, че точно това ще направи SEC.


По мнение на Лау, засиленото търсене на Биткойн се дължи главно на органичното търсене от обикновените хора по света - модел, който според него няма да се промени в края на годината.


В отговор на въпроса, за какви маркери инвеститорите трябва да внимават от гледна точка на прогнозирането на движенията на цените на Биткойн , Лау заяви, че осиновяването, а не ETF или други "абстрактни" пазарни инструменти, е това, което значително ще повлияе на цената на активите.

По думите му:

Адаптацията е това, което подтиква търсенето. Използва се в много страни и много юрисдикции започват да го регулират и да подхождат предпазливо, но оптимистично. Това обикновено са няколко фактора, които ще повлияят на регулаторния интерес.


По-рано бе съобщено, че главният изпълнителен директор на Crescent Crypto, Али Хасан, е изчислил времевата рамка за одобрение от SEC за една тренировъчна ETF, само за година и половина.

Това идва само седмица след като инвестиционната фирма VanEck отговори на опасенията на SEC за крипто ETF в писмо, публикувано на уебсайта на агенцията.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Coinbase държат Биткойн в баланса си от 2012 година насам

В ново съобщение, адресирано до други корпоративни участници, борсата представи собствен опит в управлението на своята хазна в криптовалути като солидна основа за съветване на други частни и публично ...
ФЕВ. 26, 2021 19:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Капитализацията на Биткойн ще стигне трилиони според Кати Ууд

По отношение на потенциала на пазарната капитализация на Биткойн, тя каза: Толкова е рано. Тази пазарна капитализация от 950 милиарда ви дава усещане за мрежова стойност, дава ви представа колко рано ...
ФЕВ. 26, 2021 12:47 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale купиха Биткойн на стойност $350 милиона

"Тръстът е издал 7,789,400 акции ... за общо 7,383.70073325 BTC, представляващи $352,176,132“, казват те. "В резултат на това има издадени 691 906 200 акции, които са в обращение към 22-ри февруари 20...
ФЕВ. 26, 2021 11:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 признака, че алткойн сезонът дори не е започнал

Има поне пет технически признака, които предполагат, че това не е върх за алткойните, а вместо това е повторен бичи тест и прелюдия на най-мощния алткойн сезон досега.Кръстопът на криптопазарите: Доми...
ФЕВ. 25, 2021 14:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света