НАЧАЛО Други

В близкото бъдеще, хакове на криптовалутите ще стават за секунди

АПР. 23, 2019 10:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В близкото бъдеще, хакове на криптовалутите ще стават за секунди

Нито една криптовалута, базирана на блокчейн, не е безопасна от появата на квантовите компютри, но вече съществува възможно решение.


Блокчейн е известен като непроменяем леджър, който няма как да се хакне, но винаги има заплаха от квантовите компютри. Главният учен на HCASH, д-р Джоузеф Лиу, който твърди, че всяка отделна криптовалута може да бъде хакната за секунди, измисли собствен токен, който няма да бъде застрашен от квантовите хакери.

Неизбежното квантово поглъщане


Квантовите компютри обикновено се считат за ахилесовата пета на криптовалутите, базирани на блокчейн, включително Биткойн . IBM вече обяви първия си квантов компютър с Google и Intel, които също работят в тази насока през 2019 година.

IOTA , която се захранва от DAG, наречена "Tangle", се смята за единствената защитена от квантовите компютри криптовалута на пазара, но може да има и друга възможност - Hypercash, която наскоро представи своя защитен Ring Prot протокол.

Ако искате да използвате този компютър, за да пробиете… нормалната сигурност, това ще отнеме дори 500 години, за да се навлезе в системата. Ако използвате квантов компютър, може би няколко секунди. Hcash се опитва да осигури защита, дори при съществуването на този бъдещ компютър.


Прекурсор за Monero


Гореспоменатата криптовалута за квантово съпротивление се основава на изследователската статия на Лиу за "linkable ring signature".

Интересен факт: Тази статия, която е публикувана през 2014 година, е използвана от създателите на Monero като основа за една от най-известните криптовалути.

Поверителната транзакция (RingCT) позволява да има външен проверяващ, без да разбира кой е този проверяващ. Лиу не очакваше токена да произведе някакво значително въздействие, но сега е готов да подобри протокола на валутата за милиарди долари, без да получи никакви финансови печалби.

Големи надежди за блокчейнtron g>


Въпреки мрачното предсказание, че квантовите компютри ще превземат света, Лиу все още е сигурен, че бъдещето на блокчейн е светло. Той е сигурен, че ще има нарастващ брой работни места, свързани с блокчейн, които ще бъдат съчетани с нарастващ академичен интерес към криптографията. Ще има много случаи на използване на технологията блокчейн в различни сфери на нашия живот.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

70% спад в акциите на Robinhood - срив в крипто обемите

Акциите на Robinhood (HOOD) затвориха на рекордно ниското си ниво от $25.94 на 30-ти ноември, което е спад с почти 70% спрямо август 2021 г. Близо до началото на август акциите бяха оценени на малко н...
ДЕК. 1, 2021 23:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света