НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Увеличение на обема на търговия с Биткойн в тъмната мрежа

МАЙ. 20, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Увеличение на обема на търговия с Биткойн в тъмната мрежа

Първото тримесечие на 2020 г. приключи с 65% увеличение на обема на търговията с Биткойн в тъмната мрежа, в сравнение с първото тримесечие на миналата година.

Това беше разкрито от неотдавнашен доклад на Crystal Blockchain, фокусиран върху използването на BTC от субекти, работещи на тъмната мрежа или чрез миксери.

В действителност това беше по-малък брой BTC, но по-голям обем на тяхната контра-стойност в щатски долари.

Всъщност, общата сума, получена от тъмните мрежи, намалява от 64 000 BTC през първото тримесечие на 2019 г. на 47 000 BTC през първото тримесечие на 2020 г., а общата сума, изпратена от тъмните мрежи, намалява от 64 000 BTC на 50 000 BTC.

Като се вземат предвид обемите в щатски долари, сумата отиде от $384 милиона до $411 милиона.

Докладът обяснява, че причината е не само в увеличаването на стойността на Биткойн спрямо долара, но е процес на масово приемане на флагманската криптовалута като средство за прехвърляне на стойност, благодарение на лекотата и нарастващата популярност на BTC.

В допълнение, средният размер на транзакциите с борси е намалял, и това изглежда показва намаляване на употребата за престъпни дейности или в тъмни мрежи в полза на услугите за анонимност като миксери.

Крипто в тъмната мрежа


Обемът на Биткойн, изпратен между субектите, работещи в тъмни мрежи, също се е увеличил, но обяснението може да се крие във факта, че потребителите на тези пространства може да използват такъв тип транзакции, за да скрият потока си на BTC от нелегални деяния.

Въз основа на тези данни Crystal Blockchain заключава, че Биткойн продължава да бъде финансов инструмент, използван от организации, работещи на тъмни мрежи, по-специално за онлайн продажба на наркотици или други незаконни стоки.

Води се истинска битка между борсите, които се опитват да идентифицират тези съмнително изплатени BTC, и потребителите, работещи на тъмни мрежи, които се опитват да избегнат разпознаването.

По-специално, последните започнаха да предпочитат услугите на миксери пред борсите за теглене на пари.

Crystal Blockchain разкрива, че благодарение на специални аналитични инструменти тези дейности са сравнително лесни за идентифициране и наблюдение, докато все по-строгите регулации, издадени от FATF и Европейския съюз, играят очевидна роля в борбата срещу тези незаконни дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло МАЙ. 21, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Институционалните инвеститори - новите HODL-ъри

Изглежда волатилността вече не успява да ги отблъсне, според борсата за крипто деривати ZUBR. В нов доклад, озаглавен “Институционалните Инвеститори стават ‘Hodlers’ на Пазара на Биткойн Фючърси”...
ОКТ. 1, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо можем да очакваме внезапен срив на Биткойн

Изпълнителният директор на ADVFN - водещият уебсайт за акции в Европа, каза пред Kitco News, че повечето активи, които са показали положителна корелация по време на бичия пазар през 2020 г., обикновен...
СЕП. 30, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може лесно да надмине $11,000 - дали мечките готвят капан?

Към момента на писане на статията криптовалутата се търгува около $10,726.  “В демонстрация на сила, Биткойн се задържа над $10,000 63 дни вече”, каза Дейвид Лифшитз, главен инвестиционен ди...
СЕП. 29, 2020 20:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн превъзхожда златото

В ново интервю с водещия на подкаста 'The Breakdown', Натаниел Уитмор, Пал казва, че Биткойн сега е топ резервен актив въпреки високите нива на волатилност.Що се отнася до активите, които са запас от ...
СЕП. 29, 2020 15:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света