НАЧАЛО Други

Въпреки забраната, Китай продължава търговията с крипто благодарение на Tether и VPN-и

СЕП. 10, 2018 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Въпреки забраната, Китай продължава търговията с крипто благодарение на Tether и VPN-и

Китайските търговци използват виртуални частни мрежи (VPN) като основен инструмент за заобикаляне на текущите правителствени мерки срещу търговията с криптовалута, съобщиха от местната медия South China Morning Post (SCMP) на 8-ми септември.

 


Според SCMP търговците са започнали да използват Tether (USDT) като средство за влизане и излизане от крипто пазаритe.

В съчетание с VPN, двама търговци могат да използват платформа за обмен, която е регистрирана извън Китай, като посредник за обръщане на крипто във фиатна валута и обратното.

Две лица, които и двете са минали през процедурата "know-your-customer" с дадена борса, заменят фиатните валути в Tether.
Борсата играе ролята на надзорен орган на такива сделки и е готова да се произнесе в случай на неуспешни сделки или сделки, които не са удовлетворителни.
Област в Пекин засили забрана за обмен на криптовалути миналия месец, като поиска на местно ниво да забрани над 120 уебсайта на платформи, които се опитват да обслужват местни консуматори.

Това заяви главният изпълнителен директор на тайванската и хонконгска борса TideBit, Терънс Цанг пред SCMP, че е насочена към поредица от по-малки борси, които твърдят, че са чуждестранни субекти, но в действителност оперират в Китай, заявявайки, че са възложили дейността си на китайска компания.

В същото време Post Notes отбелязва, че понастоящем няма успешна схема в действие за блокиране на VPN, което позволява на по-интелигентните търговци да поддържат достъп до забранени онлайн ресурси.

Китайските търговци са преследвали различни средства за крипто търговия, тъй като властите за пръв път започнаха да се отклоняват от практиката през септември 2017 г.

Те използват хонконгски "home from home" платформи, докато търговците са прибягнали до опции от тип "peer-to-peer", нещо, което китайското правителство сега също иска да закрие.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Крипто борсата OKEx ще раздава до $1,000 на потребителите си

Тегленията трябва да отворят на 27-ми ноември, след като повече от месец са били на пауза."Ние [OKEx] знаем, че не сме нищо без потребители и искаме да демонстрираме това, като им предложим значителни...
НОЕ. 24, 2020 10:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Chainalysis може да се превърне в следващия блокчейн еднорог

В интервю за Forbes на 20-ти ноември главният изпълнителен директор и съосновател на Chainalysis Майкъл Гронаджър потвърди предстоящото събитие. Гронаджър очаква да обяви финансирането от Серия C през...
НОЕ. 24, 2020 18:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света