НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Въпрос на време е SEC да одобрят Биткойн ETF

АВГ. 6, 2018 09:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Въпрос на време е SEC да одобрят Биткойн ETF

Пазарът бързо се доближава до точката на приемане на Биткойн ETF (борсово търгувани фондове) и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) ще одобри евентуално ETF в близко бъдеще.


Това е мнението на главния изпълнителен директор на Fatfish Internet Group, Кин-Вай Лау, който говори пред CNBC миналата седмица.

Според Лау, това което изпитва пазарът, е "втора вълна" за Биткойн и криптовалутите, силна вълна на търсенето, обусловена от въвеждането и приемането на институционални инвестиции. Той казва, че това като цяло е положителен знак за ранните осиновители и хората, които проявяват интерес към сектора. По-нататък той посочи, че вероятността SEC да одобри крипто пазара ETF е по-скоро функция на това, което организацията ще успее да убеди SEC, че разполага с необходимите инструменти, за да пусне ETF.

Той каза:

Мисля, че е въпрос на време, преди да видим това как SEC одобрява ETF. Това е просто въпрос на коя организация ще може да излезе с изчерпателни инструменти по отношение на мониторинга, наблюдението и способността за ликвидност. Има набор от инструменти, които трябва да бъдат оборудвани, но също така и готовността на пазара. Не сме далеч, може би на няколко месеца от пазара да приеме ETF. Мисля, че точно това ще направи SEC.


По мнение на Лау, засиленото търсене на Биткойн се дължи главно на органичното търсене от обикновените хора по света - модел, който според него няма да се промени в края на годината.


В отговор на въпроса, за какви маркери инвеститорите трябва да внимават от гледна точка на прогнозирането на движенията на цените на Биткойн , Лау заяви, че осиновяването, а не ETF или други "абстрактни" пазарни инструменти, е това, което значително ще повлияе на цената на активите.

По думите му:

Адаптацията е това, което подтиква търсенето. Използва се в много страни и много юрисдикции започват да го регулират и да подхождат предпазливо, но оптимистично. Това обикновено са няколко фактора, които ще повлияят на регулаторния интерес.


По-рано бе съобщено, че главният изпълнителен директор на Crescent Crypto, Али Хасан, е изчислил времевата рамка за одобрение от SEC за една тренировъчна ETF, само за година и половина.

Това идва само седмица след като инвестиционната фирма VanEck отговори на опасенията на SEC за крипто ETF в писмо, публикувано на уебсайта на агенцията.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво не трябва да правите, когато цената на Биткойн пада

Ако традиционната търговия изисква изключителна дисциплина, крипто изисква изключителна умствената сила. Пазарът на криптовалути е по-волатилен от всеки друг. Едно от най-важните неща, които тряб...
СЕП. 20, 2021 19:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн китовете са изкупили над $8.8 милиарда в BTC от юли

Позовавайки се на данни от Glassnode, Уил Клементе каза на Антъни Помплиано, че въпреки продажбите от страна на китовете или организациите с поне 1,000 BTC през май, те са започнали “агресивно да купу...
СЕП. 20, 2021 16:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ветеран трейдър споделя прогнозата си за Биткойн (BTC)

В нова стратегическа сесия той прогнозира повторение на значителното рали на Биткойн от края на юли до началото на септември, където BTC скочи от $32,000 на $52,000.Въз основа на неговия индикатор за ...
СЕП. 20, 2021 08:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света