НАЧАЛО Други

Употребата на блокчейн от научни организации се е утройла спрямо миналата година

ОКТ. 7, 2018 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Употребата на блокчейн от научни организации се е утройла спрямо миналата година

Приемането на блокчейн технологията в научните среди се е увеличило експоненциално през последната година, въпреки съществуването на значителни бариери това да се случи.


Според "The Pistoia Alliance" - глобална организация с нестопанска цел, 60% от наложилите се вече компании във фармацевтичния сектор използват технологията, като постоянно експериментират с нов възможни приложения. Докато миналата година спрямо проучването на същата организация само 22% са използвали блокчейн.

Останалите компании в сферата на фармацията все още не са се оринетирали към блокчейн поради редици правни "бариери". Една от основните причини е, че все още липсва квалифициран персонал, който би могъл да се справи с потенциални бъдещи проекти.

Изследването разкрива, че около 16% от участниците в него не успяват да приемат блокчейн, поради невъзможността някой да даде обяснение какво реално тя представлява. Въпреки, че масово се приема като нещо много сложно и комплексно, все по-голям брой хора осъзнават, че именно тази технология ще даде решението на много проблеми в най-разнообразни сфери.

Според проучването, 73% от специалистите във фармацевтичния сектор и биологичните науки са на мнение, че независимостта на данните е най-голямото предимство на блокчейн технологията. Други 39% са на мнение, че прозрачността, предлагана от блокчейн базираните системите и цялостната екосистема, която се изгражда също е голям позитив.


Все още има хора, които не вярват в приложението на блокчейн и предпочитат вече наложените бази данни.


Част от изявлението на "The Pistoia Alliance":

Въпреки това почти една пета (18%) от специалистите вярват, че използването на блокчейн не добавя стойност извън традиционната база данни, показвайки, че има известно нежелание в индустрията да използва технологията.

Стив Арлингтън, който е президент на компанията правеща проучването, може да се похвали със сериозни членове в организацията, като фармацевтични гиганти като Pfizer, Novartis, GlaxoSmithKline и AstraZeneca. Той е на мнение, че не могат да бъдат пренебрегнати ползите от блокчейн технология за фармацевтичната индустрия.

"Блокчейн осигурява допълнителен слой на доверие сред учените и техните организации. Надяваме се, че ползите, които технологията осигорява по отношение на сигурността, ще спомогнат за намаляване на загубата на информация при споделянето и прехвърлянето на данни и ще улеснят по-нататъшното между-индустриално сътрудничество и обмен на знания "

[...]

"Вярваме, че блокчейн ще отвори нови възможности за индустрията да започне по-сигурно да се споделят данни, за да ускори откриването на лекарства, което в крайна сметка ще подобри живота на пациентите".

Изследването, проведено сред най-сериозните компании в сектора миналия месец, също така разкри, че 30% от участниците са на мнение, че технологията има най-големи ползи при доставките на лекарствени продукити.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света