НАЧАЛО Регулации

Унгария не обмислят да легализират криптовалутите за сега

АВГ. 15, 2018 09:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Унгария не обмислят да легализират криптовалутите за сега

Унгария работи по регулаторна рамка за криптовалутите, но все още не ги смята за законно платежно средство. Текущото законодателство на страната налага големи данъци, което го прави доста неприлична територия за крипто инвеститорите.

 


Незаконен търг


Позовавайки се на писмено изявление на министерството на финансите на страната, местната унгарска медия Portfolio съобщава, че Биткойн и други криптота не се считат за законно платежно средство.

Въпреки това, страната твърди, че работи активно върху регулаторна рамка, която да разгледа всички аспекти на криптовалутите. Изявлението гласи:
Унгария понастоящем се занимава с регулиране на крипто инструменти, а централната банка, данъчната администрация, министерството на финансите и други органи създадоха съвместна работна група за оценка на правните, икономическите, правоприлагащите, прането на пари и други аспекти на криптотата, същевременно наблюдавайки за въвеждане на по-подробно регулиране.

Неблагоприятно данъчно облагане


Унгарското данъчно облагане е невероятно враждебно настроено към крипто инвеститора на дребно. Според местните данъчни експерти законът за данъка върху доходите на физическите лица счита, че производството от Биткойн и други криптовалути е "друг доход". Така той подлежи на 15% данък върху доходите на физическите лица, както и 22% здравен принос.


Присъединете се към нашата Telegram група
Въпреки това, ако дейността се извършва от предприятие, а не от частно лице, данъчната тежест ще бъде съществено по-малка - 9% корпоративен данък, както и 2% местен бизнес данък, който не винаги е приложим.

Неотдавнашен доклад на Deloitte Private очертава, че тежката данъчна тежест принуждава хората да инвестират в инвестиционни схеми, които водят до още по-големи рискове:
Много хора се опитват да избягат от скандалните унгарски данъци и допълнителни административни задължения (т.е. данъчна оценка, изготвяне на данъчни декларации и непрекъснато водене на данъчни регистри) чрез нарастващия брой инвестиционни схеми. Нивото на надеждност и изтънченост обаче е доста ниско в повечето случаи, което често води до допълнително данъчно облагане и правни рискове.

Нещо повече, в момента, законодателството на Унгария счита, че продажбата или обмяната на криптовалути е данъчно облагаемо събитие.

Въпреки това, една потенциална вратичка за притежателите на крипто може да се използва като обезпечение за заем. Това не се счита за облагаемо събитие в Унгария, поради което би могло да бъде по-добър вариант в сравнение с простата продажба и плащане на даден данък.

Чсаба Чсабай, изпълнителен директор на INLOCK разяснява:
Въпреки това, използването на тези цифрови активи като обезпечение за заем за финансиране на временен проблем с ликвидността не е данъчно облагаемо. Платформата, която изграждаме, работи за тази концепция, даваща възможност на притежателите на криптовалути да имат достъп до покупателната способност на своите фондове, без да бъдат наказвани от изключително високите данъчни ставки.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света