НАЧАЛО Други

Въпреки забраната, Китай продължава търговията с крипто благодарение на Tether и VPN-и

СЕП. 10, 2018 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Въпреки забраната, Китай продължава търговията с крипто благодарение на Tether и VPN-и

Китайските търговци използват виртуални частни мрежи (VPN) като основен инструмент за заобикаляне на текущите правителствени мерки срещу търговията с криптовалута, съобщиха от местната медия South China Morning Post (SCMP) на 8-ми септември.


Според SCMP търговците са започнали да използват Tether (USDT) като средство за влизане и излизане от крипто пазаритe.

В съчетание с VPN, двама търговци могат да използват платформа за обмен, която е регистрирана извън Китай, като посредник за обръщане на крипто във фиатна валута и обратното.

Две лица, които и двете са минали през процедурата "know-your-customer" с дадена борса, заменят фиатните валути в Tether.
Борсата играе ролята на надзорен орган на такива сделки и е готова да се произнесе в случай на неуспешни сделки или сделки, които не са удовлетворителни.
Област в Пекин засили забрана за обмен на криптовалути миналия месец, като поиска на местно ниво да забрани над 120 уебсайта на платформи, които се опитват да обслужват местни консуматори.

Това заяви главният изпълнителен директор на тайванската и хонконгска борса TideBit, Терънс Цанг пред SCMP, че е насочена към поредица от по-малки борси, които твърдят, че са чуждестранни субекти, но в действителност оперират в Китай, заявявайки, че са възложили дейността си на китайска компания.

В същото време Post Notes отбелязва, че понастоящем няма успешна схема в действие за блокиране на VPN, което позволява на по-интелигентните търговци да поддържат достъп до забранени онлайн ресурси.

Китайските търговци са преследвали различни средства за крипто търговия, тъй като властите за пръв път започнаха да се отклоняват от практиката през септември 2017 г.

Те използват хонконгски "home from home" платформи, докато търговците са прибягнали до опции от тип "peer-to-peer", нещо, което китайското правителство сега също иска да закрие.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света