НАЧАЛО Финтех

Унгарската централна банка разкри финтех стратегия

ОКТ. 30, 2019 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Унгарската централна банка разкри финтех стратегия

Централната банка на Унгария, MNB, публикува първата си стратегия за финансовите технологии.

Плановете имат за цел да допринесат за по-голяма дигитализация на вътрешния финансов сектор в страната.

Докладът, озаглавен „Финансови иновации и стабилност“, е продукт на сътрудничеството на централната банка с унгарски компании, работещи във финтех индустрията. Състои се от общо 24 нови предложения и инициативи.

Банката Magyar Nemzeti смята, че е важно бързо да се премине към цифровизацията на финансовата система. Като част от тази стратегия, предлаганите предложения включват усилия за подобряване на финансовите знания и обучаване на участниците в индустрията.

Помощ при прилагането на новата стратегия ще има изпълнителен екип, създаден през май тази година. 'Надзорната лаборатория за финансови иновации' ще следи международното развитие на финтех решенията и ще работи за прилагането им в унгарската финансова система. По подобен начин стратегията на MNB се подкрепя от 'Консултативния съвет за дигитализация и финтех', създаден от банката през септември 2019 г.

Унгария не е особено известна със своята финтех индустрия - нещо, което новата стратегия ще се стреми да промени.

Страната стана член на Европейското Блокчейн Партньорство, чак този февруари.

Новата стратегия на MNB, въпреки че се твърди, че насърчава иновациите във финансовата индустрия, не се позовава нито на Биткойн , нито на криптовалутите. Подобно на много централни банки, MNB преди това е предупреждавала обществото за потенциалните рискове, свързани с цифровите валути, но тепърва ще регулира правилно индустрията.

Доклад в BreakerMag, описва как Биткойн някога е бил разглеждан в Унгария като мощен и потенциално освобождаващ финансов инструмент, като хората са бързали да го изпробват за покупки в реални условия.

След публикуването на статията, през октомври 2018 г., този оптимизъм бе заменен с алчност. Тогава повечето хора виждаха дигиталните активи единствено като инструмент за спекулации.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Русия, Китай и редица други държави обмислят създаването на 'обща криптовалута'

BRICS, асоциацията на страните с нововъзникващи икономики, планира да въведе своя собствена международна платежна система, която да позволи намаляването на влиянието на икономически санкции, наложени ...
НОЕ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut търси да набере $ 500 милиона

От края на 2017 г., приложението на Revolut позволява на потребителите да извършват транзакции в криптовалути, включително Биткойн , Лайткойн и Етериум. Според Reuters, компанията планира да на...
НОЕ. 14, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alpaca - новият инструмент за разработчици на приложения за търговия с акции

НОЕ. 14, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган...
НОЕ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света