НАЧАЛО Други

Училище във Франкфурт ще издава сертификати базирани на блокчейн

СЕП. 19, 2018 11:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Училище във Франкфурт ще издава сертификати базирани на блокчейн

Франкфуртската школа по финанси и мениджмънт (FS) в Германия вече ще предлага на студентите възможността да докажат своята квалификация чрез блокчейн технология, съобщава Cointelegraph auf Deutsch на 17-ти септември.

 

Като част от пилотната програма, завършилите курсове на FS за блокчейн технологии, ще могат да докажат успешното завършване на курса със сертификат, съхраняван в самия блокчейн.

За пилотния проект FS работи с Consensys, една от водещите софтуерни компании в областта на блокчейн. Consensys разработи децентрализирано приложение (DApp) за т.нар. самостоятелни суверенни идентичности, при което сертификатите не са непременно публикувани на блокчейн, а се копират само на компютрите на многобройни участници в мрежата.

Копията могат да бъдат шифровани, така че собственикът на конкретен възел в съответната мрежа да може да прецени за всеки отделен случай кои сертификати той прави видими за другите участници в мрежата. По този начин, блокчейн всъщност правят идентификационните данни физически преносими за студентите.

Вероника Кют, научен сътрудник в FS Blockchain Center и ръководител на пилотния проект, намира възможността цифрово да представи удостоверенията:

Ние правим пионерска работа тук. Нашите ученици смятат, че е привилегия да се занимават с нови технологии на ранен етап. Това е малко като програмирането на първите обществени интернет сайтове в средата на 90-те години.

Професор Филип Санднер, ръководител на FS Blockchain Center, добави:

С блокчейн можете да съхранявате лични данни, като автобиография или лична карта, както в книга с картинки. С нашия проект показваме колко лесно и удобно може да бъде за потребителя.

Това прави FS първата образователна институция в Германия, която предлага на студентите си бакалавърски сертификати, базирани на блокчейн. Новата технология се използва и в Швейцария, в Университета в Базел. В края на април Центърът за иновативни финанси (CIF) представи сертификати за курсове, регистрирани в блокчейна на Етериум.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

PayPal официално потвърдиха придобиването на Curv

Финансовите условия на сделката не са оповестени.Множество медии съобщиха, че преговорите за придобиване все още са в ранен етап миналата седмица, но PayPal вече го направи официално.PayPal се ангажир...
МАР. 8, 2021 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан е новият милиардер подкрепил мем криптовалутата Dogecoin

Изминаха само няколко дни, откакто Maverics започнаха да приемат популярната мем криптовалута, но вече са получили над 20,000 DOGE (приблизително $1,000).Dogecoin до $1?Въпреки че сумата може да не из...
МАР. 7, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света