НАЧАЛО Други

UNICEF с фонд за приемане на дарения в криптовалути

ОКТ. 9, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 UNICEF с фонд за приемане на дарения в криптовалути

UNICEF, детският фонд на ООН, създаде фонд за криптовалути в подкрепа на технологията с отворен код, „която е в полза на деца и млади хора по света“.

Според официалното съобщение, публикувано на 8 октомври, UNICEF стана първата организация в САЩ, „която провежда и извършва сделки с криптовалута“, и то именно Биткойн (BTC) и Eтериум (ETH). Изпълнителният директор на организацията, Хенриета Фора, добави:

Това е ново и вълнуващо начинание за UNICEF. Ако дигиталните икономики и валути имат потенциал да оформят живота на следващите поколения, важно е да проучим възможностите, които предлагат. Ето защо създаването на нашия фонд за криптовалути е значителна и добре дошла стъпка в работата в хуманитарната и развойната дейност.


Платформата на Етериум може да "подобри безброй животи"


Според съобщението, фондация Етериум, швейцарска организация с нестопанска цел, стана първият участник в новия крипто фонд. Ая Миягучи, изпълнителен директор на фондацията, каза, че 100 етера - приблизително $18 000 в момента на писане, вече са изпратени до UNICEF чрез новото партньорство.

От тези средства „ще се възползват трима получатели на Фонда за иновации на УНИЦЕФ“ и „проект, координиран от инициативата GIGA за свързване на училищата по целия свят с интернет“.
Миягучи добави:

Ние се стремим да подкрепим изследванията в развитието на платформата Етериум и да разрастнем общността на тези, които се възползват от технология, която ще подобри безбройни животи и индустрии през следващите години.


Както бе съобщено на 10 декември 2018 г., Фондът за иновации на UNICEF инвестира $100 000 в шест компании за разработване на блокчейн проекти.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Производител на луксозни автомобили започва да приема Биткойн (видео)

Производителят на екзотичния хибриден спортен автомобил Reverо отваря главното си местоположение в Нюпорт Бийч, Калифорния, за Биткойн и крипто ентусиастите, които искат да похарчат BTC за луксозни...
ОКТ. 17, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Варна посреща световни топ лектори за форума Innowave Summit 2019

На 18-и и 19-и октомври Варна ще събере световни имена в сферата на иновациите, маркетинга и технологиите на най-голямото събитие от подобен род в Югоизточна Европа – Innowave Summit 2019 . Сред ...
ОКТ. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Питър Тийл финансира компания за крипто-добив използваща възобновяема енергия

ОКТ. 17, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вече може да купувате криптовалути чрез мобилните магазини на Apple и Google

-Новите продукти на компанията са проектирани да правят покупките на Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Dai (DAI) изключително прости и бързи.-Потребителите ще могат да интегрират три различни Wy...
ОКТ. 16, 2019 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света