НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Уорън Бъфет и Чарли Мънгър критикуват Биткойн

МАЙ. 6, 2018 14:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Уорън Бъфет и Чарли Мънгър критикуват Биткойн

Председателят и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway, Уорън Бъфет, потвърди негативната си позиция по отношение на криптовалутите.


Това стана на таз годишната среща на компанията му в събота, 5ти май. Бъфет повтори, че криптовалутите ще стигнат до "лош край". Той твърди, че Биткойн (BTC) "вероятно e отрова за плъхове на квадрат", според CNBC.

В отговор на въпрос относно вижданията на Бъфет за крипто, повдигнати от участник от Украйна, той отговори с поредната критика. Според Бъфет, Биткойн не е "продуктивен" актив, за разлика от земя или корпоративни акции. В резултат на това търсенето на инвеститорите е единственият фактор, определящ цената. Поради което, цифровата валута е полезен инструмент за "шарлатани", според Бъфет.

Милиардерът инвеститор заяви, че крипто общността се е запътила към "лош край" след като "еуфорията спре".

Заместник-председателят на Berkshire Hathaway, Чарли Мънгър, отекна критиките на Buffet за инвестициите в крипто, макар и много по-силно:
Някой търгува боклук и ти решаваш, че няма да останеш назад.По-рано през февруари, Munger нарече Биткойн "тотална глупост" и твърди, че хората се забъркват в крипто "защото всеки иска лесни пари".

87-годишният Бъфет е известен със скептицизма си към криптовалутите. Милиардерът инвеститор е направил многократни изявления, твърдейки, че Биткойн не е нито валута, нито начин за инвестиране. През октомври 2017 г. Бъфет твърди, че Биткойн е влязъл в "територията на балона" и  "ще имплодира".

Някои институционални играчи, от друга страна, са много по-ентусиазирани за бъдещето на Биткойн. Например, банковият гигант Goldman Sachs стартира търговска операция на Биткойн по-рано тази седмица, като коментира, че Биткойн "не е измама".СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света