НАЧАЛО Регулации

Унгария не обмислят да легализират криптовалутите за сега

АВГ. 15, 2018 09:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Унгария не обмислят да легализират криптовалутите за сега

Унгария работи по регулаторна рамка за криптовалутите, но все още не ги смята за законно платежно средство. Текущото законодателство на страната налага големи данъци, което го прави доста неприлична територия за крипто инвеститорите.


Незаконен търг


Позовавайки се на писмено изявление на министерството на финансите на страната, местната унгарска медия Portfolio съобщава, че Биткойн и други криптота не се считат за законно платежно средство.

Въпреки това, страната твърди, че работи активно върху регулаторна рамка, която да разгледа всички аспекти на криптовалутите. Изявлението гласи:
Унгария понастоящем се занимава с регулиране на крипто инструменти, а централната банка, данъчната администрация, министерството на финансите и други органи създадоха съвместна работна група за оценка на правните, икономическите, правоприлагащите, прането на пари и други аспекти на криптотата, същевременно наблюдавайки за въвеждане на по-подробно регулиране.

Неблагоприятно данъчно облагане


Унгарското данъчно облагане е невероятно враждебно настроено към крипто инвеститора на дребно. Според местните данъчни експерти законът за данъка върху доходите на физическите лица счита, че производството от Биткойн и други криптовалути е "друг доход". Така той подлежи на 15% данък върху доходите на физическите лица, както и 22% здравен принос.


Присъединете се към нашата Telegram група
Въпреки това, ако дейността се извършва от предприятие, а не от частно лице, данъчната тежест ще бъде съществено по-малка - 9% корпоративен данък, както и 2% местен бизнес данък, който не винаги е приложим.

Неотдавнашен доклад на Deloitte Private очертава, че тежката данъчна тежест принуждава хората да инвестират в инвестиционни схеми, които водят до още по-големи рискове:
Много хора се опитват да избягат от скандалните унгарски данъци и допълнителни административни задължения (т.е. данъчна оценка, изготвяне на данъчни декларации и непрекъснато водене на данъчни регистри) чрез нарастващия брой инвестиционни схеми. Нивото на надеждност и изтънченост обаче е доста ниско в повечето случаи, което често води до допълнително данъчно облагане и правни рискове.

Нещо повече, в момента, законодателството на Унгария счита, че продажбата или обмяната на криптовалути е данъчно облагаемо събитие.

Въпреки това, една потенциална вратичка за притежателите на крипто може да се използва като обезпечение за заем. Това не се счита за облагаемо събитие в Унгария, поради което би могло да бъде по-добър вариант в сравнение с простата продажба и плащане на даден данък.

Чсаба Чсабай, изпълнителен директор на INLOCK разяснява:
Въпреки това, използването на тези цифрови активи като обезпечение за заем за финансиране на временен проблем с ликвидността не е данъчно облагаемо. Платформата, която изграждаме, работи за тази концепция, даваща възможност на притежателите на криптовалути да имат достъп до покупателната способност на своите фондове, без да бъдат наказвани от изключително високите данъчни ставки.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света