НАЧАЛО Регулации

Украинското Министерство на Финансите създава работна група за разработване на такси за крипто

ОКТ. 9, 2018 16:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Украинското Министерство на Финансите създава работна група за разработване на такси за крипто

Украинското Министерство на Финансите създава работна група за обсъждане и разработване на правна рамка за крипто данъчно облагане, според официално съобщение от 8-ми октомври на официалния уебсайт на министерството.


Групата ще започне своята работа от 16-и октомври, за да идентифицира възможностите за данъчно регулиране, свързани с крипто, в рамките на съществуващата правна рамка. Експертната група също така ще определи възможните случаи, при които е необходимо ново или ревизирано законодателство.

Констатациите на групата ще бъдат представени на Експертния съвет за подготовката на общи данъчни консултации до края на 2018 г.

В средата на септември, Verkhovna Rada, парламентът на Украйна, предложи законопроект за крипто данъчно облагане. Законопроектът предлага пет процента данък за физически и юридически лица, притежаващи токени.

Законопроектът също така предложи да се повиши данъкът за приходите от крипто до 18%, считано от 1-ви януари 2024 г. Според документа новият данъчен режим ще изтегли допълнително 1,2 милиарда гривни ($43 милиона) от бюджета годишно, от 2019-2024 г.

В началото на октомври, украинският парламентарист Юрий Деревянко предложи друг законопроект, който ще осигури освобождаване от данъци за всички крипто търговци до 2029 г. Деревянко казва: "Трябва да регулираме и легализираме този сегмент, който ще се превърне в двигател на нова икономика".

Разликата между двaта законопроекта:

The diffe <a href=/kripto-valuti/republic-protocol rel=

Както бе съобщено, Националната банка на Украйна (NBU) обмисля държавна цифрова валута, обвързана с местната фиатна валута, гривна. Банката отбеляза, че "електронната гривна" ще бъде централизирана и ще остане под държавен контрол.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света