НАЧАЛО Други

Употребата на блокчейн от научни организации се е утройла спрямо миналата година

ОКТ. 7, 2018 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Употребата на блокчейн от научни организации се е утройла спрямо миналата година

Приемането на блокчейн технологията в научните среди се е увеличило експоненциално през последната година, въпреки съществуването на значителни бариери това да се случи.

 


Според "The Pistoia Alliance" - глобална организация с нестопанска цел, 60% от наложилите се вече компании във фармацевтичния сектор използват технологията, като постоянно експериментират с нов възможни приложения. Докато миналата година спрямо проучването на същата организация само 22% са използвали блокчейн.

Останалите компании в сферата на фармацията все още не са се оринетирали към блокчейн поради редици правни "бариери". Една от основните причини е, че все още липсва квалифициран персонал, който би могъл да се справи с потенциални бъдещи проекти.

Изследването разкрива, че около 16% от участниците в него не успяват да приемат блокчейн, поради невъзможността някой да даде обяснение какво реално тя представлява. Въпреки, че масово се приема като нещо много сложно и комплексно, все по-голям брой хора осъзнават, че именно тази технология ще даде решението на много проблеми в най-разнообразни сфери.

Според проучването, 73% от специалистите във фармацевтичния сектор и биологичните науки са на мнение, че независимостта на данните е най-голямото предимство на блокчейн технологията. Други 39% са на мнение, че прозрачността, предлагана от блокчейн базираните системите и цялостната екосистема, която се изгражда също е голям позитив.


Все още има хора, които не вярват в приложението на блокчейн и предпочитат вече наложените бази данни.


Част от изявлението на "The Pistoia Alliance":

Въпреки това почти една пета (18%) от специалистите вярват, че използването на блокчейн не добавя стойност извън традиционната база данни, показвайки, че има известно нежелание в индустрията да използва технологията.

Стив Арлингтън, който е президент на компанията правеща проучването, може да се похвали със сериозни членове в организацията, като фармацевтични гиганти като Pfizer, Novartis, GlaxoSmithKline и AstraZeneca. Той е на мнение, че не могат да бъдат пренебрегнати ползите от блокчейн технология за фармацевтичната индустрия.

"Блокчейн осигурява допълнителен слой на доверие сред учените и техните организации. Надяваме се, че ползите, които технологията осигорява по отношение на сигурността, ще спомогнат за намаляване на загубата на информация при споделянето и прехвърлянето на данни и ще улеснят по-нататъшното между-индустриално сътрудничество и обмен на знания "

[...]

"Вярваме, че блокчейн ще отвори нови възможности за индустрията да започне по-сигурно да се споделят данни, за да ускори откриването на лекарства, което в крайна сметка ще подобри живота на пациентите".

Изследването, проведено сред най-сериозните компании в сектора миналия месец, също така разкри, че 30% от участниците са на мнение, че технологията има най-големи ползи при доставките на лекарствени продукити.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Поредният милиардер проявява интерес към крипто пространството

Льоб е известен с превръщането на $3 милиона в хедж фонд на стойност $17,5 милиарда през годините и е добре известна фигура на Уолстрийт. Сега крипто секторът е мястото, където той търси нова възможно...
МАР. 3, 2021 18:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нова блокчейн платформа ще се бори с 'тиранията' на социалните медии

Ларимър се насочва към "Големите технологии"Ларимър сподели публикация в GitHub, обяснявайки концепцията на новия си проект. Той описа устойчива на цензура мрежа, която отразява "производителността и ...
МАР. 3, 2021 20:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT са като ICO през 2017 година, според създателя на Лайткойн

Чарли Лий за NFTОснователят на Лайткойн, Чарли Лий, не е голям почитател на незаменяемите токени (NFT), процъфтяващият крипто подсектор, който отбеляза невероятен растеж, достигайки оценка от $3,44 ми...
МАР. 3, 2021 15:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX добавя поддръжка за PayPal

От FTX Exchange заявиха, че техните потребители могат да извършват транзакции като използват всяка валута, тъй като една от възможностите на PayPal е конвертирането на валути без загуба на време. Това...
МАР. 2, 2021 22:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света