НАЧАЛО Алткойни Биткойн

UBS: Липса на стабилност пречи на Биткойн да направи глобален пробив

АВГ. 3, 2018 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 UBS: Липса на стабилност пречи на Биткойн да направи глобален пробив
Швейцарската инвестиционна банка и компания за финансови услуги Union Bank of Switzerland (UBS) заяви, че скалируемостта и волативността на Биткойн (BTC) са все още твърде високи, за да се използва валутата като "пари", съобщи CNBC.

В бележка до клиентите, стратегът на UBS, Джони Тевес, твърди, че докато не бъде въведена регулаторна подкрепа и не бъдат преодолени технически препятствия, Биткойн не може да стане "легитимен клас активи", подчертавайки:

Биткойн все още е твърде нестабилен и ограничен, за да стане жизнеспособно средство за плащане или основен клас активи. Поради липсата на ценова стабилност, Биткойн не отговаря на критериите, които трябва да бъдат удовлетворени, за да бъде считан за пари.


Биткойн се радваше на все по-голямо внимание от страна на институционалните инвестиционни източници, тъй като цените се понижиха през юли, като мнозина очакват големи стъпки по отношение на осиновяването през втората половина на годината.Одобрението на фондовия борд на Биткойн (ETF) от американските регулатори се счита за потенциално основание за сеизмична промяна в настроенията, докато Susquehanna тази седмица казаха на CNBC, че основен инвестиционен източник, взаимодействащ с Биткойн , ще предизвика подобно събитие.

UBS е със силни мечи настроения за криптовалутите, като през май избра да не предлага свързани с крипто продукти или услуги на клиенти.

Анализирайки историческите данни за цените на Биткойн, Тевес изглежда продължи да гласува недоверие, като отбелязва, че Биткойн не може да "обработва обема на транзакциите, обработвани от механизмите, използвани в реалния свят".

По-рано тази седмица UBS заяви в доклад, че криптовалутата ще трябва да се търгува на около 213,000 долара, за да замени фиатните пари в САЩ. Цифровите данни за крипто индустрията междувременно са изчислили цена от около 223 хил. долара, за да преобразуват цялото световно парично предлагане на пари в Биткойн.

Изображение от Denis Linine/Shutterstock.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромна благотворителна организация ще позволи Биткойн дарения чрез ново партньорство

Организацията ще работи с доставчика на благотворителни платформи RenPSG, за да позволи на своите дарители да преместват криптовалути като Биткойн (BTC) в нови фондове, препоръчани от дарители, за да ...
СЕП. 25, 2021 19:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн в низходящ тренд? - анализатори споделят обещаващи прогнози

Последните данни на фирмата показват, че близо 2,000,000 BTC са преминали от краткосрочни към дългосрочни притежатели от април тази година.Рафаел Шулце-Крафт от Glassnode казва, че данните ясно показв...
СЕП. 25, 2021 00:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter пуска нова Биткойн (BTC) функционалност

Кликването върху функцията позволява на потребителите да насочват създателите към услуги на трети страни като CashApp, която се управлява от Square, платежна компания, основана от Джак Дорси. Но в опи...
СЕП. 24, 2021 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света