НАЧАЛО Други

Училище във Франкфурт ще издава сертификати базирани на блокчейн

СЕП. 19, 2018 11:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Училище във Франкфурт ще издава сертификати базирани на блокчейн

Франкфуртската школа по финанси и мениджмънт (FS) в Германия вече ще предлага на студентите възможността да докажат своята квалификация чрез блокчейн технология, съобщава Cointelegraph auf Deutsch на 17-ти септември.

 

Като част от пилотната програма, завършилите курсове на FS за блокчейн технологии, ще могат да докажат успешното завършване на курса със сертификат, съхраняван в самия блокчейн.

За пилотния проект FS работи с Consensys, една от водещите софтуерни компании в областта на блокчейн. Consensys разработи децентрализирано приложение (DApp) за т.нар. самостоятелни суверенни идентичности, при което сертификатите не са непременно публикувани на блокчейн, а се копират само на компютрите на многобройни участници в мрежата.

Копията могат да бъдат шифровани, така че собственикът на конкретен възел в съответната мрежа да може да прецени за всеки отделен случай кои сертификати той прави видими за другите участници в мрежата. По този начин, блокчейн всъщност правят идентификационните данни физически преносими за студентите.

Вероника Кют, научен сътрудник в FS Blockchain Center и ръководител на пилотния проект, намира възможността цифрово да представи удостоверенията:

Ние правим пионерска работа тук. Нашите ученици смятат, че е привилегия да се занимават с нови технологии на ранен етап. Това е малко като програмирането на първите обществени интернет сайтове в средата на 90-те години.

Професор Филип Санднер, ръководител на FS Blockchain Center, добави:

С блокчейн можете да съхранявате лични данни, като автобиография или лична карта, както в книга с картинки. С нашия проект показваме колко лесно и удобно може да бъде за потребителя.

Това прави FS първата образователна институция в Германия, която предлага на студентите си бакалавърски сертификати, базирани на блокчейн. Новата технология се използва и в Швейцария, в Университета в Базел. В края на април Центърът за иновативни финанси (CIF) представи сертификати за курсове, регистрирани в блокчейна на Етериум.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света