НАЧАЛО Други

Университета в Малта пуска фонд за блокчейн и DLT стипендии

АВГ. 30, 2018 11:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Университета в Малта пуска фонд за блокчейн и DLT стипендии

Университетът на Малта си партнира с Агенцията за информационни технологии в Малта (MITA), за да създаде стипендиантски блокчейн и DLT фонд за 300 000 евро.


Новата стипендия е насочена към студентите, изучаващи информационни и комуникационни технологии, право, финанси и инженерство, и ще бъде разделена за три години. От началото на следващата учебна година, студентите могат да кандидатстват за стипендия за завършване на магистърските и докторските си дисертации в блокчейн и DLT.

Този ход идва в рамките на правителствените усилия за привличане на блокчейн компании в Малта, като се осигури достатъчен капацитет за набиране на персонал на местно ниво. Силвио Шембри, парламентарният секретар на цифровата икономика, заяви, че би искал да види малтийски вишисти, притежаващи високопоставени длъжности в тази област:

Тези компании се нуждаят от технически ресурси, за да изградят и да работят с тази технология, както и от експерти в областта на финансовите услуги, правото и управленските роли.

Университетският ректор Алфред Вела заяви, че университетът се стреми да интегрира дялове, свързани с DLT, блокчейн, цифрови валути, изкуствен интелект (AI), финтех и регтех в степен на образование, и магистърски програми по право, финанси, комуникационни технологии и други области. Председателят на MITA Тони Султана отбеляза, че агенцията провежда подобни инициативи в други образователни институции.

Малта е известна с приятелски настроената си към крипто среда и обществените си усилия да се превърне в "блокчейн остров". Миналият месец парламентът на Малта прие три законопроекта, които установяват регулаторна рамка за блокчейн технологията, което прави островната нация пионер в предоставянето на стабилна правна рамка за блокчейн компании.

Освен това, Малтийският орган за игрите (MGA) предлага насоки относно приложенията на блокчейн и криптто в игралната индустрия, като се стреми да прилага стандарти за игри, които използват криптовалути и блокчейн технологии.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света