НАЧАЛО Други

Употребата на блокчейн от научни организации се е утройла спрямо миналата година

ОКТ. 7, 2018 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Употребата на блокчейн от научни организации се е утройла спрямо миналата година

Приемането на блокчейн технологията в научните среди се е увеличило експоненциално през последната година, въпреки съществуването на значителни бариери това да се случи.


Според "The Pistoia Alliance" - глобална организация с нестопанска цел, 60% от наложилите се вече компании във фармацевтичния сектор използват технологията, като постоянно експериментират с нов възможни приложения. Докато миналата година спрямо проучването на същата организация само 22% са използвали блокчейн.

Останалите компании в сферата на фармацията все още не са се оринетирали към блокчейн поради редици правни "бариери". Една от основните причини е, че все още липсва квалифициран персонал, който би могъл да се справи с потенциални бъдещи проекти.

Изследването разкрива, че около 16% от участниците в него не успяват да приемат блокчейн, поради невъзможността някой да даде обяснение какво реално тя представлява. Въпреки, че масово се приема като нещо много сложно и комплексно, все по-голям брой хора осъзнават, че именно тази технология ще даде решението на много проблеми в най-разнообразни сфери.

Според проучването, 73% от специалистите във фармацевтичния сектор и биологичните науки са на мнение, че независимостта на данните е най-голямото предимство на блокчейн технологията. Други 39% са на мнение, че прозрачността, предлагана от блокчейн базираните системите и цялостната екосистема, която се изгражда също е голям позитив.


Все още има хора, които не вярват в приложението на блокчейн и предпочитат вече наложените бази данни.


Част от изявлението на "The Pistoia Alliance":

Въпреки това почти една пета (18%) от специалистите вярват, че използването на блокчейн не добавя стойност извън традиционната база данни, показвайки, че има известно нежелание в индустрията да използва технологията.

Стив Арлингтън, който е президент на компанията правеща проучването, може да се похвали със сериозни членове в организацията, като фармацевтични гиганти като Pfizer, Novartis, GlaxoSmithKline и AstraZeneca. Той е на мнение, че не могат да бъдат пренебрегнати ползите от блокчейн технология за фармацевтичната индустрия.

"Блокчейн осигурява допълнителен слой на доверие сред учените и техните организации. Надяваме се, че ползите, които технологията осигорява по отношение на сигурността, ще спомогнат за намаляване на загубата на информация при споделянето и прехвърлянето на данни и ще улеснят по-нататъшното между-индустриално сътрудничество и обмен на знания "

[...]

"Вярваме, че блокчейн ще отвори нови възможности за индустрията да започне по-сигурно да се споделят данни, за да ускори откриването на лекарства, което в крайна сметка ще подобри живота на пациентите".

Изследването, проведено сред най-сериозните компании в сектора миналия месец, също така разкри, че 30% от участниците са на мнение, че технологията има най-големи ползи при доставките на лекарствени продукити.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света