НАЧАЛО Други

Въпреки забраната, Китай продължава търговията с крипто благодарение на Tether и VPN-и

СЕП. 10, 2018 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Въпреки забраната, Китай продължава търговията с крипто благодарение на Tether и VPN-и

Китайските търговци използват виртуални частни мрежи (VPN) като основен инструмент за заобикаляне на текущите правителствени мерки срещу търговията с криптовалута, съобщиха от местната медия South China Morning Post (SCMP) на 8-ми септември.

 


Според SCMP търговците са започнали да използват Tether (USDT) като средство за влизане и излизане от крипто пазаритe.

В съчетание с VPN, двама търговци могат да използват платформа за обмен, която е регистрирана извън Китай, като посредник за обръщане на крипто във фиатна валута и обратното.

Две лица, които и двете са минали през процедурата "know-your-customer" с дадена борса, заменят фиатните валути в Tether.
Борсата играе ролята на надзорен орган на такива сделки и е готова да се произнесе в случай на неуспешни сделки или сделки, които не са удовлетворителни.
Област в Пекин засили забрана за обмен на криптовалути миналия месец, като поиска на местно ниво да забрани над 120 уебсайта на платформи, които се опитват да обслужват местни консуматори.

Това заяви главният изпълнителен директор на тайванската и хонконгска борса TideBit, Терънс Цанг пред SCMP, че е насочена към поредица от по-малки борси, които твърдят, че са чуждестранни субекти, но в действителност оперират в Китай, заявявайки, че са възложили дейността си на китайска компания.

В същото време Post Notes отбелязва, че понастоящем няма успешна схема в действие за блокиране на VPN, което позволява на по-интелигентните търговци да поддържат достъп до забранени онлайн ресурси.

Китайските търговци са преследвали различни средства за крипто търговия, тъй като властите за пръв път започнаха да се отклоняват от практиката през септември 2017 г.

Те използват хонконгски "home from home" платформи, докато търговците са прибягнали до опции от тип "peer-to-peer", нещо, което китайското правителство сега също иска да закрие.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Крипто портфейлът Exodus ще предлага токенизирани акции на компанията

Exodus Movement, фирмата, която стои зад популярния Exodus Wallet, иска да направи обратното и да накара своите крипто клиенти да купуват акции чрез Exodus Wallet - собствените им акции.И то без да пр...
МАР. 4, 2021 18:15 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple ще запазят централата си в Сан Франциско

Милиардерът вярва, че Сан Франциско е най-подходящ за издателя на XRP от бизнес гледна точка."    "Ripple продължава да разширява 450-членния си екип в града въпреки правните си пр...
МАР. 4, 2021 14:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор от Уол Стрийт даде първият рейтинг на акциите на Coinbase

Гил Лурия от DA Davidson даде на COIN първия му 'buy' рейтинг, засилвайки нарастващата инерция зад компанията.Анализаторът пише, че криптовалутната индустрия ще има свой собствен "Amazon момент" с пре...
МАР. 4, 2021 09:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер проявява интерес към крипто пространството

Льоб е известен с превръщането на $3 милиона в хедж фонд на стойност $17,5 милиарда през годините и е добре известна фигура на Уолстрийт. Сега крипто секторът е мястото, където той търси нова възможно...
МАР. 3, 2021 18:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света