НАЧАЛО Други

Университет от "Айви лигата" пуска онлайн крипто и блокчейн курс

МАЙ. 31, 2019 11:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Университет от "Айви лигата" пуска онлайн крипто и блокчейн курс

Пенсилванският университет (The Wharton School at the University of Pennsylvania) въведе онлайн програма за финансови технологии, включително дигитални валути, според съобщение за пресата от 30-ти май.


Новата онлайн програма, наречена “Финтех: Основи и приложения на финансовите технологии”, включва лекции и казуси по теми като разплащания, криптовалути, блокчейн технология и краудфъндинг.


Освен университетските преподаватели, в курса се включват и лектори от водещите индустриални компании, включително и платежния процесор Square, пазарния кредитор CommonBond и инвестиционна консултантска фирма Vanguard.


Ан Тръмбор, старши директор на Wharton Online, заяви, че програмата е стартирана като част от многостранния подход на университета към обучение по финтех. Наскоро Wharton сформира Център за иновации във финансите, който провежда изследвания в областта на финансовите технологии.


Така Wharton се присъединява към редица учебни заведения, които вече въведоха блокчейн и финтех в своите учебни програми. По-рано този месец, турският университет Bahçeşehir откри блокчейн център в Североизточния университет в Бостън, за да осигури информационна подкрепа за технологията.


През април Националният университет на Колумбия се присъедини към глобалния консорциум за научни изследвания, наречен Bloxberg. Университетът заедно с други участващи страни има за цел да създаде инфраструктура, която „разширява научния пейзаж на регионално и национално управляваните блокчейн мрежи, за да стане първата наистина глобално поддържана децентрализирана мрежа от учени”.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Opera пусна бета версия на своя крипто браузър

Този крипто браузър има за цел да улесни потребителското изживяване при сърфиране в децентрализирани приложения (dApp), игри и платформи за метавселена, като предлага директен достъп до Web3 услуги за...
ЯНУ. 19, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

BXM Operations AG на групата – компания, основана от главния изпълнителен директор на BitMEX Александър Хьоптнер и нейния финансов директор Стефан Луц – подписа договор за покупка с Дитрих фон Боетихе...
ЯНУ. 19, 2022 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Dogecoin се присмива на 'Web3 общността'

Историята на разработчика на Dogecoin с индустрията на Web3 като цяло започна, след като Илон Мъск започна да се присмива на "хората от Web3" в Twitter, които му изглеждат досадни. Първоначалният туит...
ЯНУ. 18, 2022 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Associated Press създава NFT пазар за снимки

Фоторепортерите на AP ще създадат първоначална колекция от NFT, която ще включва снимки на различни теми като космос, война и климат. Уебсайтът на платформата съобщава, че това ще продължи няколко сед...
ЯНУ. 18, 2022 10:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света