НАЧАЛО Други

В Чили вече над 5000 продавача приемат крипто

ЮЛИ. 31, 2018 10:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Чили вече над 5000 продавача приемат крипто

Чилийската платформа за платежни услуги Flow обяви партньорство с Cryptomment Exchange Cryptomkt, което позволява на клиентите да плащат за ежедневни стоки и услуги с Биткойн, Етериум и Stellar при над 5000 търговци.

 


Новините отбелязват голям тласък за свързаните с крипто бизнеси в Чили, където апелативният съд неотдавна реши, че банките, които забраняват услугите за обмен на криптовалути и и дейности, свързани с криптота, трябва да възстановят затворените сметки, съобщи местният бюлетин Latercera.


Flow е интегрирал криптирано решение от Cryptocompra, за да уреди сделките.


Te имат над 20 000 клиенти, работещи в няколко основни платформи за онлайн плащания, сред които са WebPay, ServiPag, OnePay и Multicaja, която е най-голямата платформа за плащане в Чили. Flow начислява на своите клиенти такса от 0,90% за транзакциите с Cryptocompra, в сравнение с 4,99% за WebPay, 5,29% за ServiPag, 4,99% за OnePay и 3,99% за Multicaja.

След като изберат Биткойн, Етериум или Stellar, клиентите могат да извършат транзакция директно в една от трите криптовалути. Тогава се превръща в чилийско песо или евро.

По-рано тази година бързият растеж на Биткойн в чилийската икономика предизвика опасения, че възникващите криптовалути могат да дестабилизират финансовата система. Банките затвориха сметките, свързани с крипто, в опит да спрат тази нова технология. При издаването на предупреждение за рисковете от покупката, продажбата, търговията и инвестирането в криптовалути, Чилийският съвет за финансова стабилност (CEF) заяви, че те не представляват заплаха за икономиката.


През април Banco del Estado de Chile и Itau Corpbanca получиха заповед да отворят отново затворените крипто сметки.


През юли Апелативният съд също се произнесе в полза на крипто борсата, като нарече затварянето на сметките на Banco Estado като "произволно и незаконно действие".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света