НАЧАЛО Други

В Израел има над 200 местни блокчейн стартъпи

ОКТ. 29, 2018 21:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Израел има над 200 местни блокчейн стартъпи

Израелската блокчейн асоциация, чиято основна цел е да образова, развие и даде възможност на общността на разпространяваните от Израел DLT, да насърчи най-добрите практики и да я свърже с глобалните лидери в блокчейн пространство.

Според неотдавнашно съобщение на пресата от страна на организацията, в момента съществуват повече от 200 бизнеса, основани на блокчейн, в Израел.


Все повече се развива адаптацията на блокчейн в Израел


Блокчейн технологията, новаторската технология зад Биткойн и други крипто активи, несъмнено придобиват по-голямо приложение в различни индустрии по света. Според доклад на Израелската блокчейн асоциация, сега има повече от 200 стартъп фирми, свързани с DLT, в държавата.

Органът твърди, че най-малко 57 израелски стартъпи използват блокчейн, за да нарушат екосистемата на финансовата технология на страната (финтех), докато около 37 фирми са съсредоточени върху секторите Протоколи / Основна инфраструктура и няколко други работят в сектора на сигурността на икономиката.


20 блокчейн проекта са се сринали в Израел от 2018 г. насам


Истината е, че блокчейн технологията е доказала, че има няколко отлични потенциала, които биха могли да помогнат за преобразуването на широк спектър от индустрии. Факт е, че повечето стартъп компании не успяват да разберат напълно DLT, преди да започнат проекта си. Тази липса на надлежна грижа по пътя на тези начинания, доведе до "смъртта" на значителен брой блокчейн фирми.

Както съобщава TechCrunch по-рано тази година, хиляди проекти, свързани с блокчейн са били хвърлени в кофата, досега през 2018 г., а няколко други имат малко или никакви случаи на реално използване. Интересното е, че Израелската блокчейн асоциация е изяснила, че страната е имала и справедлив дял от мъртви блокчейн доклади, като около 20 стартъпи вече не функционират.

"Блокчейн екосистемата в Израел понастоящем изпитва едновременно тласък и трансформация.", отбелязва един от основателите на асоциацията, Роман Голд, добавя, че повечето от местните блокчейн стартъпи се отбягват ICO, вместо да се упражнява справедливата финансова насока.

Голд също така повтори, че значителен брой институционални инвеститори сега се впускат в израелската блокчейн екосистема. Той заключи:

Днес по-малко стартъп основатели излизат от морално съмнителни пазари, като двоични опции и хазарт. Вместо това, още институционални играчи започват да навлизат на пазара. По същество пазарът преминава през самопречистване. 

Предприемащите корпорации и световният бизнес бързо се присъединяват към блокчейн модата. Наскоро технологичният гигант Sony Corp. стартира своя система за управление на права за цифрово съдържание.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света