НАЧАЛО Регулации

Унгария не обмислят да легализират криптовалутите за сега

АВГ. 15, 2018 09:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Унгария не обмислят да легализират криптовалутите за сега

Унгария работи по регулаторна рамка за криптовалутите, но все още не ги смята за законно платежно средство. Текущото законодателство на страната налага големи данъци, което го прави доста неприлична територия за крипто инвеститорите.


Незаконен търг


Позовавайки се на писмено изявление на министерството на финансите на страната, местната унгарска медия Portfolio съобщава, че Биткойн и други криптота не се считат за законно платежно средство.

Въпреки това, страната твърди, че работи активно върху регулаторна рамка, която да разгледа всички аспекти на криптовалутите. Изявлението гласи:
Унгария понастоящем се занимава с регулиране на крипто инструменти, а централната банка, данъчната администрация, министерството на финансите и други органи създадоха съвместна работна група за оценка на правните, икономическите, правоприлагащите, прането на пари и други аспекти на криптотата, същевременно наблюдавайки за въвеждане на по-подробно регулиране.

Неблагоприятно данъчно облагане


Унгарското данъчно облагане е невероятно враждебно настроено към крипто инвеститора на дребно. Според местните данъчни експерти законът за данъка върху доходите на физическите лица счита, че производството от Биткойн и други криптовалути е "друг доход". Така той подлежи на 15% данък върху доходите на физическите лица, както и 22% здравен принос.


Присъединете се към нашата Telegram група
Въпреки това, ако дейността се извършва от предприятие, а не от частно лице, данъчната тежест ще бъде съществено по-малка - 9% корпоративен данък, както и 2% местен бизнес данък, който не винаги е приложим.

Неотдавнашен доклад на Deloitte Private очертава, че тежката данъчна тежест принуждава хората да инвестират в инвестиционни схеми, които водят до още по-големи рискове:
Много хора се опитват да избягат от скандалните унгарски данъци и допълнителни административни задължения (т.е. данъчна оценка, изготвяне на данъчни декларации и непрекъснато водене на данъчни регистри) чрез нарастващия брой инвестиционни схеми. Нивото на надеждност и изтънченост обаче е доста ниско в повечето случаи, което често води до допълнително данъчно облагане и правни рискове.

Нещо повече, в момента, законодателството на Унгария счита, че продажбата или обмяната на криптовалути е данъчно облагаемо събитие.

Въпреки това, една потенциална вратичка за притежателите на крипто може да се използва като обезпечение за заем. Това не се счита за облагаемо събитие в Унгария, поради което би могло да бъде по-добър вариант в сравнение с простата продажба и плащане на даден данък.

Чсаба Чсабай, изпълнителен директор на INLOCK разяснява:
Въпреки това, използването на тези цифрови активи като обезпечение за заем за финансиране на временен проблем с ликвидността не е данъчно облагаемо. Платформата, която изграждаме, работи за тази концепция, даваща възможност на притежателите на криптовалути да имат достъп до покупателната способност на своите фондове, без да бъдат наказвани от изключително високите данъчни ставки.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света