НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Успешно трансгранично изпращанe на биткойн, без Интернет

ФЕВ. 14, 2019 13:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Успешно трансгранично изпращанe на биткойн, без Интернет
Страховете от правителствената намеса и интернет наблюдението доведоха до някои нови експерименти при изпращането на офлайн транзакции, тъй като някой прави Биткойн транзакции в международен план и то на високи честоти по време на този пазар.

Биткойн е изпратен чрез меш мрежи (няма връзка с Интернет) и сателит.


Експериментът беше почти опустошен, преди да започне, когато никой не отговори на поканата на основателя на Coinkite, Радолфо Новак, за получателите на BTC.

https://twitter.com/nvk/status/1095041519633879040

Въпреки това, на следващия ден, подходящ кандидат със софтуерно дефинирано радио (SDR - компютър, който се преструва, че е радио) и антена отговориха.

Използвайки приложение, наречено JS8Call, предназначено за изпращане на текстови низове по радиочестоти и запаметяване на биткойн ключовете в съзнанието, Новак изпрати биткойн от Торонто, Канада, чак до Мичиган, САЩ.

"Биткойн, изпратен през националната граница без интернет или сателит - само йоносферата на природата", коментира биткойн пионерът Ник Сабо.

Защото може да ви се наложи


Новак отбелязва, че лошо изграден "мозъчен портфейл" (когато запаметиш ключовете от портфейл) има проблеми с безопасността, но това да прехвърлиш BTC в офлайн режим, това е доста невероятно.

Мозъчен портфейл, разбира се, е мястото, където просто си спомняте seed фразата в главата си и не я записвате никъде. Рисковано начинание, но удобно, ако бягате от потиснически режим на някоя страна.

А използването на високочестотни (HF / HAM) радиостанции е друга „новост“, която лесно може да бъде необходимост при определени обстоятелства. Опитите на правителството да контролира интернет се разпространяват от Китай и разрушават диктатури в развиващия се свят.

Слуховете също така се въртят, че Русия планира да "тества" отделянето от глобалния интернет, предполагаемо в случай на санкции, но се твърди, че ще е за да се опитат да изпробват решение тип "огромен firewall".

Всички ние сме гледали много пост-апокалиптични филми, където единственият оставащ начин на комуникация е HF радиото.

Новак посочва също, че „кодираната комуникация не е позволена за радиолюбителя, освен ако шифърът не е публичен.

Просто така


Нека не обръщаме много внимание на какво и защо. Всички тези експерименти с алтернативни методи за предаване на транзакции с биткойн са нещо добро. Не е нужно да знаем как работи, само че може и работи.

Защото никога не знаете кога това знание може да се окаже полезно. Въпреки това, съвсем друг е въпросът как се разпространява блокчейн в случай на апокалипсис.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Bitcoin ETF вероятно ще бъде одобрен през следващата година

Одобрението на Bitcoin ETF(борсово търгуван фонд) e неизбежно на този етап, според много хора. Напоследък имаше много прогнози от всевъзможни хора, като последните твърдения предполагат, че 2019 е по...
ДЕК. 13, 2018 13:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Артър Хейс твърди, че Биткойн ще тества $5,000, като е възможен спад до $3,000

Bitcoin удари ново дъно за 2018 г. и сега се оказва все по-близо до предсказанието на главния изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс, че Bitcoin ще достигне $ 5,000. Той е също и съосновател на по...
НОЕ. 17, 2018 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Биткойн се движи около $ 4000

BTC/USD средносрочен тренд: Мечи. Двойката BTC/USD вчера беше във възходяща тенденция. В по-ниската времева рамка, цената е над 12-дневната EMA и 26-дневната EMA, което показва, че тя се повишава. Тре...
ДЕК. 1, 2018 15:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво са Bitcoin Фючърси?

Фючърсите са споразумение за закупуване или продажба на актив на определена бъдеща дата на определена цена. След като бъде сключен фючърсният договор, двете страни трябва да купуват и продават по дого...
МАЙ. 5, 2018 22:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света