НАЧАЛО Други

В Охайо вече могат да се плащат данъци с крипто

НОЕ. 26, 2018 11:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Охайо вече могат да се плащат данъци с крипто
Не е новина, че правителствата не харесват криптовалутите. Някои държави търсят начини да ги забранят. След като Китай наложи забрана, те цензурираха и новините за тях. Много страни, включително Съединените щати, предупреждават гражданите да не инвестират във валути, като например "биткойн".

Американският щат Охайо се опитва да предприеме по-отворен подход.


От тази седмица (26 ноември), бизнесите в държавата ще могат да плащат данъци в биткойн tron g>чрез нова платформа - OhioCrypto.com - първата в САЩ.

За много ентусиасти, привлекателното при криптовалутие е самият факт, че тези валути не са подкрепени от правителства. Това прави по-трудно политиците да манипулират валутите. Но по същата причина държавите се стремят да отстранят криптовалутите.

Нагласата на щатът е технологично разумна и напредничава. "Виждам [биткойн] като легитимна форма на валута", каза Джош Мандел на Wall Street Journal.

"Ohio Crypto.com ще приема биткойн за момента, но уебсайтът й добавя, че "очаква да добави още криптовалути в бъдеще". Всички плащания се обработват от BitPay, услуга от трета страна за блокчейн разплащания. Само фирми, работещи в Охайо могат се възползват от услугите на сайта, но и физически лица ще могат да я използват, съобщава вестникът.

Това е добра новина за крипто света, тъй като стойността на BTC удари нови дъна. Криптовалутите продължават да се борят с репутацията си, че са полезни преди всичко за спекулации и пране на пари.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света