НАЧАЛО Други

Въпреки забраната, Китай продължава търговията с крипто благодарение на Tether и VPN-и

СЕП. 10, 2018 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Въпреки забраната, Китай продължава търговията с крипто благодарение на Tether и VPN-и

Китайските търговци използват виртуални частни мрежи (VPN) като основен инструмент за заобикаляне на текущите правителствени мерки срещу търговията с криптовалута, съобщиха от местната медия South China Morning Post (SCMP) на 8-ми септември.


Според SCMP търговците са започнали да използват Tether (USDT) като средство за влизане и излизане от крипто пазаритe.

В съчетание с VPN, двама търговци могат да използват платформа за обмен, която е регистрирана извън Китай, като посредник за обръщане на крипто във фиатна валута и обратното.

Две лица, които и двете са минали през процедурата "know-your-customer" с дадена борса, заменят фиатните валути в Tether.
Борсата играе ролята на надзорен орган на такива сделки и е готова да се произнесе в случай на неуспешни сделки или сделки, които не са удовлетворителни.
Област в Пекин засили забрана за обмен на криптовалути миналия месец, като поиска на местно ниво да забрани над 120 уебсайта на платформи, които се опитват да обслужват местни консуматори.

Това заяви главният изпълнителен директор на тайванската и хонконгска борса TideBit, Терънс Цанг пред SCMP, че е насочена към поредица от по-малки борси, които твърдят, че са чуждестранни субекти, но в действителност оперират в Китай, заявявайки, че са възложили дейността си на китайска компания.

В същото време Post Notes отбелязва, че понастоящем няма успешна схема в действие за блокиране на VPN, което позволява на по-интелигентните търговци да поддържат достъп до забранени онлайн ресурси.

Китайските търговци са преследвали различни средства за крипто търговия, тъй като властите за пръв път започнаха да се отклоняват от практиката през септември 2017 г.

Те използват хонконгски "home from home" платформи, докато търговците са прибягнали до опции от тип "peer-to-peer", нещо, което китайското правителство сега също иска да закрие.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Основателят на Yearn Finance номинира себе си като делегат на Uniswap

В Twitter публикация Кронйе заяви, че "ще изгради инструментариум за улесняване на делегирането, гласуването извън веригата и прилагането на веригата“, ако бъде превърнат в делегат. Той добави:"Към то...
СЕП. 21, 2020 12:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Две големи крипто борси влизат в партньорство за развитието на индустрията

"KuCoin и Poloniex ще се присъединят към научноизследователска и развойна дейност в областта на търговията, споделяне на ликвидност, итерации на продукти, PoS [доказателство за залог] и PoW [доказател...
СЕП. 21, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance пусна дебитната си карта за Европа

Според прессъобщение, Visa картата на Binance позволява на потребителите да извършват транзакции на над 60 милиона места по целия свят и на практика могат да бъдат свързани с Google Pay и Samsung Pay....
СЕП. 19, 2020 20:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света