НАЧАЛО Регулации

Украинското Министерство на Финансите създава работна група за разработване на такси за крипто

ОКТ. 9, 2018 16:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Украинското Министерство на Финансите създава работна група за разработване на такси за крипто

Украинското Министерство на Финансите създава работна група за обсъждане и разработване на правна рамка за крипто данъчно облагане, според официално съобщение от 8-ми октомври на официалния уебсайт на министерството.

 

Групата ще започне своята работа от 16-и октомври, за да идентифицира възможностите за данъчно регулиране, свързани с крипто, в рамките на съществуващата правна рамка. Експертната група също така ще определи възможните случаи, при които е необходимо ново или ревизирано законодателство.

Констатациите на групата ще бъдат представени на Експертния съвет за подготовката на общи данъчни консултации до края на 2018 г.

В средата на септември, Verkhovna Rada, парламентът на Украйна, предложи законопроект за крипто данъчно облагане. Законопроектът предлага пет процента данък за физически и юридически лица, притежаващи токени.

Законопроектът също така предложи да се повиши данъкът за приходите от крипто до 18%, считано от 1-ви януари 2024 г. Според документа новият данъчен режим ще изтегли допълнително 1,2 милиарда гривни ($43 милиона) от бюджета годишно, от 2019-2024 г.

В началото на октомври, украинският парламентарист Юрий Деревянко предложи друг законопроект, който ще осигури освобождаване от данъци за всички крипто търговци до 2029 г. Деревянко казва: "Трябва да регулираме и легализираме този сегмент, който ще се превърне в двигател на нова икономика".

Разликата между двaта законопроекта:

The diffe <a href=/kripto-valuti/republic-protocol rel=

Както бе съобщено, Националната банка на Украйна (NBU) обмисля държавна цифрова валута, обвързана с местната фиатна валута, гривна. Банката отбеляза, че "електронната гривна" ще бъде централизирана и ще остане под държавен контрол.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света