НАЧАЛО Други

Употребата на блокчейн от научни организации се е утройла спрямо миналата година

ОКТ. 7, 2018 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Употребата на блокчейн от научни организации се е утройла спрямо миналата година

Приемането на блокчейн технологията в научните среди се е увеличило експоненциално през последната година, въпреки съществуването на значителни бариери това да се случи.

 


Според "The Pistoia Alliance" - глобална организация с нестопанска цел, 60% от наложилите се вече компании във фармацевтичния сектор използват технологията, като постоянно експериментират с нов възможни приложения. Докато миналата година спрямо проучването на същата организация само 22% са използвали блокчейн.

Останалите компании в сферата на фармацията все още не са се оринетирали към блокчейн поради редици правни "бариери". Една от основните причини е, че все още липсва квалифициран персонал, който би могъл да се справи с потенциални бъдещи проекти.

Изследването разкрива, че около 16% от участниците в него не успяват да приемат блокчейн, поради невъзможността някой да даде обяснение какво реално тя представлява. Въпреки, че масово се приема като нещо много сложно и комплексно, все по-голям брой хора осъзнават, че именно тази технология ще даде решението на много проблеми в най-разнообразни сфери.

Според проучването, 73% от специалистите във фармацевтичния сектор и биологичните науки са на мнение, че независимостта на данните е най-голямото предимство на блокчейн технологията. Други 39% са на мнение, че прозрачността, предлагана от блокчейн базираните системите и цялостната екосистема, която се изгражда също е голям позитив.


Все още има хора, които не вярват в приложението на блокчейн и предпочитат вече наложените бази данни.


Част от изявлението на "The Pistoia Alliance":

Въпреки това почти една пета (18%) от специалистите вярват, че използването на блокчейн не добавя стойност извън традиционната база данни, показвайки, че има известно нежелание в индустрията да използва технологията.

Стив Арлингтън, който е президент на компанията правеща проучването, може да се похвали със сериозни членове в организацията, като фармацевтични гиганти като Pfizer, Novartis, GlaxoSmithKline и AstraZeneca. Той е на мнение, че не могат да бъдат пренебрегнати ползите от блокчейн технология за фармацевтичната индустрия.

"Блокчейн осигурява допълнителен слой на доверие сред учените и техните организации. Надяваме се, че ползите, които технологията осигорява по отношение на сигурността, ще спомогнат за намаляване на загубата на информация при споделянето и прехвърлянето на данни и ще улеснят по-нататъшното между-индустриално сътрудничество и обмен на знания "

[...]

"Вярваме, че блокчейн ще отвори нови възможности за индустрията да започне по-сигурно да се споделят данни, за да ускори откриването на лекарства, което в крайна сметка ще подобри живота на пациентите".

Изследването, проведено сред най-сериозните компании в сектора миналия месец, също така разкри, че 30% от участниците са на мнение, че технологията има най-големи ползи при доставките на лекарствени продукити.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Производителят на копачки Canaan отчита $12 милиона в загуби за Q3

Компанията публикува неодитиран финансов отчет на 30-ти ноември. Canaan реализира $24 милиона нетни приходи през третото тримесечие на тази година, което представлява спад от 75,7% в сравнение със $10...
ДЕК. 1, 2020 09:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света