НАЧАЛО Други

Университета в Малта пуска фонд за блокчейн и DLT стипендии

АВГ. 30, 2018 11:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Университета в Малта пуска фонд за блокчейн и DLT стипендии

Университетът на Малта си партнира с Агенцията за информационни технологии в Малта (MITA), за да създаде стипендиантски блокчейн и DLT фонд за 300 000 евро.

 


Новата стипендия е насочена към студентите, изучаващи информационни и комуникационни технологии, право, финанси и инженерство, и ще бъде разделена за три години. От началото на следващата учебна година, студентите могат да кандидатстват за стипендия за завършване на магистърските и докторските си дисертации в блокчейн и DLT.

Този ход идва в рамките на правителствените усилия за привличане на блокчейн компании в Малта, като се осигури достатъчен капацитет за набиране на персонал на местно ниво. Силвио Шембри, парламентарният секретар на цифровата икономика, заяви, че би искал да види малтийски вишисти, притежаващи високопоставени длъжности в тази област:

Тези компании се нуждаят от технически ресурси, за да изградят и да работят с тази технология, както и от експерти в областта на финансовите услуги, правото и управленските роли.

Университетският ректор Алфред Вела заяви, че университетът се стреми да интегрира дялове, свързани с DLT, блокчейн, цифрови валути, изкуствен интелект (AI), финтех и регтех в степен на образование, и магистърски програми по право, финанси, комуникационни технологии и други области. Председателят на MITA Тони Султана отбеляза, че агенцията провежда подобни инициативи в други образователни институции.

Малта е известна с приятелски настроената си към крипто среда и обществените си усилия да се превърне в "блокчейн остров". Миналият месец парламентът на Малта прие три законопроекта, които установяват регулаторна рамка за блокчейн технологията, което прави островната нация пионер в предоставянето на стабилна правна рамка за блокчейн компании.

Освен това, Малтийският орган за игрите (MGA) предлага насоки относно приложенията на блокчейн и криптто в игралната индустрия, като се стреми да прилага стандарти за игри, които използват криптовалути и блокчейн технологии.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Публичният листинг на Coinbase наближава: Как ще повлияе на крипто пазара?

В този пазар сме ставали свидетели на много събития за набиране на средства, като ICO и IEO. Но пристигането на IPO в крипто пространството е значително развитие, ръководено лично от Coinbase.Coinbase...
АПР. 13, 2021 08:57 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света