НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Успешно трансгранично изпращанe на Биткойн, без Интернет

ФЕВ. 14, 2019 13:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Успешно трансгранично изпращанe на Биткойн, без Интернет
Страховете от правителствената намеса и интернет наблюдението доведоха до някои нови експерименти при изпращането на офлайн транзакции, тъй като някой прави Биткойн транзакции в международен план и то на високи честоти, по време на този пазар.

Биткойн е изпратен чрез меш мрежи (няма връзка с Интернет) и сателит.


Експериментът беше почти опустошен, преди да започне, когато никой не отговори на поканата на основателя на Coinkite, Радолфо Новак, за получателите на BTC.

Въпреки това, на следващия ден, подходящ кандидат със софтуерно дефинирано радио (SDR - компютър, който се преструва, че е радио) и антена отговориха.

Използвайки приложение, наречено JS8Call, предназначено за изпращане на текстови низове по радиочестоти и запаметяване на Биткойн ключовете в съзнанието, Новак изпрати Биткойн от Торонто, Канада, чак до Мичиган, САЩ.

" Биткойн , изпратен през националната граница без интернет или сателит - само йоносферата на природата", коментира Биткойн пионерът Ник Сабо.

Защото може да ви се наложи


Новак отбелязва, че лошо изграден "мозъчен портфейл" (когато запаметиш ключовете от портфейл) има проблеми с безопасността, но това да прехвърлиш BTC в офлайн режим, това е доста невероятно.

Мозъчен портфейл, разбира се, е мястото, където просто си спомняте seed фразата в главата си и не я записвате никъде. Рисковано начинание, но удобно, ако бягате от потиснически режим на някоя страна.

А използването на високочестотни (HF / HAM) радиостанции е друга „новост“, която лесно може да бъде необходимост при определени обстоятелства. Опитите на правителството да контролира интернет се разпространяват от Китай и разрушават диктатури в развиващия се свят.

Слуховете също така се въртят, че Русия планира да "тества" отделянето от глобалния интернет, предполагаемо в случай на санкции, но се твърди, че ще е за да се опитат да изпробват решение тип "огромен firewall".

Всички ние сме гледали много пост-апокалиптични филми, където единственият оставащ начин на комуникация е HF радиото.

Новак посочва също, че „кодираната комуникация не е позволена за радиолюбителя, освен ако шифърът не е публичен.

Просто така


Нека не обръщаме много внимание на какво и защо. Всички тези експерименти с алтернативни методи за предаване на транзакции с Биткойн са нещо добро. Не е нужно да знаем как работи, само че може и работи.

Защото никога не знаете кога това знание може да се окаже полезно. Въпреки това, съвсем друг е въпросът как се разпространява блокчейн в случай на апокалипсис.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света