НАЧАЛО Други

В Израел има над 200 местни блокчейн стартъпи

ОКТ. 29, 2018 21:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Израел има над 200 местни блокчейн стартъпи
 

Израелската блокчейн асоциация, чиято основна цел е да образова, развие и даде възможност на общността на разпространяваните от Израел DLT, да насърчи най-добрите практики и да я свърже с глобалните лидери в блокчейн пространство.

Според неотдавнашно съобщение на пресата от страна на организацията, в момента съществуват повече от 200 бизнеса, основани на блокчейн, в Израел.


Все повече се развива адаптацията на блокчейн в Израел


Блокчейн технологията, новаторската технология зад Биткойн и други крипто активи, несъмнено придобиват по-голямо приложение в различни индустрии по света. Според доклад на Израелската блокчейн асоциация, сега има повече от 200 стартъп фирми, свързани с DLT, в държавата.

Органът твърди, че най-малко 57 израелски стартъпи използват блокчейн, за да нарушат екосистемата на финансовата технология на страната (финтех), докато около 37 фирми са съсредоточени върху секторите Протоколи / Основна инфраструктура и няколко други работят в сектора на сигурността на икономиката.


20 блокчейн проекта са се сринали в Израел от 2018 г. насам


Истината е, че блокчейн технологията е доказала, че има няколко отлични потенциала, които биха могли да помогнат за преобразуването на широк спектър от индустрии. Факт е, че повечето стартъп компании не успяват да разберат напълно DLT, преди да започнат проекта си. Тази липса на надлежна грижа по пътя на тези начинания, доведе до "смъртта" на значителен брой блокчейн фирми.

Както съобщава TechCrunch по-рано тази година, хиляди проекти, свързани с блокчейн са били хвърлени в кофата, досега през 2018 г., а няколко други имат малко или никакви случаи на реално използване. Интересното е, че Израелската блокчейн асоциация е изяснила, че страната е имала и справедлив дял от мъртви блокчейн доклади, като около 20 стартъпи вече не функционират.

"Блокчейн екосистемата в Израел понастоящем изпитва едновременно тласък и трансформация.", отбелязва един от основателите на асоциацията, Роман Голд, добавя, че повечето от местните блокчейн стартъпи се отбягват ICO, вместо да се упражнява справедливата финансова насока.

Голд също така повтори, че значителен брой институционални инвеститори сега се впускат в израелската блокчейн екосистема. Той заключи:

Днес по-малко стартъп основатели излизат от морално съмнителни пазари, като двоични опции и хазарт. Вместо това, още институционални играчи започват да навлизат на пазара. По същество пазарът преминава през самопречистване. 

Предприемащите корпорации и световният бизнес бързо се присъединяват към блокчейн модата. Наскоро технологичният гигант Sony Corp. стартира своя система за управление на права за цифрово съдържание.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света